Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Διονύσης Μινέτος: Μέχρι το τέλος της θητείας μας, θα έχουμε υλοποιήσει όλες τις δεσμεύσεις μας

Διονύσης Μινέτος: Μέχρι το τέλος της θητείας μας, θα έχουμε υλοποιήσει όλες τις δεσμεύσεις μας

Διονύσης Μινέτος: Μέχρι το τέλος της θητείας μας, θα έχουμε υλοποιήσει όλες τις δεσμεύσεις μας post thumbnail image

Στο στούντιο του Cosmos 96,5 φιλοξενήθηκε ο αντιδήμαρχος  τεχνικών έργων Διονύσης Μινέτος, για μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης.

Ξεκίνησε κάνοντας αναφορά στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία τις προηγούμενες εβδομάδες (Θηνιά- Αγία Ευφημία) και όπως ανέφερε έχουν γίνει ενέργειες και έχουν καθαριστεί και οι λεκάνες ανάσχεσης  ώστε να μην υπάρξουν παρόμοιες εικόνες στο μέλλον.

Πριν αρχίσει ο κος Μινέτος να δίνει απαντήσεις στα ερωτήματα, τόνισε ότι  η Δημοτική Αρχή θέλει να ακούει και να μιλάει με τον κόσμο και είναι μια από τις αρχές της παράταξης. «Ο Δήμαρχος παρίσταται στις συνεδριάσεις των κοινοτήτων και ακούει τα προβλήματα των κατοίκων» ανέφερε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ωστόσο ότι ο κόσμος θα πρέπει να έχει υπομονή καθώς, τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν δεν μπορούν να λυθούν μέσα σε ένα μήνα, πάντως ήδη έχουν υπάρξει παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία και άρχισε να βελτιώνεται η καθημερινότητα των δημοτών. «Τα έργα θέλουν χρόνο, ετοιμάζουμε μελέτες» πρόσθεσε.

Τα θέματα  που συζητήθηκαν ήταν πολλά. Αναφορά έγινε στο γήπεδο των Τζαννάτων και ο κος Μινέτος  είπε ξεκάθαρα πως το γήπεδο ήταν παρατημένο εδώ και πάρα πολύ καιρό και μάλιστα πολύ πριν αναλάβουν.  Θέλοντας να σχολιάσει και τις καταλήψεις στα σχολεία, συμφώνησε ότι το κτίριο του 1ου και 2ου Λυκείου έχει λάθη από το στάδιο της μελέτης, καθώς δεν υπήρξε καμία κυκλοφοριακή μελέτη που ήταν και είναι απαραίτητη, όπως επίσης στο κτίριο δεν υπάρχει είσοδος- έξοδος για ΑμεΑ.

«Εδώ και ένα μήνα λειτουργεί η τεχνική υπηρεσία. Δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό. Δεν υπάρχουν μελέτες και το ΕΣΠΑ “τρέχει” και έχει σκληρούς κανόνες» ήταν τα λόγια του αντιδημάρχου για να δώσει μια εικόνα για το τι παρέλαβε η νέα δημοτική αρχή αλλά καιγια να κάνει κατανοητό το ότι υπάρχουν αρκετές αδυναμίες  και γίνονται προσπάθειες ώστε όλα να μπουν σε σειρά.

Εκτενής αναφορά έγινε για τα έργα που έχουν γίνει όλο το προηγούμενο διάστημα από την προηγούμενη δημοτική αρχή (πεζοδρόμηση πέριξ της πλατείας, ανάπλαση στο Μαϊστάτο)  και όπως είπε ο κος Μινέτος: «Καλώς έγιναν τα έργα όμως υπάρχους αστοχίες και είναι υποχρέωση του εργολάβου να τα διορθώσει, από την στιγμή που θα του επισημανθούν. Δεν υπάρχει όμως πρόθεση από τον εργολάβο και προσπαθούμε για αυτοδίκαιη παραλαβή».

Σχετικά με το πολύ σοβαρό θέμα του κυκλοφοριακού, ο κος Μινέτος επισήμανε ότι υπάρχει ένας φάκελος έτοιμος για να γίνει μελέτη και κοστίζει 90 χιλιάδες ευρώ. Θα γίνει όμως η μελέτη και θα εξεταστεί και η συνέχεια του περιφερειακού δρόμου από το Φαραώ έως το ορφανοτροφείο. Όπως  είπε επίσης, θα υπάρξουν επιπλέον έργα τα οποία θα αποκαλύψει η μελέτη.

Και οι χώροι στάθμευσης, σημαντικό θέμα με προτάσεις από μεριάς δημοτικής αρχής. «Σε συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος με το ΤΑΙΠΕΔ συζητήθηκε η παραχώρηση του κτιρίου της αστυνομίας, με κατεδάφιση, τα έξοδα της οποίας θα αναλάβει ο δήμος και θα δημιουργηθούν θέσεις στάθμευσης» αποκάλυψε ο αντιδήμαρχος.

Αν και δεν είναι στις αρμοδιότητές του, αναφέρθηκε και στο θέμα του βιολογικού λέγοντας πως το επόμενο διάστημα θα γίνουν όλα τα απαραίτητα για να μην υπάρχουν τα δυσάρεστα του καλοκαιριού. Επίσης θα αντικατασταθούν οι αμιαντοσωλήνες  όπου υπάρχουν ακόμα και στις περιοχές του Ελειού και των Πρόννων θα γίνουν οι εναπομείνασες συνδέσεις αποχέτευσης.

Ο κος Μινέτος στο τέλος δήλωσε πως μέχρι το τέλος της θητείας τους θα έχουν ολοκληρώσει όλες τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις και θα πάνε τον τόπο μπροστά!

Related Post

Στάθης Τσιβράς : Μόνο ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε!Στάθης Τσιβράς : Μόνο ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Την πεποίθηση και την αισιοδοξία ότι τελικώς οι ανεμογεννήτριες δεν θα εγκατασταθούν στα Κηπούρια εξέφρασε ο Στάθης Τσιβράς, σε τηλεφωνική συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα».

Παναγής Δρακουλόγκωνας: Ο δρόμος της Άτρου θα φτιαχτεί σύντομαΠαναγής Δρακουλόγκωνας: Ο δρόμος της Άτρου θα φτιαχτεί σύντομα

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Δρακουλόγκωνας.

Παναγής Καππάτος: «Έρχονται πέντε νέες κλίνες ΜΕΘ»Παναγής Καππάτος: «Έρχονται πέντε νέες κλίνες ΜΕΘ»

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος, προκειμένου να ενημερώσει για όλες τις ενέργειες που γίνονται  για να είναι όσο το