Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Μάκης Μεταξάς: «Γίνεται αγώνας να μην αναδειχθεί το μνημείο»

Μάκης Μεταξάς: «Γίνεται αγώνας να μην αναδειχθεί το μνημείο»

Μάκης Μεταξάς: «Γίνεται αγώνας να μην αναδειχθεί το μνημείο» post thumbnail image

Σε μια ακόμα εκπομπή, φιλοξενούμενος ήταν ο τέως νομάρχης Μάκης Μεταξάς, ένας άνθρωπος που παλεύει με όλες του τις δυνάμεις για να αναδειχθεί ο αρχαιολογικός πλούτος της περιοχής του.

Αυτή τη φορά στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», έκανε μια αναδρομή για να εξηγήσει πως τα πράγματα έχουν φτάσει έως εδώ. Μίλησε με τα καλύτερα λόγια για έναν πρώην έφορο αρχαιοτήτων, τον κο Βασιλάκη που όπως είπε ο κος Μεταξάς, προσέφερε πάρα πολλά στα αρχαία της Κεφαλονιάς.

«Όταν ήρθε ο κος Βασιλάκης στην Κεφαλονιά για να μελετήσει ξανά τα ευρήματα, ο νυν έφορος δεν του έδωσε άδεια με την δικαιολογία ότι δεν υπήρχε χώρος για να γίνουν οι μελέτες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Μεταξάς και συνέχισε λέγοντας: « Στον κο Γρηγορακάκη πήγε και μια αντιπροσωπεία για να του ζητήσουν να γίνουν πράγματα στα αρχαία (θολωτός τάφος) και τους απάντησε πως είναι ένας τάφος σαν τους χιλιάδες που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα και δεν είναι και τόσο σημαντικός».

Ο κος Μεταξάς μετά από όλα αυτά και μετά από τις αποφάσεις που έχουν υπάρξει σχετικά με τις μελέτες για το έργο και όλα όσα θα μπορούσαν να γίνουν για να αναδειχθεί το μνημείο αναρωτιέται τι συμβαίνει και δεν αναδεικνύονται τα μνημεία και καλεί όλους τους θεσμικούς φορείς να πιέσουν για την ανάδειξή τους.

Επιπρόσθετα, ο κος Μεταξάς επισήμανε το γεγονός πως αρκετοί τουρίστες έρχονται για τα αρχαία και η Κεφαλονιά δεν έχει αναδείξει τίποτα. Αρχαιολογικοί χώροι, μουσείο, μνημεία  στο μηδέν.

Ακούστε όλη την συνέντευξη.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του θέματος χωρίς την άδεια του COSMOS 965

Related Post

Μιχάλης Μαρκάτος και Νίκος Τσιμάρας για το ασφαλιστικόΜιχάλης Μαρκάτος και Νίκος Τσιμάρας για το ασφαλιστικό

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και στον Δημήτρη Αλοΐζο, φιλοξενήθηκαν  οι κύριοι Μιχάλης Μαρκάτος (πρόεδρος εμποροεπαγγελματικού συλλόγου Κεφαλονιάς)και Νίκος Τσιμάρας (μέλος του ΔΣ του συλλόγου με την παράταξη

Πολιτικός διάλογος ανάμεσα σε Άντζελα Λουκέρη και Βαγγέλη ΔιβάρηΠολιτικός διάλογος ανάμεσα σε Άντζελα Λουκέρη και Βαγγέλη Διβάρη

Δύο υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», η Άντζελα Λουκέρη και ο Βαγγέλης Διβάρης. Και οι δύο είναι γνώστες της τοπικής αυτοδιοίκησης δευτέρου βαθμού αφού

Διονύσης Αραβαντινός για κατάργηση του τμήματος Εθνομουσικολογίας: «Επιχειρείται η αποδυνάμωση της Περιφέρειας»Διονύσης Αραβαντινός για κατάργηση του τμήματος Εθνομουσικολογίας: «Επιχειρείται η αποδυνάμωση της Περιφέρειας»

Ο δημοτικός σύμβουλος Ληξουρίου, Διονύσης Αραβαντινός χαρακτήρισε δραματική την εξέλιξη κατάργησης του τμήματος εθνομουσικολογίας στο Ληξούρι, μιλώντας στην εκπομπή του Cosmos 96,5 «Στα Υπόγεια είναι η Θέα». Αναρωτήθηκε γιατί βρίσκεται