Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Πρόεδρος και αντιπρόεδρος φοιτητών ΤΗΜΟ: Δεν θα αφήσουμε να κλείσει το τμήμα

Πρόεδρος και αντιπρόεδρος φοιτητών ΤΗΜΟ: Δεν θα αφήσουμε να κλείσει το τμήμα

Πρόεδρος και αντιπρόεδρος φοιτητών ΤΗΜΟ: Δεν θα αφήσουμε να κλείσει το τμήμα post thumbnail image

Ο πρόεδρος των φοιτητών του τμήματος  ΤΗΜΟ Δημήτρης Κολυδάς και η αντιπρόεδρος Νίκη Σκουμπούρη, φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή του Δημήτρη Αλοΐζου «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», με σκοπό να εκφράσουν τις απόψεις τους αλλά και να περιγράψουν τι συνέβη στην Αθήνα, όπου και συναντήθηκαν με άτομα του Υπουργείου Παιδείας.

Δημήτρης Κολυδάς: Με επέλεξαν να τους εκπροσωπώ και παλεύουμε για το τμήμα μας

Νίκη Σκουμπούρη: Έχω βάλει πείσμα το τμήμα να μην κλείσει

Στις αρχικές τους τοποθετήσεις και οι δύο φοιτητές τόνισαν ότι το τμήμα  δεν πρέπει να κλείσει καθώς αποτελεί στολίδι και υπάρχουν πολλοί απόφοιτοι οι οποίοι είτε είναι καταξιωμένοι είτε εργάζονται σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Επισήμαναν ότι ουδέποτε ζητήθηκε η γνώμη τους  για την αλλαγή του τμήματος σε εθνομουσικολογίας αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Και το προηγούμενο ΔΣ των φοιτητών είχε προσπαθήσει να έρθει σε επαφή με όσους προωθούσαν τις αλλαγές και δεν τους άκουσαν ποτέ».

Η Κέρκυρα «ρουφάει» τα τμήματα των νησιών

«Ένα ένα τα τμήματα από τα νησιά τα πάνε στην Κέρκυρα» ανέφερε η αντιπρόεδρος επισημαίνοντας ότι αυτό πολλές φορές γίνεται και με πλάγιο τρόπο. «Λένε ότι δεν έχουμε καθηγητές και είναι αλήθεια αυτό, διότι δεν τους ανανεώνουν τις συμβάσεις και έτσι ναι, δεν έχουμε καθηγητές».

Πολύ σημαντικό στο θέμα της αναστολής της λειτουργίας του τμήματος και της αλλαγής σε εθνομουσικολογίας είναι ότι οι φοιτητές δεν γνωρίζουν τον τίτλο σπουδών που θα κατέχουν μετά την αποφοίτησή τους και τόνισαν : «Είμαστε πλέον φοιτητές του τμήματος εθνομουσικολογίας με πρόγραμμα σπουδών του τμήματος ΤΗΜΟ καθώς το εθνομουσικολογίας δεν έχει πρόγραμμα σπουδών. Αυτό θα γράφει το πτυχίο μας».

Ανάμεικτα τα συναισθήματα μετά το ταξίδι στην Αθήνα

Τα παιδιά μετέβησαν στην Αθήνα για μια προγραμματισμένη συνάντηση με τον κο Διγαλάκη. «Μας άκουσε, συζητήσαμε, του δείξαμε ακόμα και φωτογραφίες του πανεπιστημίου, συμφώνησε ότι είναι άδικο που κλείνει και διερωτήθηκε γιατί κλείνει αυτό το τμήμα, αλλά…» . Ο κος Διγαλάκης ζήτησε από τους φοιτητές να ετοιμάσουν μια επιστημονική μελέτη- υπόμνημα όπου να αναφέρεται ποιο το γνωστικό αντικείμενο της σχολής, τι παρέχει και αν έχει επαγγελματική αποκατάσταση.

Στο τέλος της κουβέντας πρόεδρος και αντιπρόεδρος συνηγόρησαν ότι δεν έχουν την στήριξη που θα έπρεπε και που θα ήθελαν.  Ανέφεραν ότι στην Αθήνα μαζί τους βρέθηκαν άτομα από τον τοπικό πολιτικό κόσμο (ο κος Παναγής Καππάτος, ο κος Γεώργιος Κατσιβέλης, ο κος Διονύσης Αραβαντινός) αλλά απλοί καθημερινοί άνθρωποι που διατείνονται ότι αγαπούν υο ΤΗΜΟ, όχι. Μάλιστα δεν έκρυψαν και την πικρία τους για το γεγονός ότι δεν έχουν στήριξη από τα τμήματα του Αργοστολίου, όμως δεν θα σταματήσουν την μάχη τους ακόμα  και αν ηττηθούν.

Η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», μεταδίδεται καθημερινά 11:00- 13:00

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων, των φωτογραφιών και των πολυμεσικών αρχείων του 965.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.

Related Post

Θεόφιλος Μιχαλάτος: Πρέπει στην Κεφαλονιά να έρθει η κανονικότητα!Θεόφιλος Μιχαλάτος: Πρέπει στην Κεφαλονιά να έρθει η κανονικότητα!

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά» Θεόφιλος Μιχαλάτος.

Ηλίας Παρίσης: Με την απλή αναλογική δεν θα κλέβονται οι ψήφοιΗλίας Παρίσης: Με την απλή αναλογική δεν θα κλέβονται οι ψήφοι

Στην τελευταία από παραταξιακής άποψης εκπομπή, σε σχέση με το σχέδιο νόμου “Κλεισθένης”, στο στούντιο του cosmos96,5  φιλοξενήθηκε ο επικεφαλής της παράταξης ΦΙΚΟ,  Ηλίας Παρίσης.

Θεόφιλος Μιχαλάτος: «Μελέτες 30 εκατομμυρίων ευρώ- Μέχρι Μάρτιο θα εντάξουμε και το μουσείο Γεράσιμος Σκλάβος»Θεόφιλος Μιχαλάτος: «Μελέτες 30 εκατομμυρίων ευρώ- Μέχρι Μάρτιο θα εντάξουμε και το μουσείο Γεράσιμος Σκλάβος»

Για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αργοστολίου, που ψηφίστηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της χρονιάς, μίλησε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος. Αφού επισήμανε