Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Ο Νικηφόρος Κουλουμπής στον COSMOS 96,5 για τις εθελοντικές δράσεις της ΟΝΝΕΔ

Ο Νικηφόρος Κουλουμπής στον COSMOS 96,5 για τις εθελοντικές δράσεις της ΟΝΝΕΔ

Ο Νικηφόρος Κουλουμπής στον COSMOS 96,5 για τις εθελοντικές δράσεις της ΟΝΝΕΔ post thumbnail image

O πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κεφαλονιάς και Ιθάκης Νικηφόρος Κουλουμπής, φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 με αφορμή το εθελοντικό έργο της οργάνωσης, το οποίο περιλαμβάνει καθαρισμούς παραλιών αλλά και αναδασώσεις.
«Η ΟΝΝΕΔ Κεφαλονιάς είναι κοντά στο περιβάλλον» ανέφερε ο πρόεδρος και τόνισε ότι στην τελευταία τους δράση κατάφεραν να καθαρίσουν δύο πανέμορφες παραλίες – παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, λόγω καιρού- τη Φτέρη & το Αμίδι και η συμμετοχή του κόσμου ήταν συγκινητική, καθώς όπως σημείωσε οι άνθρωποι που βοήθησαν αφιέρωσαν τον χρόνο τους για να στηρίξουν αυτή την δράση.

 

«Γεμίσαμε ένα ολόκληρο φορτηγό σκουπίδια και υπάρχουν κι άλλα. Ο ΙΑΝΟΣ τα έχει σπρώξει προς τα δέντρα και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για φωτιές» τόνισε και με λύπη επισήμανε πως δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που δεν σέβονται αυτές τις παραλίες, αλλά ευτυχώς οι κάτοικοι της περιοχής φροντίζουν να παραμένουν καθαρές. Σημείωσε δε, ότι όσοι διαθέτουν σκάφη από την περιοχή με χαρά δέχτηκαν να μεταφέρουν την αποστολή στις παραλίες. Παράλληλα εξήγησε ότι στην συγκεκριμένη δράση συμμετείχαν 34 άτομα, γιατί τόσοι μπορούσαν να μεταφερθούν με τα σκάφη, ενώ υπήρξαν αρκετοί που έμειναν πίσω.


Οι ΟΝΝΕΔ δεν περιορίζεται μόνο σε δράσεις καθαρισμού και όπως ανέφερε ο κος Κουλουμπής, υπάρχει και μια προγραμματισμένη δεντροφύτευση στον Μύλο του Πετριά. «Αναμένουμε τη συνδρομή της Περιφέρειας, να καθαρίσει την περιοχή γιατί είναι επικίνδυνη για φωτιές και έχουμε στείλει διάβημα να καθαριστεί, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε γρήγορα στη δεντροφύτευση» ανέφερε χαρακτηριστικά. Άμεση ήταν και η ανταπόκριση της Πυροσβεστικής και του Δασαρχείου όπως υποστήριξε ο πρόεδρος και εξήγησε: «Το δασαρχείο θα μας βοηθήσει δίνοντάς μας τα δέντρα που ταιριάζουν στην περιοχή και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί».


Μέσα στις προγραμματισμένες δράσεις υπάρχουν και άλλες δεντροφυτεύσεις. «Τον Σεπτέμβριο θα φυτεύσουμε στην Άσσο και εκεί θα είναι και η Υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη. Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να φτιάξουμε την εικόνα του νησιού μας» κατέληξε.
Ο πρόεδρος χαρακτήρισε την παραπάνω δράση δύσκολη και ζήτησε τη συνδρομή όλων των πολιτών, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Χρειάζεται η βοήθεια όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως ιδεολογικής ταυτότητας, γιατί εμάς πλέον δεν μας ενδιαφέρει και θέλουν όλους τους ανθρώπους δίπλα μας. Στις δράσεις μας δεν υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα.


Ο κος Κουλουμπής ανέφερε και μια ακόμα δράση που σκέφτονται να πραγματοποιήσουν μετά την πλήρη άρση των περιορισμών κατά του κορωνοϊού. «Σκεφτόμαστε να κάνουμε ένα αθλητικό γεγονός στον Χάρακα, με ένα αγώνα δρόμου μέχρι την Άσσο, ώστε να διαφημιστεί το χωριό, γιατί έπαθε μεγάλες ζημιές από τον ΙΑΝΟ» τόνισε. Για μια ακόμα φορά επισήμανε ότι όλες αυτές οι δράσεις γίνονται με αγάπη από τους εθελοντές και αυτό δίνει δύναμη σε όλους.

https://soundcloud.com/user-46829938/cosmos-965-24-5-2021?utm_source=clipboard&utm_campaign=wtshare&utm_medium=widget&utm_content=https%253A%252F%252Fsoundcloud.com%252Fuser-46829938%252Fcosmos-965-24-5-2021

Related Post

Νικόλας Βαλλιανάτος: «Όταν κυκλοφορούν αλήτες σ’ ένα τόπο, θα συμβαίνουν αυτά»Νικόλας Βαλλιανάτος: «Όταν κυκλοφορούν αλήτες σ’ ένα τόπο, θα συμβαίνουν αυτά»

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νικόλας Βαλλιανάτος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» μετά τα όσα προέκυψαν με την ανάθεση λειτουργίας του κυλικείου του σχολείου της Πάστρας, στην

Καραγκουλές: «Θα απαιτήσουμε τα διαφυγόντα από τους υπεύθυνους – Οι ανεμογεννήτριες θα επιστρέψουν σύντομα»Καραγκουλές: «Θα απαιτήσουμε τα διαφυγόντα από τους υπεύθυνους – Οι ανεμογεννήτριες θα επιστρέψουν σύντομα»

Ο Δημήτρης Καραγκουλές, εκπρόσωπος της εταιρείας που έχει αναλάβει την τοποθέτηση των ανεμογεννητριών, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» μετά την είδηση ότι το πλοίο, που είχε ναυλωθεί

Ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας για το άνοιγμα των σχολείων και την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιούΟ Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας για το άνοιγμα των σχολείων και την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας. Ο κος Στανίτσας αναφέρθηκε στο άνοιγμα των σχολείων που κατά την γνώμη του δεν θα έπρεπε να