Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Αθανάσιος Δρούγος: «Οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι»

Αθανάσιος Δρούγος: «Οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι»

Αθανάσιος Δρούγος: «Οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι» post thumbnail image

Ο γνωστός διεθνολόγος και  στρατηγικός αναλυτής Αθανάσιος Δρούγος, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα». Μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με πολλές αναλύσεις στα εθνικά μας θέματα.

Ο κος Δρούγος σχολίασε αρχικά την προκλητικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο τονίζοντας ότι οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας δεν θα σταματήσουν . «Χθες ο Μπορέλ, ο επίτροπος της Ε.Ε. για την εξωτερική πολιτική και άμυνα, μαζί με τον Δένδια πέταξαν στο Αιγαίο και είχαμε σαρωτικές παραβιάσεις από την Τουρκία. Κάθε μέρα ενεργούν έτσι» υπογράμμισε.

Εξέφρασε την άποψη ότι τα πράγματα τους επόμενους 3-4 μήνες θα χειροτερέψουν. Θεωρεί επίσης ότι ο Έβρος δεν είναι το κύριο πρόβλημα, αλλά το Αιγαίο, καθώς εκεί είναι πιο επικίνδυνα. «Οι επόμενοι μήνες αναμένονται δύσκολοι. Κάνουν ασκήσεις σε όλη την ανατολική Μεσόγειο. Οι ξένοι διπλωμάτες αδιαφορούν και λένε ότι δεν θα είναι αυτοί που θα λύσουν τα ελληνοτουρκικά» επισήμανε.

Ο κος Δρούγος ανέλυσε πως θα μπορούσε να λειτουργήσει μια ενδεχόμενη εμπλοκή Τράμπ καθώς υπενθύμισε ότι μετά την επικοινωνία Τραμπ- Ερντογάν, φάνηκε ότι Γερμανία και Αμερική στηρίζουν την Τουρκία. Σχετικά με την Λιβύη, ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Αμερικής θα κοιτάξει το συμφέρον του και το συμφέρον της χώρας του τονίζοντας πως: «Η Τουρκία “κοστίζει” πιο πολύ γι’ αυτούς, καθώς συνορεύει με Ιράκ, Ιράν, Συρία και άλλες χώρες που απασχολούν την Αμερική. Έχουν άλλα συμφέροντα».

Κλείνοντας το θέμα της Τουρκίας, ο κος Δρούγος εξήγησε ποια πολιτική θα ακολουθήσει ο Πούτιν σε μια σύγκρουση Ελλάδας- Τουρκίας ενώ ανέφερε ότι ακόμα και αν αλλάξει η κυβέρνηση στην Τουρκία, τα πράγματα μπορεί να γίνουν χειρότερα.

Ο καλεσμένος σχολίασε και την συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και Ιταλία, την οποία χαρακτήρισε θετική. Παραδέχτηκε ότι οι Ιταλοί εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση με τα αλιευτικά και ότι και η Ελλάδα έκανε μικρό-υποχωρήσεις όμως και εδώ το πρόβλημα εντοπίζεται βόρεια, καθώς τα ύδατα είναι τριεθνή (Ελλάδα- Ιταλία – Αλβανία) και ο Έντι Ράμα είναι “άνθρωπος” του Ερντογάν.

Related Post

Σπύρος Πεφάνης: «Ληξούρι και Σάμη έχουν υποχρεώσεις – Πρέπει να πληρώσουν τις οφειλές τους στην ΚΕΔΗΚΕ»Σπύρος Πεφάνης: «Ληξούρι και Σάμη έχουν υποχρεώσεις – Πρέπει να πληρώσουν τις οφειλές τους στην ΚΕΔΗΚΕ»

O πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Σπύρος Πεφάνης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» για να ενημερώσει σχετικά με την ΚΕΔΗΚΕ και όλες τις αλλαγές που υπάρχουν. Όπως ανέφερε ο

Γιάννης Λυκούδης: «Πρέπει να διαφυλαχτεί ότι δεν θα υπάρξει αύξηση τελών»Γιάννης Λυκούδης: «Πρέπει να διαφυλαχτεί ότι δεν θα υπάρξει αύξηση τελών»

Την άποψη ότι πρέπει να αποκτηθεί μόνιμα ένας χώρος στο Αργοστόλι για να  γίνονται εκθέσεις και να λειτουργεί σαν κέντρο πολιτισμού, διατύπωσε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», ο