Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Κοινό μέτωπο ενάντια στην κατάργηση της ΕΔΑΚΙ

Κοινό μέτωπο ενάντια στην κατάργηση της ΕΔΑΚΙ

Κοινό μέτωπο ενάντια στην κατάργηση της ΕΔΑΚΙ post thumbnail image

Μετά την άσχημη εξέλιξη που έγινε γνωστή τις τελευταίες ημέρες με το άρθρο 93  νομοσχεδίου που καταργεί την ΕΔΑΚΙ, η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» ήταν αφιερωμένη στο συγκεκριμένο θέμα. Καλεσμένοι της εκπομπής ήταν  ο πρόεδρος της ΕΔΑΚΙ Αργύρης Γαβριελάτος, ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος, ο τέως περιφερειάρχης και νυν περιφερειακός σύμβουλος Θεόδωρος Γαλιατσάτος και ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος  Μιχαλάτος.

Αργύρης Γαβριελάτος: «Θέλουν η Κεφαλονιά να γίνει η «χαβούζα» του Ιονίου»

Ο κος Γαβριελάτος στην ενημέρωσή του ανέφερε ότι βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο. «Χωρίς να μας ενημερώσουν και χωρίς καμία συζήτηση θέλουν να μας κάνουν χαβούζα. Είμαστε το καθαρότερο νησί και μέσα σε μια νύχτα προσπαθούν να καταστρέψουν τα πάντα» τόνισε ο κος Γαβριελάτος  και εξέφρασε την άποψή του ότι με όλες τις ενέργειες που γίνονται αυτοί την στιγμή, μάλλον αφαιρεθεί από το νομοσχέδιο, αυτή η δυσάρεστη εξέλιξη για το νησί μας.

Παναγής Καππάτος: «Δεν θα ψηφίσω το συγκεκριμένο άρθρο»

Ο βουλευτής Παναγής Καππάτος, θέλησε να βάλει ένα τέλος σε όλα όσα ακούγονται σχετικά με το όνομά του, ότι δεν τον υπολόγισαν , δεν το ενημέρωσαν κλπ. «όταν ετοιμάζεται ένα νομοσχέδιο που αφορά όλη την επικράτεια δεν δημοσιεύεται πριν την κατάθεσή του στην Βουλή. Το έμαθα Παρασκευή βράδυ» επισήμανε ο κος Καππάτος και πρόσθεσε πως δεν θα ψηφίσει το συγκεκριμένο άρθρο αν παραμείνει όπως είναι. Τέλος πρόσθεσε, πως στο πλαίσιο που του το επιτρέπει η ιδιότητά του θα είναι παρών σε όλες τις κινητοποιήσεις.

Θεόδωρος Γαλιατσάτος:  « Είναι εμφανές ότι υπάρχει δόλος»

Ως ένα πολύ περίεργο θέμα με κάποια σκοπιμότητα χαρακτήρισε ο κος Γαλιατσάτος την εξέλιξη με την κατάργηση της ΕΔΑΚΙ.  Εξέφρασε και την απορία πως «είναι δυνατόν να φτιάχνεται ένα νομοσχέδιο και να μην έχει ενημερωθεί κανένας βουλευτής από τα νησιά του Ιονίου». Υποστήριξε δε, ότι υπάρχει δόλος καθώς  ο δήμαρχος κατήγγειλε ότι πριν από καιρό τον προσέγγισε κάποιος με σκοπό να δεχθεί να φτιαχτεί ένα εργοστάσιο διαχείρισης στερεών αποβλήτων, την στιγμή που το άρθρο 93 δεν υπήρχε μέσα στο νομοσχέδιο.

Θεόφιλος Μιχαλάτος: «Θα προσφύγουμε νομικά αν δεν αποσυρθεί το άρθρο»

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου  αναφέρθηκε στο σκεπτικό της κατάργησης της ΕΔΑΚΙ και όπως είπε όποιος το σκέφτηκε προφανώς θα πίστευε ότι η Κεφαλονιά αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κέρκυρα και η Ζάκυνθος με τα απορρίμματα.  Ωστόσο ενημέρωσε ότι και τα δύο νησιά ήδη έχουν δρομολογήσει ενέργειες και το πρόβλημα που έχουν με τα απορρίμματα θα λυθεί καθώς η μεν Κέρκυρα θα τα στέλνει στην Κοζάνη, η δε Ζάκυνθος σε κάποιες περιοχές της Πελοποννήσου.  «Εδώ και3 μήνες με πολιορκούσε ένας άνθρωπος από μια εταιρεία καύσης σκουπιδιών για επενδύσει στην Κεφαλονιά φτιάχνοντας ένα εργοστάσιο. Αυτό μου προκαλεί πολλά ερωτηματικά» υπογράμμισε ο δήμαρχος. Τέλος, επισήμανε ότι θα προσφύγουν νομικά, καθώς δεν γίνεται σε μια ανώνυμη εταιρεία να κατάσχεις την περιουσία της.

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων, των φωτογραφιών και των πολυμεσικών αρχείων του 965.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος

Related Post

Ιάκωβος Νιφοράτος: «Αυτή τη στιγμή φτωχοποιείται όλη η Ελλάδα»Ιάκωβος Νιφοράτος: «Αυτή τη στιγμή φτωχοποιείται όλη η Ελλάδα»

Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου η «Κράνη» Ιάκωβος Νιφοράτος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με αφορμή την έναρξη των click away αγορών. «Δεν δουλεύει το click away.

Η ψυχολόγος- παιδοψυχολόγος Αλεξάνδρα Καππάτου  στον Cosmos 96,5 για την χρήση μάσκας στα παιδιάΗ ψυχολόγος- παιδοψυχολόγος Αλεξάνδρα Καππάτου  στον Cosmos 96,5 για την χρήση μάσκας στα παιδιά

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με την Σπυριδούλα Αναλυτή και τον Χρήστο Λαμπράκη, φιλοξενήθηκε η Ψυχολόγος – παιδοψυχολόγος Αλεξάνδρα Καππάτου, για μια συζήτηση σχετικά με την χρήση της

Θοδωρής Αλυσανδράτος:  «Η απόφαση μας για τα τραπεζοκαθίσματα , είναι γνωμοδοτικού χαρακτήρα»Θοδωρής Αλυσανδράτος:  «Η απόφαση μας για τα τραπεζοκαθίσματα , είναι γνωμοδοτικού χαρακτήρα»

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αργοστολίου Θοδωρής Αλυσανδράτος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με αφορμή το ψήφισμα που εξέδωσε το συμβούλιο της κοινότητας σχετικά με την τοποθέτηση