Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Διονύσης Αραβαντινός για κατάργηση του τμήματος Εθνομουσικολογίας: «Επιχειρείται η αποδυνάμωση της Περιφέρειας»

Διονύσης Αραβαντινός για κατάργηση του τμήματος Εθνομουσικολογίας: «Επιχειρείται η αποδυνάμωση της Περιφέρειας»

Διονύσης Αραβαντινός για κατάργηση του τμήματος Εθνομουσικολογίας: «Επιχειρείται η αποδυνάμωση της Περιφέρειας» post thumbnail image

Ο δημοτικός σύμβουλος Ληξουρίου, Διονύσης Αραβαντινός χαρακτήρισε δραματική την εξέλιξη κατάργησης του τμήματος εθνομουσικολογίας στο Ληξούρι, μιλώντας στην εκπομπή του Cosmos 96,5 «Στα Υπόγεια είναι η Θέα».

Αναρωτήθηκε γιατί βρίσκεται για μια ακόμα φορά στο στόχαστρο το Ληξούρι, μετά και από την μεταφορά του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Λευκάδα. Υπενθύμισε ότι ήταν πολλοί εκείνοι που είχαν εκφράσει την δυσπιστία τους όταν θέλησε η τότε κυβέρνηση να αλλάξει το τμήμα (από τεχνολογίας ήχου και μουσικών οργάνων σε εθνομουσικολογίας) και κυρίως για την βιωσιμότητά του. Το αποδέχτηκαν όμως λόγω της αναβάθμισής του σε ΑΕΙ και θα περίμεναν να δουν την αποδοχή του από τον κόσμο.

«Έρχεται η υπουργός και αναστέλλει την λειτουργία 37 τμημάτων, εκ των οποίων αρκετά στην περιφέρεια. Αυτό είναι χαστούκι για την περιφέρεια, θέλουν να την αποδυναμώσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας επιπλέον ότι δεν είναι δυνατόν να εξαρτόμαστε από τον εκάστοτε υπουργό.

Επισήμανε δε, ότι οι ισχυρισμοί της υπουργού δεν ισχύουν και δεν μπορεί να θεωρεί ένα τμήμα θνησιγενές χωρίς καν να έχει ξεκινήσει την λειτουργία του.

«Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ευτελισμό και ταπείνωση της περιοχής και η τοπική κοινωνία πρέπει να αντιδράσει» ήταν τα λόγια του.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την άδεια του COSMOS 96,5

Related Post

Νίκος Χαραλάμπους: «Μέχρι το τέλος του 2020 θα είναι έτοιμο το υδατοδρόμιο στην Κεφαλονιά»Νίκος Χαραλάμπους: «Μέχρι το τέλος του 2020 θα είναι έτοιμο το υδατοδρόμιο στην Κεφαλονιά»

Νίκος Χαραλάμπους: «Μέχρι το τέλος του 2020 θα είναι έτοιμο το υδατοδρόμιο στην Κεφαλονιά» Ο πρόεδρος της εταιρείας Hellenic Seaplanes, Νίκος Χαραλάμπους φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα»,

Βασιλείου, Γαϊτανίδου, Λυκούδης: Όχι στις εξορύξεις- Προτεραιότητα ο πολίτηςΒασιλείου, Γαϊτανίδου, Λυκούδης: Όχι στις εξορύξεις- Προτεραιότητα ο πολίτης

Με φόντο τις περιφερειακές εκλογές, στο στούντιο του Cosmos 96,5 φιλοξενήθηκαν τρεις υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, για μια κατάθεση απόψεων της κάθε παράταξης. Η κα Βασιλείου Νατάσα υποψήφια με την «Λαϊκή