Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Άγγελος Ανδρεάτος: «Πραγματοποίησα ένα μεγάλο μου όνειρο»

Άγγελος Ανδρεάτος: «Πραγματοποίησα ένα μεγάλο μου όνειρο»

Άγγελος Ανδρεάτος: «Πραγματοποίησα ένα μεγάλο μου όνειρο» post thumbnail image

O Κεφαλονίτης τραγουδιστής Άγγελος Ανδρεάτος φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και παρουσίασε την νέα του δισκογραφική δουλειά με μελοποιημένα ποιήματα του σπουδαίου Ανδρέα Λασκαράτου.

Ο Άγγελος Ανδρεάτος μετά από την σπουδαία δισκογραφική του δουλειά «Τα Επτάνησα Ταξιδεύουν» ανέφερε ότι η μελοποίηση των ποιημάτων του Ανδρέα Λασκαράτου είναι κάτι τελείως διαφορετικό, το οποίο δημιουργήθηκε μέσα στην πανδημία και ήταν και μια μεγάλη επιθυμία του.

«Ήταν ένα μεγάλο μου όνειρο. Όμως, επειδή έχει μια δύσκολή γραφή και είναι σατυρικός αλλά πολύ επίκαιρος, ήταν δύσκολο να μελοποιηθούν. Νομίζω όμως ότι διαβάζοντας τον, οι μελωδίες μου ήρθαν πολύ εύκολα» εξήγησε  και πρόσθεσε ότι σε όλες τις μελωδίες κράτησε το επτανησιακό στοιχείο.  Αναφερόμενος δε,  στην επιλογή των ποιημάτων, τόνισε ότι διαβάζοντας Λασκαράτο, ξεχώρισε κάποια από τα πιο γνωστά και επίκαιρα. «Δοκίμασα και σε άλλα ποιήματα αλλά νομίζω ότι αυτά είναι που πρέπει να ακουστούν» εξήγησε.

Μιλώντας για τους συντελεστές επισήμανε ότι την ενορχήστρωση την ανέλαβε ο Ζήσης Σκλαβουνάκης με τον οποίο συνεργαστήκαμε και στο παρελθόν, αλλά μας συνδέει και μια φιλία ετών, από το ξεκίνημα μας.  «Συμμετέχουν ο Μπάμπης Τσέρτος, ο Βασίλης Λέκκας, ο Θέμης Ανδρεάδης, η Ειρήνη Τουμπάκη, οι Αδερφοί Καραβιώτη και εγώ. Στόχος μου να παρουσιάσω τον Λασκαράτο σε όλο τον κόσμο. Είμαι ο πρώτος συνθέτης που μελοποιεί Ανδρέα Λασκαράτο επίσημα. Υπήρξαν αρκετοί που προσπάθησαν αλλά λόγω της δύσκολης γραφής δεν τον άγγιξαν πολλοί» υπογράμμισε.  

Ο Άγγελος αποκάλυψε ότι τον Αύγουστο θα παρουσιαστεί η δουλειά στο Ληξούρι. «Στις 8 Αυγούστου, είμαστε καλεσμένοι όλοι στο Ληξούρι από τον Αντιδήμαρχο Γεράσιμο Γλανό και θα κάνουμε μια συναυλία κάτω από το άγαλμα του Λασκαράτου. Θα γίνει και ένα δρώμενο, με ομιλίες για την ζωή του ποιητή και θα γίνεται “πάντρεμα” με τα τραγούδια» σημείωσε και παράλληλα εξέφρασε και την επιθυμία του, να παρουσιαστούν τα τραγούδια σε όλη την Ελλάδα, ενώ τόνισε για μια ακόμα φορά ότι ένας μεγάλος στόχος του πραγματοποιήθηκε!

 

Related Post

Αλέξανδρος Κοψαχείλης: «Το Leader θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής»Αλέξανδρος Κοψαχείλης: «Το Leader θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής»

Ο συντονιστής του προγράμματος Leader για την Κεφαλονιά Αλέξανδρος Κοψαχείλης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Δημήτρη Αλοΐζου «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», με σκοπό να εξηγήσει τι είναι το πρόγραμμα και

Επιχειρηματίες Λάσσης για το θέμα του βιολογικού- Απάντηση Νίκου ΑνουσάκηΕπιχειρηματίες Λάσσης για το θέμα του βιολογικού- Απάντηση Νίκου Ανουσάκη

Στο στούντιο του Cosmos 96,5 βρέθηκαν εκ νέου οι επιχειρηματίες της Λάσσης που θίγονται από τις οσμές του βιολογικού καθαρισμού. Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», βρέθηκαν οι κύριοι

Βικτώρια Αλεξανδράτου: Θα σκύψω πάνω από όλα τα προβλήματαΒικτώρια Αλεξανδράτου: Θα σκύψω πάνω από όλα τα προβλήματα

Η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βικτώρια Αλεξανδράτου, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», στην δεύτερη προεκλογική της συνέντευξη. Παραδέχτηκε ότι είναι πολύ δύσκολο μέσα σε 2 εβδομάδες