Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Θανάσης Λιβιτσάνης: «Νησιά σαν την Ιθάκη χρειάζονται διευκολύνσεις»

Θανάσης Λιβιτσάνης: «Νησιά σαν την Ιθάκη χρειάζονται διευκολύνσεις»

Θανάσης Λιβιτσάνης: «Νησιά σαν την Ιθάκη χρειάζονται διευκολύνσεις» post thumbnail image

Ο έπαρχος Ιθάκης Θανάσης Λιβιτσάνης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με αφορμή την πρόσκληση- επιστολή που έστειλε στον Πρωθυπουργό και τον καλεί στην Ιθάκη.

Πιο συγκεκριμένα ο κος Λιβιτσάνης απέστειλε μια πρόσκληση στον Πρωθυπουργό και τον καλεί στην Ιθάκη για να εγκαινιάσει το λιμάνι και να συζητήσουν και μια σειρά θεμάτων με πιο σημαντικά, θέματα σχετικά με την οικονομία. «Πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργός θα έρθει. Θέλει να ενημερώνεται για το τι συμβαίνει στην επαρχία» ανέφερε ο κος Λιβιτσάνης προσθέτοντας: «Το λιμάνι είναι έτοιμο. Αυτό που απομένει είναι να δούμε αν μπορεί να έρθει ο πρωθυπουργός και να ορίσουμε την ημερομηνία».

Όπως επισήμανε, η οικονομία θα είναι το πρώτο θέμα που θα συζητηθεί και αυτό γιατί πρέπει σε νησιά όπως την Ιθάκη θα πρέπει να δρομολογηθούν διευκολύνσεις για τους επαγγελματίες και τους πολίτες, για την συγκοινωνία και για τον τουρισμό. «Υπάρχουν πολλοί που μου λένε, τι να το κάνω αν γλιτώσω από τον κορωνοϊό, όταν το επόμενο διάστημα δεν θα έχω να φάω» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις συγκοινωνίες, ο κος Λιβιτσάνης εμφανίζεται ευχαριστημένος  καθώς θεωρεί την συγκοινωνία αρκετά καλή. «Για 6 μήνες τον χρόνο, η Ιθάκη έχει σύνδεση με Πάτρα, Λευκάδα, Αστακό, Σάμη. Οι συνθήκες το τελευταίο διάστημα είναι διαφορετικές, Χρειάζεται υπομονή» υπογράμμισε θέλοντας να δώσει και μια απάντηση σε όσους δυσανασχετούν με την μη μετακίνησή τους από και προς τα νησιά.

Ο κος Λιβιτσάνης αναφέρθηκε και σε κάποιες συναντήσει που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα στην Ιθάκη και όπως ενημέρωσε  τα αρχαιολογικά πάνε πολύ καλά και δεν υπάρχει κανένα παράπονο, ενώ γίνονται και ενέργειες  στο δίκτυο μονοπατιών, για προσελκύσει τουριστών.

Τέλος, ο έπαρχος αναφέρθηκε στο θέμα του κορωνοϊού. «Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε το νησί ασφαλές γιατί δεν έχουμε την υποδομή. Τώρα είμαστε περισσότερο έτοιμοι. Έχουμε και ξενοδοχείο καραντίνας» επισήμανε.

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων, των φωτογραφιών και των πολυμεσικών αρχείων του 965.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος

Related Post

Γεράσιμος Τζαμαρίας: Η εμπειρία και η νεότητα μπορούν να πετύχουν!Γεράσιμος Τζαμαρίας: Η εμπειρία και η νεότητα μπορούν να πετύχουν!

Στο στούντιο του Cosmos 96,5 βρέθηκε ο Γεράσιμος Τζαμαρίας, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την «Δημοτική Συμπολιτεία». Ο Γεράσιμος Τζαμαρίας είναι ένας ακόμα νέος υποψήφιος, που εκτιμά πως ο συνδυασμός του

Μόσχος, Νικολάτος και Τροντής για τον νέο Δήμο Σάμης  και τα προβλήματά τουΜόσχος, Νικολάτος και Τροντής για τον νέο Δήμο Σάμης  και τα προβλήματά του

Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του νεοσύστατου δήμου Σάμης φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα». Ο κος Βασίλης Μόσχος με την «Λαϊκή Συσπείρωση», ο κος Νικόλαος Νικολάτος με την «Δημοτική