Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Μάκης Μεταξάς: «Γίνεται αγώνας να μην αναδειχθεί το μνημείο»

Μάκης Μεταξάς: «Γίνεται αγώνας να μην αναδειχθεί το μνημείο»

Μάκης Μεταξάς: «Γίνεται αγώνας να μην αναδειχθεί το μνημείο» post thumbnail image

Σε μια ακόμα εκπομπή, φιλοξενούμενος ήταν ο τέως νομάρχης Μάκης Μεταξάς, ένας άνθρωπος που παλεύει με όλες του τις δυνάμεις για να αναδειχθεί ο αρχαιολογικός πλούτος της περιοχής του.

Αυτή τη φορά στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», έκανε μια αναδρομή για να εξηγήσει πως τα πράγματα έχουν φτάσει έως εδώ. Μίλησε με τα καλύτερα λόγια για έναν πρώην έφορο αρχαιοτήτων, τον κο Βασιλάκη που όπως είπε ο κος Μεταξάς, προσέφερε πάρα πολλά στα αρχαία της Κεφαλονιάς.

«Όταν ήρθε ο κος Βασιλάκης στην Κεφαλονιά για να μελετήσει ξανά τα ευρήματα, ο νυν έφορος δεν του έδωσε άδεια με την δικαιολογία ότι δεν υπήρχε χώρος για να γίνουν οι μελέτες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Μεταξάς και συνέχισε λέγοντας: « Στον κο Γρηγορακάκη πήγε και μια αντιπροσωπεία για να του ζητήσουν να γίνουν πράγματα στα αρχαία (θολωτός τάφος) και τους απάντησε πως είναι ένας τάφος σαν τους χιλιάδες που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα και δεν είναι και τόσο σημαντικός».

Ο κος Μεταξάς μετά από όλα αυτά και μετά από τις αποφάσεις που έχουν υπάρξει σχετικά με τις μελέτες για το έργο και όλα όσα θα μπορούσαν να γίνουν για να αναδειχθεί το μνημείο αναρωτιέται τι συμβαίνει και δεν αναδεικνύονται τα μνημεία και καλεί όλους τους θεσμικούς φορείς να πιέσουν για την ανάδειξή τους.

Επιπρόσθετα, ο κος Μεταξάς επισήμανε το γεγονός πως αρκετοί τουρίστες έρχονται για τα αρχαία και η Κεφαλονιά δεν έχει αναδείξει τίποτα. Αρχαιολογικοί χώροι, μουσείο, μνημεία  στο μηδέν.

Ακούστε όλη την συνέντευξη.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του θέματος χωρίς την άδεια του COSMOS 965

Related Post

Χρήστος Παυλάτος: «Υπάρχει περίπτωση πολύ μεγάλης διασποράς»Χρήστος Παυλάτος: «Υπάρχει περίπτωση πολύ μεγάλης διασποράς»

O εκτελών χρέη διοικητή στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, Χρήστος Παυλάτος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με αφορμή τον εντοπισμό των κρουσμάτων στο Αργοστόλι. Ο κος Παυλάτος ανέφερε ότι

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές με το Ποτάμι, Αυγουστάτου Όλγα και Δημακόπουλος Γιώργος στο στούντιο του Cοsmos 96,5Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές με το Ποτάμι, Αυγουστάτου Όλγα και Δημακόπουλος Γιώργος στο στούντιο του Cοsmos 96,5

Οι προεκλογικές συνεντεύξεις συνεχίζονται και ο Cosmos 96.5 δίνει βήμα και στους υποψήφιους ευρωβουλευτές. Αυτή τη φορά η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θεά», φιλοξένησε μια βουλευτή του Ποταμιού και

Παναγής Καππάτος: Μεγάλη πρόκληση και τιμή, να αγωνιστώ για την πατρίδα μουΠαναγής Καππάτος: Μεγάλη πρόκληση και τιμή, να αγωνιστώ για την πατρίδα μου

Ο Υποψήφιος Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης με τη  Νέα Δημοκρατία Παναγής Καππάτος φιλοξενήθηκε  στο στούντιο του cosmos 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με τους  Δημήτρη Αλοίζο