Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Διονύσης Αραβαντινός για κατάργηση του τμήματος Εθνομουσικολογίας: «Επιχειρείται η αποδυνάμωση της Περιφέρειας»

Διονύσης Αραβαντινός για κατάργηση του τμήματος Εθνομουσικολογίας: «Επιχειρείται η αποδυνάμωση της Περιφέρειας»

Διονύσης Αραβαντινός για κατάργηση του τμήματος Εθνομουσικολογίας: «Επιχειρείται η αποδυνάμωση της Περιφέρειας» post thumbnail image

Ο δημοτικός σύμβουλος Ληξουρίου, Διονύσης Αραβαντινός χαρακτήρισε δραματική την εξέλιξη κατάργησης του τμήματος εθνομουσικολογίας στο Ληξούρι, μιλώντας στην εκπομπή του Cosmos 96,5 «Στα Υπόγεια είναι η Θέα».

Αναρωτήθηκε γιατί βρίσκεται για μια ακόμα φορά στο στόχαστρο το Ληξούρι, μετά και από την μεταφορά του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Λευκάδα. Υπενθύμισε ότι ήταν πολλοί εκείνοι που είχαν εκφράσει την δυσπιστία τους όταν θέλησε η τότε κυβέρνηση να αλλάξει το τμήμα (από τεχνολογίας ήχου και μουσικών οργάνων σε εθνομουσικολογίας) και κυρίως για την βιωσιμότητά του. Το αποδέχτηκαν όμως λόγω της αναβάθμισής του σε ΑΕΙ και θα περίμεναν να δουν την αποδοχή του από τον κόσμο.

«Έρχεται η υπουργός και αναστέλλει την λειτουργία 37 τμημάτων, εκ των οποίων αρκετά στην περιφέρεια. Αυτό είναι χαστούκι για την περιφέρεια, θέλουν να την αποδυναμώσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας επιπλέον ότι δεν είναι δυνατόν να εξαρτόμαστε από τον εκάστοτε υπουργό.

Επισήμανε δε, ότι οι ισχυρισμοί της υπουργού δεν ισχύουν και δεν μπορεί να θεωρεί ένα τμήμα θνησιγενές χωρίς καν να έχει ξεκινήσει την λειτουργία του.

«Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ευτελισμό και ταπείνωση της περιοχής και η τοπική κοινωνία πρέπει να αντιδράσει» ήταν τα λόγια του.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την άδεια του COSMOS 96,5

Related Post

Νιφοράτος: «Η χρονική στιγμή για τις εκπτώσεις δεν είναι κατάλληλη»Νιφοράτος: «Η χρονική στιγμή για τις εκπτώσεις δεν είναι κατάλληλη»

O πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου «Η Κράνη» Ιάκωβος Νιφοράτος φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και μίλησε για τα θέματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο της Κεφαλονιάς. Ο κος Νιφοράτος αναφέρθηκε στις

Σπύρος Παγώνης: Τη μεγαλύτερη ευθύνη για την καθυστέρηση της επισκευής των σχολείων φέρει ο ΔήμοςΣπύρος Παγώνης: Τη μεγαλύτερη ευθύνη για την καθυστέρηση της επισκευής των σχολείων φέρει ο Δήμος

Ο κος Σπύρος Παγώνης γραμματέας της Νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Κεφαλονιάς και Ιθάκης , φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» την Πέμπτη 4-10-2018.

Γιάννης Κουρούκλης: «Έως και 3.000 ευρώ το κόστος της ένστασης»Γιάννης Κουρούκλης: «Έως και 3.000 ευρώ το κόστος της ένστασης»

Ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Κουρούκλης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μεταξύ άλλων σχολίασε το θέμα των δασικών χαρτών και τις εξελίξεις αναφορικά με