Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Στέλιος Σπαθής: «Ο δήμος Σάμης πρέπει να μπει σε τροχιά ανάπτυξης»

Στέλιος Σπαθής: «Ο δήμος Σάμης πρέπει να μπει σε τροχιά ανάπτυξης»

Στέλιος Σπαθής: «Ο δήμος Σάμης πρέπει να μπει σε τροχιά ανάπτυξης» post thumbnail image

Τηλεφωνική επικοινωνία με το δημοτικό σύμβουλο Σάμης Στέλιο Σπαθή, είχε η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» σε μια προσπάθεια να αναλυθούν όσο το δυνατόν περισσότερα θέματα που έχει να αντιμετωπίσει ο νεοσύστατος δήμος.

Η κουβέντα ξεκίνησε με την παρέμβαση που έγινε στην παραλία Φώκι. Ο κος Τραυλός είχε αναφέρει ότι η παρέμβαση έγινε από ιδιώτη και μάλιστα σε δική του ιδιοκτησία. Ο κος Σπαθής ανέφερε πως: «Οι παρεμβάσεις πρέπει να γίνονται σύννομα  και συγκεκριμένα. Εμείς αυτό που είδαμε ήταν πεταμένα δέντρα, καθιστώντας τον δρόμο μη προσβάσιμο. Οι παρεμβάσεις έπρεπε να γίνουν Χειμώνα ώστε το Καλοκαίρι, να είναι τουλάχιστον προσβάσιμο για τους τουρίστες».

«Οι καθηγητές χρειάζονται κίνητρα για να έρθουν στην Κεφαλονιά»

Τα δυσπρόσιτα σχολεία αποτελούν μείζον θέμα και πολύ περισσότερο για το βόρειο κομμάτι της Κεφαλονιάς. Ο κος Σπαθής ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους οι καθηγητές και οι δάσκαλοι – που είναι και στην πλειοψηφία τους νέοι- δεν έρχονται σε περιοχές όπως τα Μακρυώτικα. Χαρακτηριστικά τόνισε πως: «Τα σχολεία δεν είναι επανδρωμένα. Οι καθηγητές και οι δάσκαλοι δεν έρχονται γιατί δεν έχουν κίνητρα (μια στέγη, να είναι κοντά σε περιοχές  με περισσότερο κόσμο κλπ.). Πρέπει να αναβαθμιστεί η περιοχή».

Το ταχυδρομείο στην Σάμη τις τελευταίες μέρες είναι κλειστό και όπως εξήγησε  ο κος Σπαθής αυτό συμβαίνει λόγω άδειας υπαλλήλου και μη αντικατάστασής του. « Το πρόβλημα δεν είναι μόνο το ταχυδρομείο. Μέσα λειτουργεί συστημική τράπεζα και υπάρχουν άνθρωποι συνταξιούχοι που κατεβαίνουν για την σύνταξή τους. Αυτές τις μέρες δεν μπορούν να το κάνουν. Με αυτές τις ενέργειες υποβαθμίζεται η περιοχή μας»  επισήμανε ο κος Σπαθής.

Πριν κλείσει η συζήτηση, ο κος Σπαθής κάλεσε τον κόσμο να διεκδικεί και να απαιτεί, όμως να δείχνει και κατανόηση καθώς ο νεοσύστατος δήμος έχει προβλήματα και όλες οι παρατάξεις παλεύουν για να μπορέσουν να λυθούν.

Τέλος, ευχήθηκε σε όλους Καλά Χριστούγεννα.

Η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», μεταδίδεται καθημερινά 11:00- 13:00

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων, των φωτογραφιών και των πολυμεσικών αρχείων του 965.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.

Related Post

Καππάτος: «Τις επόμενες μέρες διοικητές στα Νοσοκομεία – Στην Κεφαλονιά ο Πρωθυπουργός αρχές καλοκαιριού»Καππάτος: «Τις επόμενες μέρες διοικητές στα Νοσοκομεία – Στην Κεφαλονιά ο Πρωθυπουργός αρχές καλοκαιριού»

Ο βουλευτής Παναγής Καππάτος φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και μίλησε για την επίσκεψη της υφυπουργού τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, τον τουρισμό  και το νοσοκομείο. Επίσκεψη Σοφίας Ζαχαράκη «Είναι μεγάλο γεγονός να

Τσιλιμιδός: «Ανθρωποφαγία για το κυλικείο της Πάστρας – Οι συσχετισμοί Μουσείου- ΜΕΘ πλήττουν τον τόπο»Τσιλιμιδός: «Ανθρωποφαγία για το κυλικείο της Πάστρας – Οι συσχετισμοί Μουσείου- ΜΕΘ πλήττουν τον τόπο»

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Τσιλιμιδός. Μεταξύ άλλων μίλησε για το κυλικείο της Πάστρας και για το Μουσείο Σκλάβου. Κυλικείο Γυμνασίου – Λυκείου Πάστρας

Ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος για τους μισθούς των καθαριστριών, το έργο της Κυανής Ακτής και το μεταναστευτικόΟ δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος για τους μισθούς των καθαριστριών, το έργο της Κυανής Ακτής και το μεταναστευτικό

Ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» για να δώσει απάντηση στο θέμα με την αποπληρωμή των μισθών των καθαριστριών των σχολείων, οι