Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Νίκος Χαραλάμπους: «Μέχρι το τέλος του 2020 θα είναι έτοιμο το υδατοδρόμιο στην Κεφαλονιά»

Νίκος Χαραλάμπους: «Μέχρι το τέλος του 2020 θα είναι έτοιμο το υδατοδρόμιο στην Κεφαλονιά»

Νίκος Χαραλάμπους: «Μέχρι το τέλος του 2020 θα είναι έτοιμο το υδατοδρόμιο στην Κεφαλονιά» post thumbnail image

Νίκος Χαραλάμπους: «Μέχρι το τέλος του 2020 θα είναι έτοιμο το υδατοδρόμιο στην Κεφαλονιά»

Ο πρόεδρος της εταιρείας Hellenic Seaplanes, Νίκος Χαραλάμπους φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», θέλοντας να ενημερώσει σε ποιο σημείο βρίσκεται η δημιουργία των υδατοδρομίων και αν οι πολίτες των Ιονίων θα έχουν την ευκαιρία να εκμηδενίσουν τις αποστάσεις με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Ιδιαίτερα ευχάριστη είδηση ήταν ότι ο υφυπουργός κος Κεφαλογιάννης ολοκληρώνει την διαδικασία  του νομικού πλαισίου ώστε να έρθει προς ψήφιση στην βουλή και για τα Ιόνια ενημέρωσε πως η κα Κράτσα έχει δεσμευτεί να υπάρχουν υδατοδρόμια σε όλα τα νησιά. Συγκεκριμένα στο Ιόνιο αυτή την στιγμή είναι έτοιμα τα υδατοδρόμια σε Κέρκυρα- Παξούς – Πάτρα, χωρίς να εκτελούν κάποια γραμμή αλλά πλήρως λειτουργικά.  Για την Ζάκυνθο ο κος Χαραλάμπους ανέφερε ότι το υδατοδρόμιο εκεί μπορεί να φτιαχτεί αρκετά γρήγορα ακόμα και μέσα στο 2020. «Τα υδατοδρόμια σε Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λευκάδα και Μεγανήσι θα μπορούσαν να είναι έτοιμα έως το τέλος του 2020» τόνισε ο κος Χαραλάμπους επισημαίνοντας ότι έχουν γίνει αρκετές συζητήσεις και με την κα Κράτσα για την δημιουργία τους.

«Τα υδατοδρόμια θα μπορούσαν να συνδυαστούν και με τα συμβατικά αεροδρόμια. Δηλαδή ένα «αμφίβιο» αεροπλάνο θα μπορεί να απογειώνεται από το υδατοδρόμιο της Κέρκυρας και να προσγειώνεται στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος θέλοντας να υπερτονίσει ότι ακόμα και αν δεν είναι έτοιμα σε κάθε νησί τα υδατοδρόμια θα μπορούν να εκτελούνται δρομολόγια.

Ένα θέμα που ενδιαφέρει τον κόσμο είναι οι τιμή του εισιτηρίου. Ο κος Χαραλάμπους απάντησε σε σχετική ερώτηση πως οι τιμές θα είναι προσιτές και θα συμφέρει ιδιαίτερα κάποιον να ταξιδέψει με το υδροπλάνο καθώς θα μπορεί να ταξιδεύει σε λιγότερο χρόνο και με αρκετά καλές τιμές. Έδωσε και ένα παράδειγμα: Κεφαλονιά – Κέρκυρα, 24 λεπτά, 60 -65 ευρώ.

Αν υπάρχει κάτι αρνητικό στα υδροπλάνα είναι ότι θα μπορούν να εκτελούν πτήσεις από την Ανατολή έως την Δύση του ήλιου και επίσης ο κος Χαραλάμπους ανέλυσε και το πώς θα εκτελούνται τα δρομολόγια ενώ αποκάλυψε πως μπορεί να υπάρξουν μέχρι και πέντε εταιρείες οι  οποίες να δραστηριοποιηθούν στα Ιόνια.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του θέματος χωρίς την άδεια του COSMOS 965

Related Post

Σπύρος Σαμούρης: «Δίνουμε μεγάλο αγώνα. Αυτό που παραλάβαμε ήταν ένα χάος»Σπύρος Σαμούρης: «Δίνουμε μεγάλο αγώνα. Αυτό που παραλάβαμε ήταν ένα χάος»

Ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Σαμούρης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα». Η συζήτηση τον βρήκε στην περιοχή του ορφανοτροφείου εν ώρα εργασίας. Με την αφορμή αυτή ο κος Σαμούρης

Σοφία Μαροπούλου: «Παρ’ όλα τα δεινά προσπαθούμε για τα παιδιά μας»Σοφία Μαροπούλου: «Παρ’ όλα τα δεινά προσπαθούμε για τα παιδιά μας»

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε η πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Ατόμων με Αναπηρία «Υπερίων» Σοφία Μαροπούλου – Ζαφειράτου με σκοπό να ενημερώσει

Καππάτος: «Τις επόμενες μέρες διοικητές στα Νοσοκομεία – Στην Κεφαλονιά ο Πρωθυπουργός αρχές καλοκαιριού»Καππάτος: «Τις επόμενες μέρες διοικητές στα Νοσοκομεία – Στην Κεφαλονιά ο Πρωθυπουργός αρχές καλοκαιριού»

Ο βουλευτής Παναγής Καππάτος φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και μίλησε για την επίσκεψη της υφυπουργού τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, τον τουρισμό  και το νοσοκομείο. Επίσκεψη Σοφίας Ζαχαράκη «Είναι μεγάλο γεγονός να