Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Μάκης Φόρτες: « Ο εμπαιγμός συνεχίζεται με κατάπτυστες επιστολές  και αίολες υποσχέσεις»

Μάκης Φόρτες: « Ο εμπαιγμός συνεχίζεται με κατάπτυστες επιστολές  και αίολες υποσχέσεις»

Μάκης Φόρτες: « Ο εμπαιγμός συνεχίζεται με κατάπτυστες επιστολές  και αίολες υποσχέσεις» post thumbnail image

Ο επικεφαλής της παράταξης «Για την επόμενη μέρα» Μάκης  Φόρτες, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», καταγγέλλοντας ότι δεν έχει πάρει καμία απάντηση από την ΠΕΔΙΝ  για να συγκληθεί το συμβούλιο που ζήτησε.

«Εδώ και μια εβδομάδα έχει δημοσιευτεί η ψήφιση του νομοσχεδίου. Δυο μέρες αργότερα στείλαμε αίτημα να συνεδριάσει η ΠΕΔΙΝ. Δεν μας απάντησαν ακόμα. Γιατί; Τι φοβούνται;» ανέφερε ο κος Φόρτες και συμπλήρωσε ότι η ΠΕΔΙΝ πρέπει να συνεδριάσει καθώς στην τελευταία συνεδρίαση είχε πάρει μια ομόφωνη απόφαση και την αγνόησαν. «Εξαίρεσαν από το άρθρο το Βόρειο Αιγαίο, την ώρα που ζητούσαμε να εξαιρεθεί η Κεφαλονιά και μας έλεγαν ότι δεν γίνεται» κατέληξε.

Επανέλαβε εκ νέου ότι εξίσου σημαντικό με το 93 είναι και το άρθρο 83 με το οποίο όπως τόνισε ο κος Φόρτες: «Θα δίνει το δικαίωμα στον εκάστοτε υπουργό να αποφασίζει και να διατάζει. Δηλαδή θα μας φέρνουν σκουπίδια και δεν θα μπορούμε να αρνηθούμε». Όπως επισήμανε ο κος Φόρτες, «ο κος Χατζιδάκης έδινε υποσχέσεις το προηγούμενο διάστημα ότι δεν θα συμβεί τίποτα στην Κεφαλονιά. Έκανε την βρώμικη δουλειά και τώρα ακούγεται ότι θα μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο».

Ο καλεσμένος έκανε και μια ακόμα αποκάλυψη τονίζοντας τα εξής: «Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, με ευθύνη τη διαχείριση του συνόλου των αποβλήτων της χώρας, Μανώλης Γραφάκος έστειλε επιστολή σε όλους τους δημάρχους της χώρας και τους ενημέρωνα για το ψηφισθέν νομοσχέδιο. Τους απέκρυψε το άρθρο 93  και στην ενημέρωση για το 83 δεν υπήρχε η διάταξη για την απόφαση του υπουργού με την μεταφορά σκουπιδιών. Εμπαιγμός».

Σε ερώτηση για το τι πιστεύει ότι θα γίνει με την απόφαση του Δήμου να προσφύγει νομικά κατά του νομοσχεδίου, ο κος Φόρτες απάντησε ότι: «Νόμος δεν έχει καταπέσει. Άρθρο ναι. Το ΣΤΕ το ελέγχει και το στέλνει πίσω με υποδείξεις  και είσαι υποχρεωμένος να εναρμονιστείς».

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων, των φωτογραφιών και των πολυμεσικών αρχείων του 965.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος

Related Post

Δημήτρης Μαντζουράτος: Ο κομμουνισμός είναι το μέλλον της ανθρωπότηταςΔημήτρης Μαντζουράτος: Ο κομμουνισμός είναι το μέλλον της ανθρωπότητας

Ο Δημήτρης Μαντζουράτος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», με την ιδιότητά του ως υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ. Ο καλεσμένος ξεκίνησε αναφερόμενος στις επαφές που ήδη έχουν

Διονύσης Αραβαντινός: Δεν υπάρχουν προβληματικές περιοχές, αλλά προβληματικές Δημοτικές ΑρχέςΔιονύσης Αραβαντινός: Δεν υπάρχουν προβληματικές περιοχές, αλλά προβληματικές Δημοτικές Αρχές

Ο Διονύσης Αραβαντινός μια μέρα μετά το θέμα των λαϊκών κατοικιών και την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, θέλησε να παρέμβει και να πει την άποψή του για το θέμα.

Σταύρος Τραυλός: «Δεν βάζω τίποτα πάνω από την Κεφαλονιά»Σταύρος Τραυλός: «Δεν βάζω τίποτα πάνω από την Κεφαλονιά»

Ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με σκοπό να εκφράσει την άποψή του σχετικά με την κατάργηση της ΕΔΑΚΙ. Είμαι με