Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Αλέκος Καλαφάτης: «Θα ήθελα να ζητήσουν την γνώμη μου για το έργο της παραλίας»

Αλέκος Καλαφάτης: «Θα ήθελα να ζητήσουν την γνώμη μου για το έργο της παραλίας»

Αλέκος Καλαφάτης: «Θα ήθελα να ζητήσουν την γνώμη μου για το έργο της παραλίας» post thumbnail image

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε ο τέως υφυπουργός Ανάπτυξης και Δήμαρχος Αργοστολίου, Αλέκος Καλαφάτης.


Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και πρόσωπο των ημερών, καθώς τις τελευταίες ημέρες ξηλώθηκε ένα έργο που φτιάχτηκε επί της Δημαρχιακής του θητείας, το γουλόστρωτο.

Η συζήτηση ξεκίνησε με μια ανασκόπηση στην διεθνή και εγχώρια κατάσταση. Μίλησε για την διόγκωση των ανισοτήτων (σε οικονομικό επίπεδο) τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει το 80% του παγκόσμιου πλούτου. Μια κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους. Στην Ελλάδα η διόγκωση των ανισοτήτων έχει εξαφανίσει την μεσαία τάξη. Μίλησε για άνοδο ακραίων πολιτικών φαινομένων, μια κατάσταση που παραπέμπει στο μεσοπόλεμο.

Σχετικά με την διεθνή πολιτική σκηνή μίλησε για τον Τράμπ, τον Πούτιν, την Κίνα αλλά και τη Βραζιλία προσπαθώντας να δώσει το στίγμα του τι συμβαίνει σε χώρες που έχουν δημοκρατία αλλά κανείς πλέον δεν εμπιστεύεται τους δημοκρατικούς θεσμούς και τόνισε ότι υπάρχει πόλωση (πολιτική) σε όλα τα κράτη και ανέφερε πως με τις αποφάσεις που παίρνονται από τους κυβερνώντες χάνεται η δημοκρατία καθώς κάνουν ότι θέλουν χωρίς να υπολογίζουν. Έκανε αναφορά και στην κρίση που επικρατεί στην Ρωσία- Ουκρανία η οποία θα μπορούσε να βλάψει και τις υπόλοιπες χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

Σχετικά με τα τοπικά θέματα είπε ότι τα παρακολουθεί αλλά δεν παρεμβαίνει καθώς δεν είναι αυτός ο ρόλος του. Πολλοί ήταν αυτοί που τον ρώτησαν γιατί δεν κάνει παρέμβαση για το γουλόστρωτο και είπε χαρακτηριστικά: « όταν κάποιος κάνει ένα έργο δεν σημαίνει ότι του ανήκει κιόλας» αλλά επισήμανε ότι θα ήθελε να τον είχαν ρωτήσει την άποψή του.

Όταν έκανε ο ίδιος αυτοψία μετά τους σεισμούς του 2014, παρατήρησε ότι οι ζημιές δεν θα μπορούσαν να διορθωθούν και θα έπρεπε να ξηλωθεί. Ο ίδιος ανέφερε ότι αν έκανε το έργο θα έβλεπε ποια κομμάτια δεν έχουν υποστεί ζημιές και θα τα άφηνε για να θυμίζουν κάτι από το παλιό έργο. Χάνεται η παράδοση και δεν υπάρχει σεβασμός μεταξύ των δημοτικών αρχών. Μίλησε τέλος και για τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν τα οποία υπάρχουν στο εμπόριο και δεν μπορεί κάποιος να ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν τα υλικά.

Ακούστε την εκπομπή.

Related Post

Σοφία Γαρμπή: Τα οικονομικά των δήμων ελέγχονται – Διονύσης Τζαννάτος: Θα ανακουφίσουμε τα λαϊκά στρώματαΣοφία Γαρμπή: Τα οικονομικά των δήμων ελέγχονται – Διονύσης Τζαννάτος: Θα ανακουφίσουμε τα λαϊκά στρώματα

Μια συνέντευξη ανάμεσα σε δύο ανθρώπους οι οποίοι έχουν πολλές διαφορές πραγματοποιήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα». Διαφορές ως προς την ηλικία αλλά και ως προς την ιδεολογία.

«Κόμμα για τα Ζώα» : «Παλεύουμε για την ευζωία των ζώων – Οι εξελίξεις για το καταφύγιο προκάλεσαν δυσαρέσκεια»«Κόμμα για τα Ζώα» : «Παλεύουμε για την ευζωία των ζώων – Οι εξελίξεις για το καταφύγιο προκάλεσαν δυσαρέσκεια»

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» στον Cosmos 96,5 φιλοξενήθηκαν τα μέλη του «Κόμματος για τα Ζώα», Βάσω Λεβεντάκου (εκπρόσωπος του κόμματος στα Ιόνια) και Γιάννης Κοσμάτος (μέλος του

Σταύρος Τραυλός: «Για εμάς είναι έργο πρώτης προτεραιότητας ο δρόμος Αργοστόλι- Πόρος»Σταύρος Τραυλός: «Για εμάς είναι έργο πρώτης προτεραιότητας ο δρόμος Αργοστόλι- Πόρος»

Ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με αφορμή την αποκάλυψη ότι θα φτιαχτεί ο δρόμος Αργοστολίου- Πόρου. Όπως είπε ο