Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Μάκης Φόρτες: «Μας ξεγέλασαν. Το καλοκαίρι η κατάσταση θα είναι χαοτική»

Μάκης Φόρτες: «Μας ξεγέλασαν. Το καλοκαίρι η κατάσταση θα είναι χαοτική»

Μάκης Φόρτες: «Μας ξεγέλασαν. Το καλοκαίρι η κατάσταση θα είναι χαοτική» post thumbnail image

Ο επικεφαλής της παράταξης «Για την επόμενη μέρα» Μάκης  Φόρτες, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», για να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους ζητάει να πραγματοποιηθεί συμβούλιο  της ΠΕΔΙΝ.

Όπως ανέφερε: «Έχουμε καταρχάς μια αρνητική εξέλιξη με την ΕΔΑΚΙ. Άλλα αποφασίσαμε σαν ΠΕΔΙΝ και άλλα έγιναν τελικά. Η κυβέρνηση μας αγνόησε». Ο κος Φόρτες βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον πρώην δήμαρχο Λευκάδας Κωνσταντίνο Δρακονταϊδή, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι στην Βόνιτσα (τόπος διαχείρισης των απορριμμάτων της Λευκάδας) έχουν ξεσηκωθεί και εξήγησε τους λόγους.

Όπως υπογράμμισε  ο κος Φόρτες: «Ο νόμος περιέχει 136 άρθρα. Εμείς μείναμε στο άρθρο 93. Στο 83 όμως υπάρχει μια διάταξη που αναφέρει πως “ Ο Υπουργός περιβάλλοντος μπορεί για λόγους δημοσίου συμφέροντος να επιλέγει τον τόπο που θα μεταφερθούν απορρίμματα και αυτό θα εκτελείται υποχρεωτικά από τους εμπλεκόμενους φορείς”. Δηλαδή δεν θα μπορούμε να αρνηθούμε» τόνισε ο κος Φόρτες και συμπλήρωσε πως μπορεί ο βουλευτής να ισχυρίζεται ότι δεν θα ισχύσει κάτι τέτοιο, όμως  τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και μας ξεγέλασαν.

Ο καλεσμένος περιέγραψε, με τον πιο παραστατικό τρόπο, το χάος που θα δημιουργηθεί σε ένα μήνα από τώρα, όταν θα ανοίξουν και τα καταστήματα εστίασης αλλά και τα καταλύματα- ξενοδοχεία, και πόσο χειρότερα θα είναι τα πράγματα αν έρθουν απορρίμματα και από άλλα νησιά.  Έθεσε και το ερώτημα « Οι εργαζόμενοι της ΕΔΑΚΙ που θα ανήκουν στις 7 Ιουνίου;» υποστηρίζοντας ότι μέχρι τότε θα έχει δημιουργηθεί ο νέος ΦΟΣΔΑ.

Τέλος, επισήμανε τι πρέπει να γίνει  από εδώ και στο εξής. «Ξέρω ότι σαν δήμος θα προσφύγουμε νομικά. Πρέπει να κάνουμε το ίδιο και σας ΠΕΔΙΝ. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί σε αυτό και θέλουμε και τον βουλευτή μαζί μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.


Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων, των φωτογραφιών και των πολυμεσικών αρχείων του 965.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος

Related Post

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου: Ενδιαφέρομαι και ακούω τον κόσμο. Δεν είμαι ανύπαρκτη!Αφροδίτη Θεοπεφτάτου: Ενδιαφέρομαι και ακούω τον κόσμο. Δεν είμαι ανύπαρκτη!

Τελευταία καλεσμένη στην προεκλογική περίοδο ήταν η κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, που είναι και πάλι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ. Φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», θέλοντας να κάνει έναν

Δημήτρης Μαρκάτος: «Όλα έγιναν όπως έπρεπε – Είμαστε πανέτοιμοι και για την επόμενη εβδομάδα»Δημήτρης Μαρκάτος: «Όλα έγιναν όπως έπρεπε – Είμαστε πανέτοιμοι και για την επόμενη εβδομάδα»

Ο Διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δημήτρης Μαρκάτος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» για να δώσει μια πρώτη εικόνα για την επανέναρξη των σχολείων. Όπως ανέφερε ο κος

Ο Σωτήρης Κουρής για το ΤΕΙ, την δωρέα της ΜΕΘ και άλλα πολλά!Ο Σωτήρης Κουρής για το ΤΕΙ, την δωρέα της ΜΕΘ και άλλα πολλά!

Στην εκπομπή “Στα Υπόγεια είναι η Θέα”, μίλησε ο Σωτήρης Κουρής (τέως α/περιφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης)