Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Διονύσης Στανίτσας: «Μεγάλο πρόβλημα η ασάφεια με τα Λιμενικά Ταμεία»

Διονύσης Στανίτσας: «Μεγάλο πρόβλημα η ασάφεια με τα Λιμενικά Ταμεία»

Διονύσης Στανίτσας: «Μεγάλο πρόβλημα η ασάφεια με τα Λιμενικά Ταμεία» post thumbnail image

Ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θεά» και στον Δημήτρη Αλοΐζο  προκειμένου να δώσει μια ενημέρωση σχετικά με το νησί και τα όσα συμβαίνουν εκεί.

Στην πρώτη του τοποθέτηση ανέφερε ότι η κατάσταση γενικά είναι αρκετά δύσκολη καθώς η κεντρική εξουσία έχει εκχωρήσει πολλές αρμοδιότητες στους δήμους χωρίς τους αντίστοιχους πόρους και προσωπικό.

Ο κος Στανίτσας αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, όταν η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε από το σώμα να καταγγείλει την εταιρεία που δραστηριοποιείται στην γραμμή Πάτρα-Σάμη- Ιθάκη και στην Ιθάκη- Κυλλήνη για αύξηση των εισιτηρίων, κάτι  που όπως είπε ο Δήμαρχος δεν συμβαίνει, αλλά συμβαίνει το αντίθετο, δηλαδή μείωση. «Δεν έχουν έρθει ποτέ μαζί μου στο Υπουργείο να δουν πως λειτουργούν τα πράγματα. Είτε πετύχω κάτι καλό είτε κακό, θα έχουν κάτι να πουν» υπογράμμισε, αναφερόμενος στην Λαϊκή Συσπείρωση.

Σχετικά με τα Λιμενικά Ταμεία, όπως τόνισε δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση  και παράλληλα έχει ζητήσει από τον Δήμαρχο Αργοστολίου να έχουν ένα ραντεβού και να πάνε στο Υπουργείο προκειμένου να ξέρουν και να κάνουν τον προγραμματισμό τους για το καλοκαίρι. «Ποια θα είναι η συμμετοχή των δήμων στα Λιμενικά Ταμεία; Τι θα γίνεται με τον καθαρισμό στην ζώνη λιμένα; Πρέπει να τα ξέρουμε αυτά» επισήμανε με την ανησυχία του να είναι φανερή.

Στον τομέα της υγείας ο κος Στανίτσας εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος καθώς περιμένει  κάποιους γιατρούς να πάνε στο κέντρο υγείας, αλλά σε αυτή την φάση είναι ικανοποιημένος.

Ένα ιδιαίτερα ευχάριστο γεγονός είναι ότι το Υπουργείο Πολιτισμού υπέγραψε την προγραμματική σύμβαση για την ανάδειξη του  χώρου του Αγίου Αθανασίου, της Σχολής Ομήρου σε συνεργασία με την εφορία αρχαιοτήτων και το επόμενο διάστημα θα περάσει και από το δημοτικό συμβούλιο και από το περιφερειακό για να συνεχιστούν οι αρχαιολογικές ανασκαφές.

Η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», μεταδίδεται καθημερινά 11:00- 13:00

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων, των φωτογραφιών και των πολυμεσικών αρχείων του 965.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.

Related Post

Ημερίδα για τον τουρισμό, τις μαρίνες και τον αγροτουρισμό ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αλέξανδρος Μοσχονάς.Ημερίδα για τον τουρισμό, τις μαρίνες και τον αγροτουρισμό ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αλέξανδρος Μοσχονάς.

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αλέξανδρος Μοσχονάς, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» προκειμένου να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα που αφορούν Λιμενικό Ταμείο. Η συζήτηση ξεκίνησε

Παναγής Καππάτος: Έχω τις δυνατότητες να πολεμήσω ακόμη και να συγκρουστώ όπου χρειάζεται για το καλό του τόπου μου.Παναγής Καππάτος: Έχω τις δυνατότητες να πολεμήσω ακόμη και να συγκρουστώ όπου χρειάζεται για το καλό του τόπου μου.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι  η θέα» με τον Δημήτρη Αλοίζο και την Ελευθερία Κουλουριώτου, βρέθηκε την Πέμπτη 4 Ιουλίου ο υποψήφιος  Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος. Η

Σωτήρης Κουρής: «Προσπαθούμε να εκσυγχρονίσουμε τον πρωτογενή τομέα»Σωτήρης Κουρής: «Προσπαθούμε να εκσυγχρονίσουμε τον πρωτογενή τομέα»

Ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας Υπαίθρου Σωτήρης Κουρής φιλοξενήθηκε στο στούντιο του Cosmos96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» προκειμένου να σχολιάσει και να αναπτύξει τα θέματα