Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Διονύσης Στανίτσας: «Μεγάλο πρόβλημα η ασάφεια με τα Λιμενικά Ταμεία»

Διονύσης Στανίτσας: «Μεγάλο πρόβλημα η ασάφεια με τα Λιμενικά Ταμεία»

Διονύσης Στανίτσας: «Μεγάλο πρόβλημα η ασάφεια με τα Λιμενικά Ταμεία» post thumbnail image

Ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θεά» και στον Δημήτρη Αλοΐζο  προκειμένου να δώσει μια ενημέρωση σχετικά με το νησί και τα όσα συμβαίνουν εκεί.

Στην πρώτη του τοποθέτηση ανέφερε ότι η κατάσταση γενικά είναι αρκετά δύσκολη καθώς η κεντρική εξουσία έχει εκχωρήσει πολλές αρμοδιότητες στους δήμους χωρίς τους αντίστοιχους πόρους και προσωπικό.

Ο κος Στανίτσας αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, όταν η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε από το σώμα να καταγγείλει την εταιρεία που δραστηριοποιείται στην γραμμή Πάτρα-Σάμη- Ιθάκη και στην Ιθάκη- Κυλλήνη για αύξηση των εισιτηρίων, κάτι  που όπως είπε ο Δήμαρχος δεν συμβαίνει, αλλά συμβαίνει το αντίθετο, δηλαδή μείωση. «Δεν έχουν έρθει ποτέ μαζί μου στο Υπουργείο να δουν πως λειτουργούν τα πράγματα. Είτε πετύχω κάτι καλό είτε κακό, θα έχουν κάτι να πουν» υπογράμμισε, αναφερόμενος στην Λαϊκή Συσπείρωση.

Σχετικά με τα Λιμενικά Ταμεία, όπως τόνισε δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση  και παράλληλα έχει ζητήσει από τον Δήμαρχο Αργοστολίου να έχουν ένα ραντεβού και να πάνε στο Υπουργείο προκειμένου να ξέρουν και να κάνουν τον προγραμματισμό τους για το καλοκαίρι. «Ποια θα είναι η συμμετοχή των δήμων στα Λιμενικά Ταμεία; Τι θα γίνεται με τον καθαρισμό στην ζώνη λιμένα; Πρέπει να τα ξέρουμε αυτά» επισήμανε με την ανησυχία του να είναι φανερή.

Στον τομέα της υγείας ο κος Στανίτσας εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος καθώς περιμένει  κάποιους γιατρούς να πάνε στο κέντρο υγείας, αλλά σε αυτή την φάση είναι ικανοποιημένος.

Ένα ιδιαίτερα ευχάριστο γεγονός είναι ότι το Υπουργείο Πολιτισμού υπέγραψε την προγραμματική σύμβαση για την ανάδειξη του  χώρου του Αγίου Αθανασίου, της Σχολής Ομήρου σε συνεργασία με την εφορία αρχαιοτήτων και το επόμενο διάστημα θα περάσει και από το δημοτικό συμβούλιο και από το περιφερειακό για να συνεχιστούν οι αρχαιολογικές ανασκαφές.

Η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», μεταδίδεται καθημερινά 11:00- 13:00

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων, των φωτογραφιών και των πολυμεσικών αρχείων του 965.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.

Related Post

Καππάτος: «Τις επόμενες μέρες διοικητές στα Νοσοκομεία – Στην Κεφαλονιά ο Πρωθυπουργός αρχές καλοκαιριού»Καππάτος: «Τις επόμενες μέρες διοικητές στα Νοσοκομεία – Στην Κεφαλονιά ο Πρωθυπουργός αρχές καλοκαιριού»

Ο βουλευτής Παναγής Καππάτος φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και μίλησε για την επίσκεψη της υφυπουργού τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, τον τουρισμό  και το νοσοκομείο. Επίσκεψη Σοφίας Ζαχαράκη «Είναι μεγάλο γεγονός να

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές με το Ποτάμι, Αυγουστάτου Όλγα και Δημακόπουλος Γιώργος στο στούντιο του Cοsmos 96,5Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές με το Ποτάμι, Αυγουστάτου Όλγα και Δημακόπουλος Γιώργος στο στούντιο του Cοsmos 96,5

Οι προεκλογικές συνεντεύξεις συνεχίζονται και ο Cosmos 96.5 δίνει βήμα και στους υποψήφιους ευρωβουλευτές. Αυτή τη φορά η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θεά», φιλοξένησε μια βουλευτή του Ποταμιού και

Ο Γιάννης Κουρούκλης στον Cosmos 96,5Ο Γιάννης Κουρούκλης στον Cosmos 96,5

Ο επικεφαλής της Λαϊκής συσπείρωσης για τον δήμο Αργοστολίου, Γιάννης Κουρούκλης φιλοξενήθηκε στο στούντιο του Cosmos 96,5. Σε μια αναφορά του για την έως τώρα λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, είπε