Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Βασίλης Ρουχωτάς: “Το ΤΕΙ  πέρασε από 40 κύματα και το «έσφαξαν»”

Βασίλης Ρουχωτάς: “Το ΤΕΙ  πέρασε από 40 κύματα και το «έσφαξαν»”

Βασίλης Ρουχωτάς: “Το ΤΕΙ  πέρασε από 40 κύματα και το «έσφαξαν»” post thumbnail image

Ο επικεφαλής της παράταξης Πάλλη-Ληξούρι Νέα Αρχή και δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Ρουχωτάς, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», με αφορμή ανακοίνωση που εξέδωσε για τις αισθητικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο Ληξούρι αλλά και για να τοποθετηθεί σε επίκαιρα θέματα.

 Ξεκίνησε θεωρώντας λάθος ότι τόσο καιρό κρατούσαν σαν παράταξη αλλά και ο ίδιος προσωπικά χαμηλούς τόνους και αυτό γιατί απέτυχαν να πείσουν και να αφυπνίσουν τον κόσμο προεκλογικά. 

Σχετικά με την αναβάθμιση των εξωτερικών χώρων που θα επιχειρηθεί , ο κος Ρουχωτάς  ανέλυσε τι ακριβώς σημαίνει αυτή η αναβάθμιση και ανέφερε ότι πήγε προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο μια μελέτη για το ΕΣΠΑ, η οποία είχε μέσα όλες τις παρεμβάσεις  σε πεζόδρομους, πλατείες κλπ. «Πρέπει να υπάρξει μια καλύτερη μελέτη για όλα. Το πρόγραμμα θα δώσει περίπου 1 εκατομμύριο και δεν πρέπει να δαπανηθεί μόνο για πλατείες και πεζόδρομους, πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις παντού» ανέφερε χαρακτηριστικά υπονοώντας ότι πρέπει να φτιαχτούν δρόμοι αλλά και το μουσείο.

Σε ένα θέμα που ο κος Ρουχωτάς αναφέρθηκε εκτενώς ήταν αυτό του ΤΕΙ και της αναστολής λειτουργίας του τμήματος εθνομουσικολογίας.  Ξεκίνησε λοιπόν με μερικά ερωτήματα. Το πρώτο, αν αυτή η αναστολή των 37 τμημάτων είναι σωστή ή όχι και δεύτερον αν υπήρχε καμία προετοιμασία για την δημιουργία των τμημάτων και στο δεύτερο απάντησε πως δεν υπήρχε προετοιμασία καθώς αν υπήρχε δεν θα φτάναμε στην αναστολή.

Η άποψη του κου Ρουχωτά ήταν κάπως διαφορετική καθώς πιστεύει πως η αναστολή της λειτουργίας των 37 τμημάτων – σε κάποιες περιπτώσεις καλώς έγινε και αυτό γιατί από αυτές τις σχολές το πιθανότερο θα ήταν να βγουν και άλλοι πτυχιούχοι άνεργοι. Όμως αυτό που επισημαίνει είναι ότι δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε καταργηθεί το τμήμα ΤΗΜΟ.  «Το ΤΗΜΟ πέρασε μέσα από 40 κύματα και κατάφερε να σταθεί στα πόδια του. Το πήραν , το «έσφαξαν» και τώρα επιχειρείται το ίδιο και στο εθνομουσικολογίας. Σε αυτό απλά ανεστάλη η λειτουργία του. Πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις στο υπουργείο για να σώσουμε αν γίνεται την λειτουργία του ΤΗΜΟ» υπογράμμισε.

Σε άλλα θέματα που είχαν να κάνουν με την λειτουργία των ΝΠΔΔ και τον ορισμό μελών ο κος Ρουχωτάς, τόνισε πως εκτός του Λιμενικού Ταμείου και της ΕΔΑΚΙ θα έπρεπε ο δήμος Ληξουρίου να αποχωρήσει – κλείνοντας την όποια υποχρέωση-  και να έχει τα δικά του.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ COSMOS 96,5

Related Post

Γεράσιμος Κοκκόσης: «Θα βγούμε υγιείς – Καταλαβαίνω την ανησυχία των γονέων»Γεράσιμος Κοκκόσης: «Θα βγούμε υγιείς – Καταλαβαίνω την ανησυχία των γονέων»

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γεράσιμος Κοκκόσης, στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», μετά την εμφάνιση κρουσμάτων σε δημοτικά σχολεία. Ο κος Κοκκόσης αφού επισήμανε ότι οι δάσκαλοι

Μάκης Σιμωτάς: «Η αβεβαιότητα, οδηγεί τους επαγγελματίες στο να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους»Μάκης Σιμωτάς: «Η αβεβαιότητα, οδηγεί τους επαγγελματίες στο να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους»

Ο πρόεδρος του σωματείου «Αρκείσιος» Μάκης Σιμωτάς, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», παραθέτοντας τις απόψεις του σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων του κλάδου, περίπου 2 μήνες