Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Γιάννης Λυκούδης: «Πρέπει να διαφυλαχτεί ότι δεν θα υπάρξει αύξηση τελών»

Γιάννης Λυκούδης: «Πρέπει να διαφυλαχτεί ότι δεν θα υπάρξει αύξηση τελών»

Γιάννης Λυκούδης: «Πρέπει να διαφυλαχτεί ότι δεν θα υπάρξει αύξηση τελών» post thumbnail image

Την άποψη ότι πρέπει να αποκτηθεί μόνιμα ένας χώρος στο Αργοστόλι για να  γίνονται εκθέσεις και να λειτουργεί σαν κέντρο πολιτισμού, διατύπωσε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», ο δημοτικός σύμβουλος της «Ισχυρής Κεφαλονιάς»  Γιάννης Λυκούδης.

Πιο συγκεκριμένα επισήμανε την αναγκαιότητα να υπάρχει ένας χώρος που θα φιλοξενεί εκθέσεις και τα έργα του Λαογραφικού Μουσείου, συμφωνώντας ουσιαστικά με την πρόταση που έχει καταθέσει και η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα, για την απόκτηση του κτιρίου της παλιάς Alpha Bank και την μετατροπή της σε εκθεσιακό χώρο. Παράλληλα ο κος Λυκούδης εμμένει στην άποψη την δική του και της παράταξής του, να μην γίνει το πρώην Δημαρχιακό Μέγαρο, Μουσείο Γεράσιμου Σκλάβου.

Μεγάλη αναφορά έγινε για τον ΦΟΔΣΑ, καθώς όλο το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν αντίθετο στον νόμο που πέρασε και θέλει την Περιφέρεια να διαχειρίζεται τα απορρίμματα. «Έχει δημιουργηθεί ένας πόλεμος μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου. Από την στιγμή όμως που δεν αποφύγαμε την δημιουργία του ΦΟΔΣΑ, θα έπρεπε ο δήμος μας  να πείσει και τους άλλους δήμους ή Δημάρχους για να μην γίνει κάτι τέτοιο» ανέφερε ο κος Λυκούδης προσθέτοντας ότι εκκρεμεί και απόφαση του ΣτΕ για το συγκεκριμένο θέμα.

«Τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρει ποιος θα διαχειρίζεται τα απορρίμματα. Τον ενδιαφέρει να μην πληρώσει περισσότερα τέλη» υπογράμμισε ο δημοτικός σύμβουλος, τονίζοντας ότι πρέπει να διαφυλαχτεί ότι δεν θα υπάρξει αύξηση τελών.

Την άποψή του και για τον τουρισμό εξέφρασε ο κος Λυκούδης, τονίζοντας ότι υπάρχει προβληματισμός καθώς κόβονται πτήσεις, επιλέγονται άλλοι προορισμοί. Παράλληλα, σημείωσε ότι η τουριστική επιτροπή κάνει αξιόλογη δουλειά, ενώ χαρακτήρισε μεγάλο σφάλμα το σπάσιμο του Δήμου και πιο συγκεκριμένα: «Από την στιγμή που το τουριστικό προϊόν είναι ενιαίο, δεν γίνεται οι δήμοι να λειτουργούν ξεχωριστά».

Απάντηση έδωσε, τέλος, σε όλους όσοι υποστηρίζουν ότι δεν κάνει αντιπολίτευση. Ο καλεσμένος υποστήριξε τα εξής: «Σας παράταξη θέλουμε να κάνουμε μια αντιπολίτευση με πιο ήρεμο τρόπο και όχι με κραυγές».

 

Related Post

Αλέκος Καλαφάτης: «Θα ήθελα να ζητήσουν την γνώμη μου για το έργο της παραλίας»Αλέκος Καλαφάτης: «Θα ήθελα να ζητήσουν την γνώμη μου για το έργο της παραλίας»

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε ο τέως υφυπουργός Ανάπτυξης και Δήμαρχος Αργοστολίου, Αλέκος Καλαφάτης. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και πρόσωπο των ημερών, καθώς τις τελευταίες ημέρες ξηλώθηκε

Διονύσης Μινέτος: O Δήμος έπρεπε να ενημερώσει για το έργο της παραλίαςΔιονύσης Μινέτος: O Δήμος έπρεπε να ενημερώσει για το έργο της παραλίας

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά» Διονύσης Μινέτος. Την ημέρα που το «γουλόστρωτο» της παραλιακής άρχισε να γίνεται παρελθόν και

Γεράσιμος Αποστολάτος: Μέχρι το Πάσχα το γηροκομείο θα λειτουργεί!Γεράσιμος Αποστολάτος: Μέχρι το Πάσχα το γηροκομείο θα λειτουργεί!

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου Γεράσιμος Αποστολάτος την Τρίτη 13-11-2018.   Τρεις μέρες μετά την παραλαβή του Γηροκομείου, ο κος Αποστολάτος