Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Μάκης Μεταξάς: «Γίνεται αγώνας να μην αναδειχθεί το μνημείο»

Μάκης Μεταξάς: «Γίνεται αγώνας να μην αναδειχθεί το μνημείο»

Μάκης Μεταξάς: «Γίνεται αγώνας να μην αναδειχθεί το μνημείο» post thumbnail image

Σε μια ακόμα εκπομπή, φιλοξενούμενος ήταν ο τέως νομάρχης Μάκης Μεταξάς, ένας άνθρωπος που παλεύει με όλες του τις δυνάμεις για να αναδειχθεί ο αρχαιολογικός πλούτος της περιοχής του.

Αυτή τη φορά στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», έκανε μια αναδρομή για να εξηγήσει πως τα πράγματα έχουν φτάσει έως εδώ. Μίλησε με τα καλύτερα λόγια για έναν πρώην έφορο αρχαιοτήτων, τον κο Βασιλάκη που όπως είπε ο κος Μεταξάς, προσέφερε πάρα πολλά στα αρχαία της Κεφαλονιάς.

«Όταν ήρθε ο κος Βασιλάκης στην Κεφαλονιά για να μελετήσει ξανά τα ευρήματα, ο νυν έφορος δεν του έδωσε άδεια με την δικαιολογία ότι δεν υπήρχε χώρος για να γίνουν οι μελέτες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Μεταξάς και συνέχισε λέγοντας: « Στον κο Γρηγορακάκη πήγε και μια αντιπροσωπεία για να του ζητήσουν να γίνουν πράγματα στα αρχαία (θολωτός τάφος) και τους απάντησε πως είναι ένας τάφος σαν τους χιλιάδες που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα και δεν είναι και τόσο σημαντικός».

Ο κος Μεταξάς μετά από όλα αυτά και μετά από τις αποφάσεις που έχουν υπάρξει σχετικά με τις μελέτες για το έργο και όλα όσα θα μπορούσαν να γίνουν για να αναδειχθεί το μνημείο αναρωτιέται τι συμβαίνει και δεν αναδεικνύονται τα μνημεία και καλεί όλους τους θεσμικούς φορείς να πιέσουν για την ανάδειξή τους.

Επιπρόσθετα, ο κος Μεταξάς επισήμανε το γεγονός πως αρκετοί τουρίστες έρχονται για τα αρχαία και η Κεφαλονιά δεν έχει αναδείξει τίποτα. Αρχαιολογικοί χώροι, μουσείο, μνημεία  στο μηδέν.

Ακούστε όλη την συνέντευξη.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του θέματος χωρίς την άδεια του COSMOS 965

Related Post

Γιάγκος Μεταξάς:  «Έλληνα μην πετάξεις την ψήφο σου»Γιάγκος Μεταξάς:  «Έλληνα μην πετάξεις την ψήφο σου»

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής με την «Ελλήνων Συνέλευσις», Γιάννης- Κώστας (Γιάγκος) Μεταξάς, προκειμένου να εκθέσει τους λόγους που ο πολιτικός φορέας, κατέρχεται στις

Δημήτρης Ατσάρος: «Σε καλά επίπεδα ο τουρισμός φέτος. Οι ελλείψεις υποδομών προκαλούν δυσαρέσκεια»Δημήτρης Ατσάρος: «Σε καλά επίπεδα ο τουρισμός φέτος. Οι ελλείψεις υποδομών προκαλούν δυσαρέσκεια»

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας επιχειρηματιών ενοικιαζομένων δωματίων- διαμερισμάτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης Δημήτρης Ατσάρος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», για μια αποτίμηση της τουριστική σεζόν. «Με πτώση ξεκίνησε

Δημήτρης Μαρκάτος: «Όλα έγιναν όπως έπρεπε – Είμαστε πανέτοιμοι και για την επόμενη εβδομάδα»Δημήτρης Μαρκάτος: «Όλα έγιναν όπως έπρεπε – Είμαστε πανέτοιμοι και για την επόμενη εβδομάδα»

Ο Διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δημήτρης Μαρκάτος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» για να δώσει μια πρώτη εικόνα για την επανέναρξη των σχολείων. Όπως ανέφερε ο κος