Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Γεράσιμος Τιμοθεάτος: «Από Ιούλιο φαίνεται να ξεκινάει η τουριστική περίοδος»

Γεράσιμος Τιμοθεάτος: «Από Ιούλιο φαίνεται να ξεκινάει η τουριστική περίοδος»

Γεράσιμος Τιμοθεάτος: «Από Ιούλιο φαίνεται να ξεκινάει η τουριστική περίοδος» post thumbnail image

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης Γεράσιμος Τιμοθεάτος, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στην εκπομπή του Δημήτρη Αλοΐζου «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», προκειμένου να παραθέσει όλα τα προβλήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο επιχειρηματικός κόσμος του νησιού.

Ο κος Τιμοθεάτος κάλεσε τους επαγγελματίες του τουρισμού να είναι αισιόδοξοι τονίζοντας πως «από Ιούλιο φαίνεται να ξεκινάμε». Ενημέρωσε πως θα υπάρξουν σίγουρα παρατάσεις στις ακυρώσεις πτήσεων από τις εταιρείες. Επιπρόσθετα αναφέρθηκε και σε ένα υγειονομικό πρωτόκολλο που θα πρέπει να ακολουθηθεί από όλες τις χώρες, τόσο για τους τουρίστες όσο και για τους επαγγελματίες που θα κληθούν να τους εξυπηρετήσουν.

Ο πρόεδρος εξήγησε τι ακριβώς είναι το voucher Που θα δοθεί και πως θα μπορέσει κάποιος να το χρησιμοποιήσει. «Το voucher θα δοθεί ως επιστροφή. Ο τουρίστας θα έχει 18 μήνες προθεσμία να έρθει για διακοπές  στο μέρος που ήδη είχε  κάνει κράτηση. Αν δεν γίνει αυτό μέσα σε 18 μήνες τότε θα τους επιστρέφουμε τα χρήματα – προκαταβολές» εξήγησε.

Τέλος, αναφέρθηκε στους tour operators οι οποίοι ζητούν να αλλάξουν τα συμβόλαια και για το 2021 με στόχο την επόμενη τουριστική περίοδο να μην δίνουν τις προκαταβολές. Όπως τόνισε όμως, η Πανελλήνια Ομοσπονδία  Ξενοδόχων ζητάει την προπληρωμή των κρατήσεων πριν έρθουν οι τουρίστες.

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων, των φωτογραφιών και των πολυμεσικών αρχείων του 965.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος

Related Post

Ο Μάκης Μεταξάς για την σύσκεψη με θέμα τον Μυκηναϊκό Τάφο στα ΤζαννάταΟ Μάκης Μεταξάς για την σύσκεψη με θέμα τον Μυκηναϊκό Τάφο στα Τζαννάτα

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρώην  Νομάρχης Μάκης Μεταξάς με αφορμή την σύσκεψη σήμερα στον Πόρο με θέμα τον Μυκηναϊκό Τάφο στα Τζαννάτα. Όπως ανέφερε

Κώστας Βαρτελάτος: «Έως τώρα στην οδήγηση υπάρχει η λογική πληρώνω και σκοτώνω»Κώστας Βαρτελάτος: «Έως τώρα στην οδήγηση υπάρχει η λογική πληρώνω και σκοτώνω»

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο δάσκαλος οδήγησης Κώστας Βαρτελάτος με αφορμή τον νέο νόμο που αυστηροποιεί τις ποινές για τους παραβάτες του ΚΟΚ. Όπως τόνισε δεν

Ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Κουρούκλης στο Cosmos 96,5Ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Κουρούκλης στο Cosmos 96,5

Στα πλαίσια της παρουσίασης των υποψήφιων δημάρχων, στο στούντιο του Cosmos 96,5 φιλοξενήθηκε ο υποψήφιος με την «Λαϊκή Συσπείρωση», Γιάννης Κουρούκλης. Ο κος Κουρούκλης εξέφρασε την αισιοδοξία του από τα