Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Γιώργος Τσιλιμιδός και Ζήσης Σκλαβουνάκης για την 1η Διαδικτυακή Συναυλία στον «ΚΕΦΑΛΟ»

Γιώργος Τσιλιμιδός και Ζήσης Σκλαβουνάκης για την 1η Διαδικτυακή Συναυλία στον «ΚΕΦΑΛΟ»

Γιώργος Τσιλιμιδός και Ζήσης Σκλαβουνάκης για την 1η Διαδικτυακή Συναυλία στον «ΚΕΦΑΛΟ» post thumbnail image

Με αφορμή την 1η διαδικτυακή συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ» το Σάββατο 20 Μαρτίου, από τον Δήμο Αργοστολίου και την Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά, μίλησαν στον COSMOS 96,5 ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιώργος Τσιλιμιδός και ο Ζήσης Σκλαβουνάκης που έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια της συναυλίας.

Γιώργος Τσιλιμιδός

«Οι συνθήκες που υπάρχουν δεν μας επέτρεψαν να κάνουμε μια συναυλία και έτσι προσφύγαμε στη νέα τεχνολογία» ανέφερε ο αντιδήμαρχος εξηγώντας πως προέκυψε η ιδέα για την διαδικτυακή συναυλία. Αναφερόμενος στην συνεργασία με την Αδελφότητα επισήμανε ότι ήταν κοινή απόφαση να γίνει η συναυλία, καθώς διαπιστώθηκε η ανάγκη που υπάρχει οι Κεφαλλονίτες που ζουν εκτός του νησιού, να δουν ανθρώπους της Κεφαλονιάς να παίζουν μουσική, να ακούσουν όμορφα τραγούδια και να ευχαριστηθούν.

«Είναι μια καλή προσφορά για τον πολιτισμό και μια μεγάλη δράση της Αδελφότητας» υπογράμμισε ο κος Τσιλιμιδός προσθέτοντας ότι η Αδελφότητα κάνει πολύ συχνά δράσεις που ενώνουν του Κεφαλλονίτες και του Ιθακήσιους.

Ο κος Τσιλιμιδός κάλεσε τον κόσμο να παρακολουθήσει την συναυλία, τονίζοντας ότι όλοι όσοι παίρνουν μέρος στην συναυλία είναι παιδιά που ζουν και αγωνίζονται για τα καλλιτεχνικά στο νησί. Ο αντιδήμαρχος, κατέληξε λέγοντας και ελπίζοντας  «το καλοκαίρι να υπάρχει η δυνατότητα να συναντηθούμε όλοι από κοντά».

Ζήσης Σκλαβουνάκης

Ο έχων την καλλιτεχνική επιμέλεια Ζήσης Σκλαβουνάκης, εξήγησε ότι ήταν ο ίδιος που διάλεξε τα τραγούδια που θα ακουστούν και να ταιριάζουν στην φωνή του τραγουδιστή αλλά και όσων παίζουν μουσική.

«Επειδή ο κόσμος, λόγω της πανδημίας, δεν είχε την δυνατότητα να δει μια συναυλία, σκεφτήκαμε με τον Δήμος και την Αδελφότητα να κάνουμε αυτή την εκδήλωση, για να περάσει καλά έστω και από το σπίτι του» υποστήριξε ο κος Σκλαβουνάκης τονίζοντας παράλληλα ότι για τους μουσικούς είναι σχεδόν το ίδιο, και θα κάνουν τα πάντα για να περάσουν καλά όσοι παρακολουθήσουν.

Αναφορικά με το ρεπερτόριο, αυτό θα είναι έντεχνο – λαϊκό από πολύ σπουδαίους συνθέτες και στιχουργούς όπως Χατζιδάκις, Αλιβιζάτος, Κουγιουμτζής και άλλοι. «Η συναυλία πλαισιώνεται από εξαιρετικούς Κεφαλλονίτες μουσικούς» επισήμανε και ανέφερε έναν έναν τους συντελεστές ενώ τόνισε ότι η συναυλία έχει διάρκεια περίπου μιάμιση ώρα.

Υπόσχεση για μελλοντικές συναυλίες, άφησε ο κος Σκλαβουνάκης, αφού όπως είπε γίνονται συζητήσεις για κάτι άλλο, ενώ ευχήθηκε στο εγγύς μέλλον να υπάρξουν οι συνθήκες για να γίνουν συναυλίες δια ζώσης.

 

Related Post

Φοβερές καταγγελίες Γαβρίλη Ρασσιά εναντίον Αλέξη Μοσχονά και Θεόδωρου ΦλωράτουΦοβερές καταγγελίες Γαβρίλη Ρασσιά εναντίον Αλέξη Μοσχονά και Θεόδωρου Φλωράτου

Μετά την παραίτησή του από το ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου, όλοι αναρωτληθηκαν τι τον οδήγησε εκεί. Ο λόγος για τον Γαβρίλη Ρασσιά και για την ξαφνική του παραίτηση.

Γαβριελάτος: «Δεν θα υπογράψω την υφαρπαγή της περιουσίας όλων των Κεφαλλονιτών»Γαβριελάτος: «Δεν θα υπογράψω την υφαρπαγή της περιουσίας όλων των Κεφαλλονιτών»

Για την ομόφωνη απόφαση που πήρε του Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΔΑΚΙ στην πρόσφατη συνεδρίασή του αναφορικά με την σύναψη σύμβασης χρησιδανείου με την Περιφέρεια, με το οποίο τα ακίνητα της

Γεράσιμος Σιμωτάς: «Παρέχουμε την έκπτωση, ώστε όλοι να μπορούν να βγουν για καφέ και φαγητό»Γεράσιμος Σιμωτάς: «Παρέχουμε την έκπτωση, ώστε όλοι να μπορούν να βγουν για καφέ και φαγητό»

Ο πρόεδρος του επισιτιστικού σωματείου «ΑΡΚΕΙΣΙΟΣ»  Γεράσιμος Σιμωτάς, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» για να κοινοποιήσει μια πολύ ωραία πανελλαδική προσπάθεια που γίνεται, προκειμένου να υπάρχει έκπτωση