Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Παναγής Δρακουλόγκωνας: «Το μοντέλο της ΥΠΕ μας δε μπορεί να λειτουργήσει – Δεν βλέπω την οικονομία να επανακάμπτει»

Παναγής Δρακουλόγκωνας: «Το μοντέλο της ΥΠΕ μας δε μπορεί να λειτουργήσει – Δεν βλέπω την οικονομία να επανακάμπτει»

Παναγής Δρακουλόγκωνας: «Το μοντέλο της ΥΠΕ μας δε μπορεί να λειτουργήσει – Δεν βλέπω την οικονομία να επανακάμπτει» post thumbnail image

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε ο τέως αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης και νυν περιφερειακός σύμβουλος της ΑΝΑΣΑ, Παναγής Δρακουλόγκωνας. 

Το θέμα της υγείας ήταν το πρώτο θέμα που του ζητήθηκε να σχολιάσει και ο κος Δρακουλόγκωνας αναφέρθηκε στην 6η ΥΠΕ – στην οποία ανήκουν και τα νησιά του Ιονίου- τονίζοντας ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει αυτό το μοντέλο. Πιο συγκεκριμένα υπογράμμισε: «Πριν 5 χρόνια ζητήσαμε να έχουμε δική μας ΥΠΕ. Δεν έχει γίνει τίποτα».  Δεν παρέλειψε όμως να επισημάνει πως, παρά το γεγονός πως η νέα περιφερειακή αρχή είναι ταυτισμένη με την Κυβέρνηση, θα ζητήσει από τον Υπουργό Υγείας την σύσταση Υγειονομικής Περιφέρειας για τα Ιόνια Νησιά.

Στον ιατρικό τομέα και πιο συγκεκριμένα στο κομμάτι του Νοσοκομείου, ο καλεσμένος τόνισε πως οι διεκδικήσεις παραμένουν και είναι οι ακόλουθες: Προσλήψεις προσωπικού, ΜΕΘ. Ο κος Δρακουλόγκωνας παραδέχτηκε, με πάσα ειλικρίνεια, πως και επί των ημερών του ζητήθηκε η στελέχωση της ΜΕΘ, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτα.

«Με την Περιφερειακή Αρχή υπάρχει αντιπαλότητα επί πραγματικών ζητημάτων. Δεν υπάρχουν προσωπικές αντιπαλότητες» απάντησε ο τέως αντιπεριφερειάρχης όταν ρωτήθηκε για τις ανακοινώσεις που βγαίνουν τελευταία από όλες τις παρατάξεις. Υποστηρίζοντας ακόμα περισσότερο την θέση του αναφέρθηκε στο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο τονίζοντας: «Υπάρχουν διαφορές ανάμεσά μας και υπήρξε διαφορά με το “περιβαλλοντοκτόνο” νομοσχέδιο. Το οποίο εκτός από την ΕΔΑΚΙ περιλαμβάνει, τον φορέα του Αίνου, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τις υδατοκαλλιέργειες…»

Το θέμα του κορωνοϊού και οι επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην οικονομία, συζητήθηκε με τον κο Δρακουλόγκωνα να μην είναι πολύ αισιόδοξος αναφέροντας: «Στην Σάμη η κατάσταση θυμίζει την δεκαετία του 80. Πολύ λίγος ο κόσμος. Δεν βλέπω την οικονομία να επανακάμπτει. Υπάρχει τεράστιο οικονομικό πρόβλημα σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά».  Επιπρόσθετα, ο καλεσμένος επισήμανε ότι δυστυχώς η Ελλάδα είναι εξαρτημένη από τον τουρισμό, καθώς είναι η μόνη βιομηχανία που έχει.

Related Post

Γεράσιμος Τιμοθεάτος: Ο τουρισμός πρέπει να μας βρει έτοιμουςΓεράσιμος Τιμοθεάτος: Ο τουρισμός πρέπει να μας βρει έτοιμους

Λίγο πριν την έναρξη της καλοκαιρινής- τουριστικής περιόδου, ο κος Γεράσιμος Τιμοθεάτος φιλοξενήθηκε στο στούντιο του Cosmos 96,5 για να παραθέσει στοιχεία για την περίοδο που έρχεται και όχι μόνο.

Δημήτρης Δημουλιός: «Μέσα στον Ιανουάριο οι εμβολιασμοί στο Μαντζαβινάτειο»Δημήτρης Δημουλιός: «Μέσα στον Ιανουάριο οι εμβολιασμοί στο Μαντζαβινάτειο»

Ο Αναπληρωτής Διοικητής του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου Ληξουρίου  Δημήτρης Δημουλιός φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» για να ενημερώσει σχετικά με τον διαγωνισμό για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για

Ρόδη Κράτσα: «115 εκ. ευρώ στην Κεφαλονιά για έργα αποκατάστασης και ανάπτυξης»Ρόδη Κράτσα: «115 εκ. ευρώ στην Κεφαλονιά για έργα αποκατάστασης και ανάπτυξης»

H περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα φιλοξενήθηκε «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» στα πλαίσια της επικοινωνίας της εκπομπής, με αιρετούς για τις πρωτοχρονιάτικες ευχές τους. Η κα Κράτσα ανέφερε ότι μόλις σήμερα