Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Διονύσης Αραβαντινός για κατάργηση του τμήματος Εθνομουσικολογίας: «Επιχειρείται η αποδυνάμωση της Περιφέρειας»

Διονύσης Αραβαντινός για κατάργηση του τμήματος Εθνομουσικολογίας: «Επιχειρείται η αποδυνάμωση της Περιφέρειας»

Διονύσης Αραβαντινός για κατάργηση του τμήματος Εθνομουσικολογίας: «Επιχειρείται η αποδυνάμωση της Περιφέρειας» post thumbnail image

Ο δημοτικός σύμβουλος Ληξουρίου, Διονύσης Αραβαντινός χαρακτήρισε δραματική την εξέλιξη κατάργησης του τμήματος εθνομουσικολογίας στο Ληξούρι, μιλώντας στην εκπομπή του Cosmos 96,5 «Στα Υπόγεια είναι η Θέα».

Αναρωτήθηκε γιατί βρίσκεται για μια ακόμα φορά στο στόχαστρο το Ληξούρι, μετά και από την μεταφορά του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Λευκάδα. Υπενθύμισε ότι ήταν πολλοί εκείνοι που είχαν εκφράσει την δυσπιστία τους όταν θέλησε η τότε κυβέρνηση να αλλάξει το τμήμα (από τεχνολογίας ήχου και μουσικών οργάνων σε εθνομουσικολογίας) και κυρίως για την βιωσιμότητά του. Το αποδέχτηκαν όμως λόγω της αναβάθμισής του σε ΑΕΙ και θα περίμεναν να δουν την αποδοχή του από τον κόσμο.

«Έρχεται η υπουργός και αναστέλλει την λειτουργία 37 τμημάτων, εκ των οποίων αρκετά στην περιφέρεια. Αυτό είναι χαστούκι για την περιφέρεια, θέλουν να την αποδυναμώσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας επιπλέον ότι δεν είναι δυνατόν να εξαρτόμαστε από τον εκάστοτε υπουργό.

Επισήμανε δε, ότι οι ισχυρισμοί της υπουργού δεν ισχύουν και δεν μπορεί να θεωρεί ένα τμήμα θνησιγενές χωρίς καν να έχει ξεκινήσει την λειτουργία του.

«Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ευτελισμό και ταπείνωση της περιοχής και η τοπική κοινωνία πρέπει να αντιδράσει» ήταν τα λόγια του.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την άδεια του COSMOS 96,5

Related Post

Στάθης Τσιβράς : Μόνο ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε!Στάθης Τσιβράς : Μόνο ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Την πεποίθηση και την αισιοδοξία ότι τελικώς οι ανεμογεννήτριες δεν θα εγκατασταθούν στα Κηπούρια εξέφρασε ο Στάθης Τσιβράς, σε τηλεφωνική συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα».

Ο Γεράσιμος Γαλανός για τις Καρναβαλικές εκδηλώσεις στο ΛηξούριΟ Γεράσιμος Γαλανός για τις Καρναβαλικές εκδηλώσεις στο Ληξούρι

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Ληξουρίου, Γεράσιμος Γαλανός φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με σκοπό να δώσει τον ρυθμό για την έναρξη μιας εβδομάδας γεμάτης …

Θανάσης Λιβιτσάνης: «Χαμηλά επίπεδα στον τουρισμό – Επαρκής η στελέχωση στο κέντρο υγείας»Θανάσης Λιβιτσάνης: «Χαμηλά επίπεδα στον τουρισμό – Επαρκής η στελέχωση στο κέντρο υγείας»

O έπαρχος Ιθάκης Θανάσης Λιβιτσάνης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», για μια ενημέρωση σε σχέση με ότι συμβαίνει στην Ιθάκη το τελευταίο διάστημα. Ήρεμη χαρακτήρισε ο έπαρχος