Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Αλέκος Καλαφάτης: «Πρέπει  να δημιουργηθεί ένα καλύτερο κράτος για όλους»

Αλέκος Καλαφάτης: «Πρέπει  να δημιουργηθεί ένα καλύτερο κράτος για όλους»

Αλέκος Καλαφάτης: «Πρέπει  να δημιουργηθεί ένα καλύτερο κράτος για όλους» post thumbnail image

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε ο τέως υφυπουργός Ανάπτυξης Αλέκος Καλαφάτης, σε μια συζήτηση που περιελάμβανε θέματα αμιγώς πολιτικά, κάνοντας  ανάλυση όλων.

«Συντελούνται αλλαγές σε πολιτικό επίπεδο» ανέφερε αρχικά ο κος Καλαφάτης, σε μια πρώτη ανάλυση της πολιτικής κατάστασης των ημερών μας. Μίλησε για την Συρία και τον ρόλο της Αμερικής σε όλες τις εξελίξεις και τόνισε ότι είτε μας αγγίζει είτε όχι πρέπει να γνωρίζουμε τι συμβαίνει  και να μην το προσπερνάμε το συγκεκριμένο θέμα.

Επισήμανε τις διαφορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις Αμερικής και πως αντιδρούν σε κάθε κρίση, όταν αυτή ξεσπάει, ενώ ανέφερε ότι ενώ η Ευρώπη – με την σημερινή της μορφή- δημιουργήθηκε μετά από πολέμους, κανένας μας δεν γνωρίζει τι θα πει  πόλεμος και θεωρεί την ειρήνη δεδομένη.

Οι νέοι και η πολιτική

Σε αναφορά του για την νεολαία στην πολιτική ο κος Καλαφάτης  θεωρεί ότι η πολιτική δεν συγκινεί τους νέους και αυτό γιατί έχει διαμορφωθεί ένα κλίμα που τους απομακρύνει. «Όταν οι νέοι βλέπουν πολιτικούς να τσακώνονται  και να αναλώνονται σε γελοία πράγματα δεν θα ασχοληθούν», ανέλυσε.

Εμφανίστηκε θετικός στην εικόνα της χώρας, όμως πρόσθεσε πως πρέπει να γίνουν βήματα και να δημιουργηθεί ένα καλύτερο ελληνικό κράτος το οποίο θα φέρει πίσω τους νέους που έφυγαν και θα βοηθήσει ώστε να επιλυθούν πολλά βασικά θέματα χρόνων, όπως γραφειοκρατία, φοροδιαφυγή, εργασιακά, αλλά όλα αυτά με εθνική συνεννόηση.

Στο μεταναστευτικό ο κος Καλαφάτης πιστεύει ότι ο διαχωρισμός μεταναστών- προσφύγων πρέπει να υπάρχει. Ανέφερε επίσης ότι δεν είναι μόνο πρόβλημα της Ελλάδας αλλά όλης της Ευρώπης. «Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες για να λάβει περισσότερα λεφτά από την ΕΕ» ήταν τα λόγια του καλεσμένου.

Τέλος σε ότι αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση, τόνισε ότι  οι εκλεγμένοι κινούνται στην σωστή κατεύθυνση. Προβλέπει επίσης ότι θα πάνε καλά, μιας και το γενικό πλαίσιο είναι καλό.

Related Post

Παρεμβάσεις για την μεταφορά των κρεβατιών από την ΜΑΦ Αργοστολίου στην ΜΕΘ ΡίουΠαρεμβάσεις για την μεταφορά των κρεβατιών από την ΜΑΦ Αργοστολίου στην ΜΕΘ Ρίου

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Σπύρος Σαμούρης και Διονύσης Αραβαντινός, κατά τη διάρκεια της εκπομπής “Στα Υπόγεια είναι η Θέα”,

Γιώργος Τσιλιμιδός: «Σε καραντίνα οι 2 υπάλληλοι και οι επαφές τους- Τεστ στον δήμο Παρασκευή και Δευτέρα»Γιώργος Τσιλιμιδός: «Σε καραντίνα οι 2 υπάλληλοι και οι επαφές τους- Τεστ στον δήμο Παρασκευή και Δευτέρα»

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Τσιλιμιδός φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» δίνοντας την εικόνα που επικρατεί στις υπηρεσίες του Δήμου μετά τα δύο κρούσματα που εντοπίστηκαν. «Είμαστε σε ανησυχία,

Θεόφιλος Μιχαλάτος: Ο δήμαρχος πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για όσα… δεν έκανε!Θεόφιλος Μιχαλάτος: Ο δήμαρχος πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για όσα… δεν έκανε!

Μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο υποψήφιος δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος. Η πρώτη ερώτηση είχε να κάνει με την επίθεση που δέχεται από όλους τους υποψήφιους και ο