Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Δημήτρης Ψωμάς: «Οι φοιτητές μετά την εγγραφή τους φεύγουν γιατί δεν βρίσκουν σπίτι»

Δημήτρης Ψωμάς: «Οι φοιτητές μετά την εγγραφή τους φεύγουν γιατί δεν βρίσκουν σπίτι»

Δημήτρης Ψωμάς: «Οι φοιτητές μετά την εγγραφή τους φεύγουν γιατί δεν βρίσκουν σπίτι» post thumbnail image

Με ένα πολύ σημαντικό θέμα ασχολήθηκε η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα». Ο Δημήτρης Αλοΐζος και η Ελευθερία Κουλουριώτου φιλοξένησαν στην εκπομπή τον πρόεδρο του ΔΣ των φοιτητών του τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας, Δημήτρη Ψωμά, ώστε να εκθέσει τα προβλήματα εύρεσης κατοικίας  που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές.

Η συζήτηση ξεκίνησε με μια ανάλυση για το πώς κάποιος μπορεί να αποκτήσει πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών μετά την αναβάθμιση του ΤΕΙ σε πανεπιστήμιο και μετά περιέγραψε πως ήταν ο πρώτος καιρός, όταν βρέθηκε στην Κεφαλονιά. «Το να βρει κάποιος σπίτι στην Κεφαλονιά είναι πολύ δύσκολο. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση αλλά όχι προσφορά» τόνισε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι και το οικονομικό είναι αρκετά δύσκολο καθώς ακόμα και αν βρεις σπίτι είναι ακριβό.

Ο πρόεδρος βρήκε εύκολα σπίτι όμως ανέφερε ότι αυτό δεν συμβαίνει πολύ συχνά. «Ένα μεγάλο ποσοστό φοιτητών έρχεται, γράφεται στη σχολή και φεύγει καθώς δεν βρίσκουν σπίτια» υπογράμμισε και συνέχισε λέγοντας: «Ζητάνε σε κάποιους φοιτητές να φύγουν τον Μάιο, στην εξεταστική και αναγκάζονται να φιλοξενούνται από άλλους φοιτητές».

Σε άλλα θέματα που προβληματίζουν και δυσχαιρένουν την διαβίωση των φοιτητών , αναφέρθηκαν η αστική συγκοινωνία και η σίτιση.  Ο καλεσμένος ανέφερε ότι τον χειμώνα  που δεν υπάρχει συγκοινωνία είναι αρκετά δύσκολο για τους φοιτητές να μετακινούνται ενώ το καλοκαίρι είναι καλύτερα.

Στο θέμα με την σίτιση δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα, καθώς οι περισσότεροι από όσους έκαναν αίτηση εντάχθηκαν στην δωρεάν σίτιση. «Πρέπει οι υπεύθυνοι να φροντίσουν  πρώτα για την στέγαση των φοιτητών και μετά την σίτιση τους» τόνισε ο πρόεδρος.

Η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», μεταδίδεται καθημερινά 11:00- 13:00

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων, των φωτογραφιών και των πολυμεσικών αρχείων του 965.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.

Related Post

Βαγγέλης Ευαγγελάτος: Η Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά, θα πάει μπροστά το νησί!Βαγγέλης Ευαγγελάτος: Η Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά, θα πάει μπροστά το νησί!

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε ο παιδίατρος Βαγγέλης Ευαγγελάτος, με άλλη ιδιότητα όμως, αυτή του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με την Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά.

Γεράσιμος Τιμοθέατος: «Καλύτερο το φετινό Καλοκαίρι – Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα βοηθήσει»Γεράσιμος Τιμοθέατος: «Καλύτερο το φετινό Καλοκαίρι – Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα βοηθήσει»

O πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Γεράσιμος Τιμοθέατος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με την πορεία που αναμένεται να έχει

Γιάννης Φισφής: «Πρέπει να βοηθήσουμε να μην φύγουν και αυτοί που υπάρχουν»Γιάννης Φισφής: «Πρέπει να βοηθήσουμε να μην φύγουν και αυτοί που υπάρχουν»

Στον Cosmos96,5 και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε ο νοσοκομειακός γιατρός Γιάννης Φισφής καθώς τα προβλήματα που πολλάκις έχουν αναφερθεί από όλους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου δεν