Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Γιάννης Λυκούδης: «Πρέπει να διαφυλαχτεί ότι δεν θα υπάρξει αύξηση τελών»

Γιάννης Λυκούδης: «Πρέπει να διαφυλαχτεί ότι δεν θα υπάρξει αύξηση τελών»

Γιάννης Λυκούδης: «Πρέπει να διαφυλαχτεί ότι δεν θα υπάρξει αύξηση τελών» post thumbnail image

Την άποψη ότι πρέπει να αποκτηθεί μόνιμα ένας χώρος στο Αργοστόλι για να  γίνονται εκθέσεις και να λειτουργεί σαν κέντρο πολιτισμού, διατύπωσε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», ο δημοτικός σύμβουλος της «Ισχυρής Κεφαλονιάς»  Γιάννης Λυκούδης.

Πιο συγκεκριμένα επισήμανε την αναγκαιότητα να υπάρχει ένας χώρος που θα φιλοξενεί εκθέσεις και τα έργα του Λαογραφικού Μουσείου, συμφωνώντας ουσιαστικά με την πρόταση που έχει καταθέσει και η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα, για την απόκτηση του κτιρίου της παλιάς Alpha Bank και την μετατροπή της σε εκθεσιακό χώρο. Παράλληλα ο κος Λυκούδης εμμένει στην άποψη την δική του και της παράταξής του, να μην γίνει το πρώην Δημαρχιακό Μέγαρο, Μουσείο Γεράσιμου Σκλάβου.

Μεγάλη αναφορά έγινε για τον ΦΟΔΣΑ, καθώς όλο το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν αντίθετο στον νόμο που πέρασε και θέλει την Περιφέρεια να διαχειρίζεται τα απορρίμματα. «Έχει δημιουργηθεί ένας πόλεμος μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου. Από την στιγμή όμως που δεν αποφύγαμε την δημιουργία του ΦΟΔΣΑ, θα έπρεπε ο δήμος μας  να πείσει και τους άλλους δήμους ή Δημάρχους για να μην γίνει κάτι τέτοιο» ανέφερε ο κος Λυκούδης προσθέτοντας ότι εκκρεμεί και απόφαση του ΣτΕ για το συγκεκριμένο θέμα.

«Τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρει ποιος θα διαχειρίζεται τα απορρίμματα. Τον ενδιαφέρει να μην πληρώσει περισσότερα τέλη» υπογράμμισε ο δημοτικός σύμβουλος, τονίζοντας ότι πρέπει να διαφυλαχτεί ότι δεν θα υπάρξει αύξηση τελών.

Την άποψή του και για τον τουρισμό εξέφρασε ο κος Λυκούδης, τονίζοντας ότι υπάρχει προβληματισμός καθώς κόβονται πτήσεις, επιλέγονται άλλοι προορισμοί. Παράλληλα, σημείωσε ότι η τουριστική επιτροπή κάνει αξιόλογη δουλειά, ενώ χαρακτήρισε μεγάλο σφάλμα το σπάσιμο του Δήμου και πιο συγκεκριμένα: «Από την στιγμή που το τουριστικό προϊόν είναι ενιαίο, δεν γίνεται οι δήμοι να λειτουργούν ξεχωριστά».

Απάντηση έδωσε, τέλος, σε όλους όσοι υποστηρίζουν ότι δεν κάνει αντιπολίτευση. Ο καλεσμένος υποστήριξε τα εξής: «Σας παράταξη θέλουμε να κάνουμε μια αντιπολίτευση με πιο ήρεμο τρόπο και όχι με κραυγές».

 

Related Post

Νίκος Φρατζής: «Η επιτροπή θα βοηθήσει στην επικοινωνία δήμου και πολιτών – Πολιτική απόφαση η διάλυση της ΚΕΔΗΚΕ»Νίκος Φρατζής: «Η επιτροπή θα βοηθήσει στην επικοινωνία δήμου και πολιτών – Πολιτική απόφαση η διάλυση της ΚΕΔΗΚΕ»

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αργοστολίου Νίκος Φραντζής, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με αφορμή την ανοιχτή πρόσκληση που εξέδωσε με σκοπό την συγκρότηση επιτροπής διαβούλευσης. Ο

Παναγής Καππάτος: «Οι αλλαγές είναι προς όφελος των νησιών μας»Παναγής Καππάτος: «Οι αλλαγές είναι προς όφελος των νησιών μας»

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και στον Δημήτρη Αλοΐζο, φιλοξενήθηκε ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος, μια μέρα μετά την ψήφιση του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου. «Όποια Κυβέρνηση και

Ο Άγγελος Θεοδωρακάτος για την εθελοντική δράση Save your hood KefaloniaΟ Άγγελος Θεοδωρακάτος για την εθελοντική δράση Save your hood Kefalonia

Για την ομάδα καθαρισμού δημόσιων χώρων «Save your hood» μίλησε στον COSMOS 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» ο συμπολίτης Άγγελος Θεοδωρακάτος, παρουσιάζοντας τις δράσεις της. «Η