Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Δημήτρης Μαρκάτος: «Όλα έγιναν όπως έπρεπε – Είμαστε πανέτοιμοι και για την επόμενη εβδομάδα»

Δημήτρης Μαρκάτος: «Όλα έγιναν όπως έπρεπε – Είμαστε πανέτοιμοι και για την επόμενη εβδομάδα»

Δημήτρης Μαρκάτος: «Όλα έγιναν όπως έπρεπε – Είμαστε πανέτοιμοι και για την επόμενη εβδομάδα» post thumbnail image

Ο Διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δημήτρης Μαρκάτος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» για να δώσει μια πρώτη εικόνα για την επανέναρξη των σχολείων.

Όπως ανέφερε ο κος Μαρκάτος όλα έγιναν με τους προβλεπόμενους κανόνες και τις οδηγίες από τον ΕΟΔΥ και η προσέλευση ήταν αρκετά καλή. «Ξεκινήσαμε καλά. Η προσέλευση έφτασε το 86 με 87%. Και οι εκπαιδευτικοί στις θέσεις τους και το λοιπό προσωπικό» επισήμανε ο κος Μαρκάτος και αναφέρθηκε επιπρόσθετα και σε 2 μικροπροβλήματα που παρουσιάστηκαν, σχετικά με την μεταφορά των μαθητών. Πιο συγκεκριμένα υπογράμμισε πως: «Από 3 χωριά δεν πέρασε σχολικό και επίσης ούτε το λεωφορείο για το ΕΠΑΛ Ληξουρίου».

Σύμφωνα με τον διευθυντή η σημερινή μέρα ήταν διαφορετική σχετικά με την προσέλευση των μαθητών (που ήταν μικρότερη), όμως δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα.

Ο κος Μαρκάτος, τόνισε ότι όλα είναι έτοιμα και για την επόμενη εβδομάδα, οπότε και ξεκινάνε οι άλλες τάξεις του Λυκείου και το Γυμνάσιο. Σε ερώτηση για το αν τα σχολεία είναι εφοδιασμένα με τα απαραίτητα για την προστασία των μαθητών, απάντησε πως: «Οι σχολικές επιτροπές έχουν βοηθήσει ώστε να υπάρχει επάρκεια υλικών και όπου υποψιάστηκαν ότι θα υπάρξουν ελλείψεις, έγιναν συμπληρωματικές παραγγελίες».

Σε σχέση με ότι ακούστηκε το προηγούμενο διάστημα για καραντίνα στους εκπαιδευτικούς που ήρθαν από άλλες περιοχές ο κος Μαρκάτος  τόνισε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο και πιο συγκεκριμένα: «Οι εκπαιδευτικοί λειτούργησαν υπεύθυνα και έχοντας λάβει όλες τις προφυλάξεις ερχόμενοι εδώ. Τους δόθηκε και ειδική άδεια για να μπορέσουν να επιστρέψουν».

Τέλος ο κος Μαρκάτος ένιωσε την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους εκπαιδευτικούς για την προσπάθεια που κατέβαλλαν όλο το προηγούμενο διάστημα (με τις τηλεκπαιδεύσεις κλπ) και ευχήθηκε,  το αίσθημα ευθύνης που επιδείξαμε να συνεχίσει  να υπάρχει και στο μέλλον.

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων, των φωτογραφιών και των πολυμεσικών αρχείων του 965.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος

Related Post

Στάμω Γαλιατσάτου: «Τα παιδιά έγιναν οι δάσκαλοι μας»Στάμω Γαλιατσάτου: «Τα παιδιά έγιναν οι δάσκαλοι μας»

Η καθηγήτρια αγγλικών και ιδιοκτήτρια του φροντιστηρίου Students World Στάμω Γαλιατσάτου, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα». Αφορμή στάθηκε ένα άρθρο της που δημοσιεύθηκε σε αρκετά sites και

Δημήτρης Μαντζουράτος: «Ανοίγει ο δρόμος για  το χτύπημα των δικαιωμάτων που σχετίζονται με τη μητρότητα»Δημήτρης Μαντζουράτος: «Ανοίγει ο δρόμος για  το χτύπημα των δικαιωμάτων που σχετίζονται με τη μητρότητα»

Ο πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Μαντζουράτος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» προκειμένου να δημοσιοποιήσει ένα πολύ σοβαρό κοινωνικό θέμα που αφορά την άδεια επαπειλούμενης κύησης

Άννα Σταθοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ): Ήμουν και θα είμαι πάντα κοντά στον πολίτηΆννα Σταθοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ): Ήμουν και θα είμαι πάντα κοντά στον πολίτη

Δύο γυναίκες βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και εκτός από την νυν βουλευτή, στο ψηφοδέλτιο βρίσκεται και η κα Άννα Σταθοπούλου. Η υποψήφια βουλευτής από την Ιθάκη, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή