Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Αλέκος Καλαφάτης: «Θα ήθελα να ζητήσουν την γνώμη μου για το έργο της παραλίας»

Αλέκος Καλαφάτης: «Θα ήθελα να ζητήσουν την γνώμη μου για το έργο της παραλίας»

Αλέκος Καλαφάτης: «Θα ήθελα να ζητήσουν την γνώμη μου για το έργο της παραλίας» post thumbnail image

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε ο τέως υφυπουργός Ανάπτυξης και Δήμαρχος Αργοστολίου, Αλέκος Καλαφάτης.


Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και πρόσωπο των ημερών, καθώς τις τελευταίες ημέρες ξηλώθηκε ένα έργο που φτιάχτηκε επί της Δημαρχιακής του θητείας, το γουλόστρωτο.

Η συζήτηση ξεκίνησε με μια ανασκόπηση στην διεθνή και εγχώρια κατάσταση. Μίλησε για την διόγκωση των ανισοτήτων (σε οικονομικό επίπεδο) τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει το 80% του παγκόσμιου πλούτου. Μια κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους. Στην Ελλάδα η διόγκωση των ανισοτήτων έχει εξαφανίσει την μεσαία τάξη. Μίλησε για άνοδο ακραίων πολιτικών φαινομένων, μια κατάσταση που παραπέμπει στο μεσοπόλεμο.

Σχετικά με την διεθνή πολιτική σκηνή μίλησε για τον Τράμπ, τον Πούτιν, την Κίνα αλλά και τη Βραζιλία προσπαθώντας να δώσει το στίγμα του τι συμβαίνει σε χώρες που έχουν δημοκρατία αλλά κανείς πλέον δεν εμπιστεύεται τους δημοκρατικούς θεσμούς και τόνισε ότι υπάρχει πόλωση (πολιτική) σε όλα τα κράτη και ανέφερε πως με τις αποφάσεις που παίρνονται από τους κυβερνώντες χάνεται η δημοκρατία καθώς κάνουν ότι θέλουν χωρίς να υπολογίζουν. Έκανε αναφορά και στην κρίση που επικρατεί στην Ρωσία- Ουκρανία η οποία θα μπορούσε να βλάψει και τις υπόλοιπες χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

Σχετικά με τα τοπικά θέματα είπε ότι τα παρακολουθεί αλλά δεν παρεμβαίνει καθώς δεν είναι αυτός ο ρόλος του. Πολλοί ήταν αυτοί που τον ρώτησαν γιατί δεν κάνει παρέμβαση για το γουλόστρωτο και είπε χαρακτηριστικά: « όταν κάποιος κάνει ένα έργο δεν σημαίνει ότι του ανήκει κιόλας» αλλά επισήμανε ότι θα ήθελε να τον είχαν ρωτήσει την άποψή του.

Όταν έκανε ο ίδιος αυτοψία μετά τους σεισμούς του 2014, παρατήρησε ότι οι ζημιές δεν θα μπορούσαν να διορθωθούν και θα έπρεπε να ξηλωθεί. Ο ίδιος ανέφερε ότι αν έκανε το έργο θα έβλεπε ποια κομμάτια δεν έχουν υποστεί ζημιές και θα τα άφηνε για να θυμίζουν κάτι από το παλιό έργο. Χάνεται η παράδοση και δεν υπάρχει σεβασμός μεταξύ των δημοτικών αρχών. Μίλησε τέλος και για τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν τα οποία υπάρχουν στο εμπόριο και δεν μπορεί κάποιος να ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν τα υλικά.

Ακούστε την εκπομπή.

Related Post

Ο Κώστας Πρέντζας στον Cosmos 96,5 για το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ»Ο Κώστας Πρέντζας στον Cosmos 96,5 για το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ»

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο κος Κωνσταντίνος Πρέντζας,  με την ιδιότητά του ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε., για να δώσει πληροφορίες για το καινούργιο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’

Καππάτος: «Υπήρχε κίνδυνος να μην ενταχθεί το μουσείο, αλλά τα καταφέραμε»Καππάτος: «Υπήρχε κίνδυνος να μην ενταχθεί το μουσείο, αλλά τα καταφέραμε»

Ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και στον Δημήτρη Αλοΐζο και μίλησε για το μουσείο Σκλάβου, τους διοικητές των Νοσοκομείων της Κεφαλονιάς και για τις

Τέο Λοράντος: «Τα παιδιά της ομάδας έχουν μέλλον, δεν έχουν όμως προπονητικό κέντρο»Τέο Λοράντος: «Τα παιδιά της ομάδας έχουν μέλλον, δεν έχουν όμως προπονητικό κέντρο»

Στην αθλητική εκπομπή «Παίξε μπαλίτσα» του Cosmos 96,5 φιλοξενήθηκε ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας Νέων Ανδρών Υδατοσφαίρισης, Τέο Λοράντος που κατάφερε με την ομάδα του να κατακτήσει ένα ακόμα χρυσό