Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Γεράσιμος Τιμοθέατος: «Καλύτερο το φετινό Καλοκαίρι – Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα βοηθήσει»

Γεράσιμος Τιμοθέατος: «Καλύτερο το φετινό Καλοκαίρι – Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα βοηθήσει»

Γεράσιμος Τιμοθέατος: «Καλύτερο το φετινό Καλοκαίρι – Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα βοηθήσει» post thumbnail image

O πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Γεράσιμος Τιμοθέατος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με την πορεία που αναμένεται να έχει φέτος ο τουρισμός.

Εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας πως φέτος η κατάσταση θα είναι καλύτερη από πέρυσι αλλά σίγουρα χειρότερη από το 2019. «Η τουριστική σεζόν δεν θα ξεκινήσει, όπως παλιότερα, τον Απρίλιο αλλά Μάιο με Ιούνιο. Είναι θετικό» ανέφερε τονίζοντας παράλληλα ότι υπάρχουν καλές εξελίξεις σχετικά με την Βρετανική αγορά – η οποία είναι και η κύρια αγορά της Κεφαλονιάς.

«Οι πτήσεις είναι κάτι το ευμετάβλητο» επισήμανε ο κος Τιμοθεάτος αναφορικά με τις πτήσεις που θα έχει φέτος η Κεφαλονιά και εξήγησε πως θα υπάρχουν σίγουρα πτήσεις αλλά μπορεί ο κόσμος να μην είναι πολλής. Χαρακτήρισε θετικά, το πιστοποιητικό εμβολιασμού, καθώς θα βοηθήσει ιδιαίτερα. Πιο συγκεκριμένα: «Θα είναι πιο εύκολο κατά την άφιξη να ξέρεις ποιοι πρέπει να ελεγχθούν περαιτέρω. Θα αισθανόμαστε και εμείς πιο ασφαλείς».

Ο κος Τιμοθέατος αναφέρθηκε σε δύο πολύ σοβαρά αλλά ακόμα άλυτά ζητήματα. Τις πιστώσεις της Thomas Cook και  τα voucher που δόθηκαν πέρυσι σε όσους είχαν κάνει κράτηση αλλά τελικώς δεν ταξίδεψαν. «Η Thomas Cook ακόμα δεν μας έχει πληρώσει και υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και τα voucher παραμένουν σε ισχύ έως και τον Οκτώβριο».

Αναφορικά με την Τουριστική Επιτροπή και την δουλειά που κάνει, ο πρόεδρος τόνισε ότι γίνονται αρκετά πράγματα, παίρνουν μέρος σε εκθέσεις, προβάλλουν εναλλακτικούς τρόπους τουρισμού και ήδη σχεδιάζουν θεματικές εκθέσεις στην Κεφαλονιά και οτιδήποτε θα μπορούσε να αναδείξει παραπάνω την Κεφαλονιά. Έδωσε και απάντηση σε όσους δεν αναγνωρίζουν το έργο της Τουριστικής Επιτροπής λέγοντας: «Δεν πρέπει να μηδενίζουμε τα πάντα. Κινούμαστε προς την σωστή κατεύθυνση και δεν πρέπει να το αρνηθεί κανείς.

 

Related Post

Λευτέρης Κρητικός: «Ανάγκη να εκφραστεί το ΚΙΝ.ΑΛ στην τοπική κοινωνία»Λευτέρης Κρητικός: «Ανάγκη να εκφραστεί το ΚΙΝ.ΑΛ στην τοπική κοινωνία»

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο νέος Γραμματέας του ΚΙΝ.ΑΛ Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Λευτέρης Κρητικός. Ο κος Κρητικός στην τοποθέτηση του αρχικά διευκρίνισε ότι είναι γραμματέας –

Απολογισμός της θητείας του βουλευτή Παναγή ΚαππάτουΑπολογισμός της θητείας του βουλευτή Παναγή Καππάτου

Στην  εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» του Cosmos 96,5 με τον Δημήτρη Αλοΐζο και την Ελευθερία Κουλουριώτη, φιλοξενήθηκε ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος για έναν απολογισμό της

Απάντηση Διονύση Κοκκόση (πρόεδρος ΕΔΑΚΙ) στην δεύτερη ανακοίνωση του Κώστα ΠρέντζαΑπάντηση Διονύση Κοκκόση (πρόεδρος ΕΔΑΚΙ) στην δεύτερη ανακοίνωση του Κώστα Πρέντζα

O πρόεδρος της ΕΔΑΚΙ Διονύσης Κοκκόσης, έδωσε στον Κώστα Πρέντζα όλες τις απαντήσεις που ζητούσε ο δεύτερος σε ανακοίνωσή του.