Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Ο Αλέξανδρος Παντελειός για την έξυπνη στάθμευση, το ΤΕΙ και τις εξορύξεις

Ο Αλέξανδρος Παντελειός για την έξυπνη στάθμευση, το ΤΕΙ και τις εξορύξεις

Ο Αλέξανδρος Παντελειός για την έξυπνη στάθμευση, το ΤΕΙ και τις εξορύξεις post thumbnail image

Στην εκπομπή  «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Κεφαλονιά: Νησί για όλους» και δημοτικός σύμβουλος Αλέξανδρος Παντελειός.

Ο κος Παντελείος με αφορμή τις καταλήψεις που πραγματοποιούνται σε σχολεία της Κεφαλονιάς και λόγω της ιδιότητάς του υπογράμμισε ότι  πράγματι τα σχολεία δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση που θα έπρεπε να είναι και ότι πρέπει κατά καιρούς να γίνονται έλεγχοι  για να γνωρίζουν σε τι κατάσταση είναι τα κτίρια.

Ο καλεσμένος  εξέφρασε και την άποψή του για τις καταστροφές στο Νύφι. Τόνισε ότι χρειάζονται έργα τα οποία δεν μπορούν να γίνουν από την μια μέρα στην άλλη. «Υπάρχει η κλιματική αλλαγή αλλά υπάρχει και η ανθρώπινη επέμβαση» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε « υπάρχουν κτίρια τα οποία βρίσκονται στην πορεία του νερού. Υπάρχουν λεκάνες ανάσχεσης, σε κάποια σημεία όμως χρειάζεται ακόμα και εκτροπή χειμάρρου».

Η έξυπνη στάθμευση συζητήθηκε σε κατεπείγον δημοτικό συμβούλιο και ο κος Παντελειός εξήγησε ότι το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτείται 100% από το ΕΣΠΑ και όχι από τον Δήμο και ο κόσμος πρέπει να το γνωρίζει. «Το συγκεκριμένο project  είναι πολύ καλό, θα βοηθήσει. Και σε συνδυασμό με την αστική συγκοινωνία θα βοηθήσει στο πρόβλημα της στάθμευσης. Όμως δεν θα λυθεί το πρόβλημα και πρέπει να γίνουν και άλλα πράγματα». Σχετικά με την καλυτέρευση του κυκλοφοριακού, η παράταξη πιστεύει ότι  θα πρέπει ο κόσμος να επιλέξει και εναλλακτικά μέσα για να κινηθεί, όπως ένα ποδήλατο.

Το ΚΕΠ υγείας, θεωρεί ο κος Παντελειός  ότι κινείται σε μια σωστή κατεύθυνση και όπως εξήγησε θα λειτουργήσει αρχικά πιλοτικά και αργότερα και εφ’ όσον χρειαστεί  θα γίνουν και προσλήψεις.   

Η αναστολή της λειτουργίας του τμήματος εθνομουσικολογίας  συζητήθηκε με τον κο Παντελειό και την παράταξή του να έχει άποψη. Ο επικεφαλής υπογράμμισε ότι από την στιγμή που άλλαξε όνομα  καταστράφηκε ολοκληρωτικά. «Θα είμαστε κοντά στο Ληξούρι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά τέλος, με τις εξορύξεις ανακοίνωσε ότι η ανοικτή συνέλευση  που έχει συσταθεί και είναι αντίθετη με τις εξορύξεις, θα βρεθεί  στο Περιφερειακό Συμβούλιο για να διατρανώσει την αντίθεσή της. «Πρέπει η πολιτική άποψη της περιφέρειας να ταυτιστεί με την άποψή των πολιτών» τόνισε χαρακτηριστικά.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την άδεια του COSMOS 96,5

Related Post

Διονύσης Τρωιάνος:  «Δεν περίμενα ότι θα υπήρχαν τόσο μεγάλες αντιδράσεις εκφράζοντας την άποψή μου»Διονύσης Τρωιάνος:  «Δεν περίμενα ότι θα υπήρχαν τόσο μεγάλες αντιδράσεις εκφράζοντας την άποψή μου»

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Κεφαλονιά: Νησί για όλους», Διονύσης Τρωιάνος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», για να δώσει τις απαραίτητες διευκρινήσεις  για την ανακοίνωσή του σχετικά

Ο βουλευτής Παναγής Καππάτος για τις αποζημιώσεις του ΙΑΝΟΥ, για τις εργατικές Ληξουρίου και για το ΝοσοκομείοΟ βουλευτής Παναγής Καππάτος για τις αποζημιώσεις του ΙΑΝΟΥ, για τις εργατικές Ληξουρίου και για το Νοσοκομείο

Ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με αφορμή την αναστολή των νέων ανακοινώσεων για αποζημιώσεις από τον ΙΑΝΟ. Ιανός Ο κος

Αργύρης Γαβριελάτος: «Πραξικοπηματική πράξη, να δημοπρατήσει η ΔΙΑΔΥΜΑ, έργο του Δήμου Αργοστολίου»Αργύρης Γαβριελάτος: «Πραξικοπηματική πράξη, να δημοπρατήσει η ΔΙΑΔΥΜΑ, έργο του Δήμου Αργοστολίου»

Ο πρόεδρος της ΕΔΑΚΙ Αργύρης Γαβριελάτος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με αφορμή τις εξελίξεις στον ΦΟΔΣΑ αλλά και το νέο μηχάνημα- τεμαχιστή  που απέκτησε ο δήμος.