Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Μόσχος, Νικολάτος και Τροντής για τον νέο Δήμο Σάμης  και τα προβλήματά του

Μόσχος, Νικολάτος και Τροντής για τον νέο Δήμο Σάμης  και τα προβλήματά του

Μόσχος, Νικολάτος και Τροντής για τον νέο Δήμο Σάμης  και τα προβλήματά του post thumbnail image

Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του νεοσύστατου δήμου Σάμης φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα». Ο κος Βασίλης Μόσχος με την «Λαϊκή Συσπείρωση», ο κος Νικόλαος Νικολάτος με την «Δημοτική Συνείδηση» και ο κος Γιώργος Τροντής με την παράταξη «Ανοιχτοί Ορίζοντες».

Η κουβέντα ξεκίνησε με τοποθέτηση από τους υποψηφίους πάνω στην είδηση ότι ούτε και φέτος ο Μύρτος θα έχει γαλάζια σημαία αλλά ούτε και η Αντίσαμος (περιοχές του δήμου Σάμης) και με το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με θέμα την υγεία και τις δομές της στο νησί. Οι υποψήφιοι τοποθετήθηκαν επί των θεμάτων αναγνωρίζοντας την σοβαρότητα και των δύο θεμάτων. Αφενός το θέμα των παραλιών είναι πολύ σημαντικό λόγω του διαρκώς αυξανόμενου αριθμού των τουριστών που καταλαβαίνουν πως όταν μια παραλία δεν έχει γαλάζια σημαία, αυτό σημαίνει πως δεν διαθέτει ναυαγοσώστη και αφετέρου το θέμα της υγείας που είναι σημαντικότερο καθώς με την υποστελέχωση τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των κατοίκων.

Κατόπιν ξεκίνησε η συζήτηση σχετικά με τις εκλογές με τους  υποψηφίους να εκθέτουν τους λόγους για τους οποίους αποφάσισαν να ασχοληθούν με τα αυτοδιοικητικά. Όλοι συνηγόρησαν πως είναι υποχρέωση για κάποιον να ασχολείται όταν μάλιστα έχει τις δυνατότητες να βοηθήσει τον τόπο του.

Υπήρξε συζήτηση για τις εξορύξεις στο Ιόνιο, όπου εμφανίστηκαν αντίθετοι καθώς τα οφέλη θα είναι λιγότερα από τις βλάβες που ενδεχομένως να προξενήσουν. Έστρεψαν όμως την κουβέντα και στις ΑΠΕ (ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και συγκεκριμένα για τις ανεμογεννήτριες), τονίζοντας ότι είναι καλό να υπάρχουν αυτές οι πηγές ενέργειας, με μέτρο όμως και χωρίς να καταστρέφεται το φυσικό κάλλος κάθε περιοχής και επιπρόσθετα, να υπάρξει σωστή διαχείριση των ανταποδοτικών. Σχετικά με το τελευταίο τόνισαν μάλιστα ότι αν εκλεγούν θα το κυνηγήσουν ώστε να δίνονται χρήματα στους ανθρώπους που τα δικαιούνται.

Τέλος, διατύπωσαν ακόμα μια φορά για ποιον λόγο πρέπει κάποιος να  ψηφίσει τους ίδιους προσωπικά αλλά και την παράταξη που εκπροσωπούν.

Related Post

Γεράσιμος Φόρτες για ΕΔΑΚΙ: «Παίζεται ένα πολιτικό παιχνίδι – Η απεργία των εργαζομένων είναι δίκαιη»Γεράσιμος Φόρτες για ΕΔΑΚΙ: «Παίζεται ένα πολιτικό παιχνίδι – Η απεργία των εργαζομένων είναι δίκαιη»

O Γεράσιμος Φόρτες, επικεφαλής της παράταξης «Για την επόμενη μέρα», πραγματοποίησε παρέμβαση στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», προκειμένου να εκφράσει την άποψή του για το φλέγον ζήτημα κατάργησης

Μαρίνα Βεργωτή: «Ο περίπλους γίνεται για καλό σκοπό. Ο Δημήτρης έχει μέσα του τον εθελοντισμό»Μαρίνα Βεργωτή: «Ο περίπλους γίνεται για καλό σκοπό. Ο Δημήτρης έχει μέσα του τον εθελοντισμό»

Η Μαρίνα Βεργωτή φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5. Με την υπερηφάνεια και την συγκίνηση της μητέρας μίλησε για τον περίπλου της Κεφαλονιάς, που επιχειρεί αυτές τις μέρες ο γιος της Δημήτρης

Διονύσης Μινέτος: «Πρέπει και οι άλλοι δήμοι να φροντίσουν να αποκτήσουν δομές φιλοξενίας – Το καταφύγιο θα αξιοποιηθεί τουριστικά»Διονύσης Μινέτος: «Πρέπει και οι άλλοι δήμοι να φροντίσουν να αποκτήσουν δομές φιλοξενίας – Το καταφύγιο θα αξιοποιηθεί τουριστικά»

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά  ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων καθώς και θεμάτων Πολιτικής Προστασίας Διονύσης Μινέτος, με αφορμή το περιστατικό της σύλληψης των αλλοδαπών, στην θαλάσσια