Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Φοιτητές τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας: «Αναγκαζόμαστε να εγκαταλείπουμε τις σπουδές μας»

Φοιτητές τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας: «Αναγκαζόμαστε να εγκαταλείπουμε τις σπουδές μας»

Φοιτητές τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας: «Αναγκαζόμαστε να εγκαταλείπουμε τις σπουδές μας» post thumbnail image

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκαν φοιτητές του τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας, σε μια ακόμα προσπάθεια ενημέρωσης για την κατάσταση που επικρατεί στο θέμα της στέγασης τους στο Αργοστόλι.

Ο πρωτοετής φοιτητής Βασίλης Λυμπερόπουλος και ο τριτοετής και πρόεδρος του Συλλόγου των φοιτητών Δημήτρης Ψωμάς υπογράμμισαν την μεγάλη δυσκολία εξεύρεσης σπιτιών. «Έρχονται οι φοιτητές, δεν βρίσκουν σπίτι και εγκαταλείπουν τις σπουδές τους. Αν βρουν τους λένε από Σεπτέμβριο έως Μάιο  ή στην καλύτερη Ιούνιο», ανέφεραν μεταξύ άλλων.

Πρόσφατα οι φοιτητές έβγαλαν και ανακοίνωση τονίζοντας ότι βρίσκονται σε απόγνωση καθώς δεν βρίσκουν σπίτι και μην μπορώντας να είναι εδώ χάνουν μαθήματα που χρειάζονται παρακολούθηση (εργαστήρια). Ο πρόεδρος επισήμανε ότι έκανε μια μικρή έρευνα και έμαθε ότι όσα σπίτια υπάρχουν αυτή την στιγμή προς ενοικίαση είναι των 15τ.μ. με μηνιαίο ενοίκιο 250 – 300 ευρώ και ανέφερε πως στο Ληξούρι οι τιμές είναι χαμηλότερες.

Οι δύο καλεσμένοι κλήθηκαν να ενημερώσουν σε τι ενέργειες έχουν προβεί για το συγκεκριμένο θέμα.  Όπως είπαν: «Οι υπεύθυνοι στην σχολή το γνωρίζουν και μας συμπαραστέκονται, καθώς αρκετοί από τους καθηγητές αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Έχουν στείλει και στο Ιόνιο πανεπιστήμιο  έγγραφα με το πρόβλημα, αλλά δεν έχουν πάρει απάντηση».

Οι φοιτητές πρόσθεσαν ότι έχουν έρθει και σε επαφή με φορείς όπως ο Δήμος και οι περιφέρεια. Όλοι τους απάντησαν ότι θα γίνουν ενέργειες για να φτιαχτεί το οικοτροφείο στην Λάσση σαν εστία. «Αυτό δεν θα λύσει το πρόβλημα. Οι φοιτητές στο τμήμα αυτή την στιγμή είναι περίπου 1000. Αν φτιαχτεί εστία στο οικοτροφείο αυτή θα μπορεί να φιλοξενήσει 80 άτομα» τόνισαν και συμπλήρωσαν : «Το μόνο που θέλουμε είναι ένα σπίτι για να μένουμε και όχι άλλες υποσχέσεις».

Η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», μεταδίδεται καθημερινά 11:00- 13:00

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων, των φωτογραφιών και των πολυμεσικών αρχείων του 965.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.

Related Post

Αντιπαράθεση Ανουσάκη- Ρουχωτά για τα χρέη της ΔΕΥΑΚΑντιπαράθεση Ανουσάκη- Ρουχωτά για τα χρέη της ΔΕΥΑΚ

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε ο επικεφαλής της Ενωμένης Τετράπολης Βασίλης Ρουχωτάς.

Ο Σπύρος Γαλιατσάτος για τα προβλήματα σε Περιφέρεια, τουρισμό, υγείαΟ Σπύρος Γαλιατσάτος για τα προβλήματα σε Περιφέρεια, τουρισμό, υγεία

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο τέως αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος με αφορμή την διαδικτυακή εκδήλωση-συζήτηση που πραγματοποιήθηκε από τις Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ιονίων Νήσων «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ»

Νίκος Φραντζής: «Casus belli η μεταφορά σκουπιδιών στην Κεφαλονιά»Νίκος Φραντζής: «Casus belli η μεταφορά σκουπιδιών στην Κεφαλονιά»

Ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Αργοστολίου, Νίκος Φραντζής φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», σχολιάζοντας  τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, τα μέτρα που ελήφθησαν κατά την καραντίνα