Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Σωτήρης Κουρής: « Έργα υποδομής για τον πρωτογενή τομέα και ανάδειξη τοπικών προϊόντων στην κορυφή της ατζέντας»  

Σωτήρης Κουρής: « Έργα υποδομής για τον πρωτογενή τομέα και ανάδειξη τοπικών προϊόντων στην κορυφή της ατζέντας»  

Σωτήρης Κουρής: « Έργα υποδομής για τον πρωτογενή τομέα και ανάδειξη τοπικών προϊόντων στην κορυφή της ατζέντας»   post thumbnail image

Στο στούντιο του Cosmos 96,5 βρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης  Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου Σωτήρης Κουρής.

Ενημέρωσε αρχικά πως πραγματοποιεί επισκέψεις σε όλα τα νησιά για να ενημερωθεί σχετικά με τον πρωτογενή τομέα αλλά και για να ενημερώσει.

Ανέφερε πως από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή δεν έγιναν πράγματα που θα έπρεπε για τον πρωτογενή τομέα, όπως έργα υποδομής τα οποία θα διευκόλυναν την καθημερινότητα των αγροτών. Και δεν έγιναν όπως είπε, διότι όλα αυτά χρειάζονται τρέξιμο και δεν το έκαναν.

Όπως τόνισε, υπάρχει ένα πρόγραμμα που δίνει άμεσα λεφτά για όλα αυτά τα έργα και του οποίου η προθεσμία λήγει σε ένα χρόνο και θα πρέπει πολύ σύντομα να ετοιμαστούν σχέδια για να μπορέσουν τα νησιά να πάρουν ποσό και να κάνουν έργα υποδομής που θα βοηθήσουν τον πρωτογενή τομέα.

Τέλος, επισήμανε ότι καθημερινά κάνει προσπάθειες και ενημερώνει τους ντόπιους  αγρότες για διάφορα θέματα: από τις ασθένειες των φυτών μέχρι και για το πώς μπορούν να προωθήσουν τα προϊόντα τους. Ειδικά στο τελευταίο έκανε ιδιαίτερη αναφορά  τονίζοντας ότι η Κεφαλονιά έχει τόσα πολλά αγαθά και δεν έχουν προωθηθεί όπως θα έπρεπε, μεταξύ αυτών το κρασί, το λάδι, η φέτα ακόμα και το κρέας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την άδεια του COSMOS 96,5

Related Post

Γιάννης Λυκούδης: «Πρέπει να διαφυλαχτεί ότι δεν θα υπάρξει αύξηση τελών»Γιάννης Λυκούδης: «Πρέπει να διαφυλαχτεί ότι δεν θα υπάρξει αύξηση τελών»

Την άποψη ότι πρέπει να αποκτηθεί μόνιμα ένας χώρος στο Αργοστόλι για να  γίνονται εκθέσεις και να λειτουργεί σαν κέντρο πολιτισμού, διατύπωσε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», ο

Διονύσης Στανίτσας: Χωρίς υγεία δεν υπάρχει ανάπτυξη!Διονύσης Στανίτσας: Χωρίς υγεία δεν υπάρχει ανάπτυξη!

Με αφορμή το Αναπτυξιακό Συνέδριο Ιονίων Νήσων που πραγματοποιήθηκε 23 και 24 Νοεμβρίου, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας. Ο κος Στανίτσας στο