Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Κώστας Βαρτελάτος: «Δεν υπάρχει κυκλοφοριακή αγωγή ούτε στους οδηγούς ούτε στους πεζούς»

Κώστας Βαρτελάτος: «Δεν υπάρχει κυκλοφοριακή αγωγή ούτε στους οδηγούς ούτε στους πεζούς»

Κώστας Βαρτελάτος: «Δεν υπάρχει κυκλοφοριακή αγωγή ούτε στους οδηγούς ούτε στους πεζούς» post thumbnail image

Ο δάσκαλος οδήγησης Κώστας Βαρτελάτος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», με αφορμή το νέο νομοσχέδιο που προβλέπει πως η χρήση των ηλεκτρικών πατινιών θα γίνεται μόνο με την  παρουσία συνοδού.

Ο κος Βαρτελάτος ήταν κατηγορηματικός, πως αυτά τα θέματα δεν είναι εύκολα  καθώς είναι θέματα οδήγησης και κυκλοφορίας αλλά και κυκλοφοριακής αγωγής, την οποία δεν έχουν οι οδηγοί αλλά ούτε και οι πεζοί. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Ποιο παιδί έχει κυκλοφοριακή αγωγή για να ξέρει πως θα κινηθεί στον δρόμο; Ούτε οι πεζοί δεν ξέρουν πως να περπατούν στον δρόμο. Φτάνουμε στο σημείο να έχουμε θέματα».

Ο  δάσκαλος  επισήμανε, ότι και οι ποδηλάτες δημιουργούν προβλήματα, καθώς και αυτοί είναι υποχρεωμένοι να τηρούν το κώδικα οδικής κυκλοφορίας και να φοράνε κράνος. Παράλληλα, τόνισε  ότι περίπου 20 χρόνια συζητιέται το θέμα για το αν πρέπει ή όχι να διδάσκεται η κυκλοφοριακή αγωγή στα σχολεία. «Εμείς σαν σωματείο έχουμε αρκετές προτάσεις και είμαστε πρόθυμοι να πηγαίνουμε σε σχολεία και να διδάσκουμε την κυκλοφοριακή αγωγή στα παιδιά» υπογράμμισε.

 

Related Post

«Καταπέλτης» ο Μάκης Φόρτες κατά της Ρόδης Κράτσα«Καταπέλτης» ο Μάκης Φόρτες κατά της Ρόδης Κράτσα

Ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Για την  επόμενη μέρα» Μάκης Φόρτες φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση της περιφερειάρχου Ρόδης Κράτσα

Τάσος Τζωρτζάτος: «Θα καθορίσουμε τα νέα μας διοικητικά όρια και θα διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν»Τάσος Τζωρτζάτος: «Θα καθορίσουμε τα νέα μας διοικητικά όρια και θα διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν»

O πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Διλινάτων Τάσος Τζωρτζάτος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», για να δώσει τις απαραίτητες διευκρινίσεις σχετικά με τα ανταποδοτικά, που λαμβάνουν οι κοινότητες

Γεράσιμος Καγκάδης (ΛΑΕ): Θέλουμε να ενώσουμε την Αριστερά!Γεράσιμος Καγκάδης (ΛΑΕ): Θέλουμε να ενώσουμε την Αριστερά!

Ο κος Γεράσιμος Καγκάδης  υποψήφιος βουλευτής μα την Λαϊκή Ενότητα, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», στα πλαίσια της προεκλογικής περιόδου. Η συζήτηση ξεκίνησε με τον κο Καγκάδη