Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Φοιτητές τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας: «Αναγκαζόμαστε να εγκαταλείπουμε τις σπουδές μας»

Φοιτητές τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας: «Αναγκαζόμαστε να εγκαταλείπουμε τις σπουδές μας»

Φοιτητές τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας: «Αναγκαζόμαστε να εγκαταλείπουμε τις σπουδές μας» post thumbnail image

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκαν φοιτητές του τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας, σε μια ακόμα προσπάθεια ενημέρωσης για την κατάσταση που επικρατεί στο θέμα της στέγασης τους στο Αργοστόλι.

Ο πρωτοετής φοιτητής Βασίλης Λυμπερόπουλος και ο τριτοετής και πρόεδρος του Συλλόγου των φοιτητών Δημήτρης Ψωμάς υπογράμμισαν την μεγάλη δυσκολία εξεύρεσης σπιτιών. «Έρχονται οι φοιτητές, δεν βρίσκουν σπίτι και εγκαταλείπουν τις σπουδές τους. Αν βρουν τους λένε από Σεπτέμβριο έως Μάιο  ή στην καλύτερη Ιούνιο», ανέφεραν μεταξύ άλλων.

Πρόσφατα οι φοιτητές έβγαλαν και ανακοίνωση τονίζοντας ότι βρίσκονται σε απόγνωση καθώς δεν βρίσκουν σπίτι και μην μπορώντας να είναι εδώ χάνουν μαθήματα που χρειάζονται παρακολούθηση (εργαστήρια). Ο πρόεδρος επισήμανε ότι έκανε μια μικρή έρευνα και έμαθε ότι όσα σπίτια υπάρχουν αυτή την στιγμή προς ενοικίαση είναι των 15τ.μ. με μηνιαίο ενοίκιο 250 – 300 ευρώ και ανέφερε πως στο Ληξούρι οι τιμές είναι χαμηλότερες.

Οι δύο καλεσμένοι κλήθηκαν να ενημερώσουν σε τι ενέργειες έχουν προβεί για το συγκεκριμένο θέμα.  Όπως είπαν: «Οι υπεύθυνοι στην σχολή το γνωρίζουν και μας συμπαραστέκονται, καθώς αρκετοί από τους καθηγητές αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Έχουν στείλει και στο Ιόνιο πανεπιστήμιο  έγγραφα με το πρόβλημα, αλλά δεν έχουν πάρει απάντηση».

Οι φοιτητές πρόσθεσαν ότι έχουν έρθει και σε επαφή με φορείς όπως ο Δήμος και οι περιφέρεια. Όλοι τους απάντησαν ότι θα γίνουν ενέργειες για να φτιαχτεί το οικοτροφείο στην Λάσση σαν εστία. «Αυτό δεν θα λύσει το πρόβλημα. Οι φοιτητές στο τμήμα αυτή την στιγμή είναι περίπου 1000. Αν φτιαχτεί εστία στο οικοτροφείο αυτή θα μπορεί να φιλοξενήσει 80 άτομα» τόνισαν και συμπλήρωσαν : «Το μόνο που θέλουμε είναι ένα σπίτι για να μένουμε και όχι άλλες υποσχέσεις».

Η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», μεταδίδεται καθημερινά 11:00- 13:00

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων, των φωτογραφιών και των πολυμεσικών αρχείων του 965.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.

Related Post

Υδροπλάνα: Πόσο θα κοστίζει το Πάτρα – Κεφαλονιά και σε πόση ώρα θα φθάνουμεΥδροπλάνα: Πόσο θα κοστίζει το Πάτρα – Κεφαλονιά και σε πόση ώρα θα φθάνουμε

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Hellenic Seaplanes Νίκος Χαραλάμπους φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του COSMOS 96,5 «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με αφορμή οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην έναρξη λειτουργίας των

Διονύσης Αραβαντινός: «Ας μας πουν ξεκάθαρα, θέλουν ή δεν θέλουν την ΕΔΑΚΙ»Διονύσης Αραβαντινός: «Ας μας πουν ξεκάθαρα, θέλουν ή δεν θέλουν την ΕΔΑΚΙ»

Ο δημοτικός σύμβουλος Ληξουρίου και επικεφαλής της παράταξης  ΛΗΞΟΥΡΙ –ΠΑΛΙΚΗ- ΔΡΑΣΗ- ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, Διονύσης Αραβαντινός θέλησε να παρέμβει στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» παραθέτοντας τις απόψεις του για την

Γεράσιμος Τιμοθεάτος: «Ο τουρισμός πρέπει να αντιμετωπίζεται συνολικά – Θα έχουμε ένα καλό καλοκαίρι»Γεράσιμος Τιμοθεάτος: «Ο τουρισμός πρέπει να αντιμετωπίζεται συνολικά – Θα έχουμε ένα καλό καλοκαίρι»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης Γεράσιμος Τιμοθεάτος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», για να δώσει μια πρώτη εικόνα για το πώς θα κινηθεί φέτος