Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Σπύρος Πεφάνης: «Ληξούρι και Σάμη έχουν υποχρεώσεις – Πρέπει να πληρώσουν τις οφειλές τους στην ΚΕΔΗΚΕ»

Σπύρος Πεφάνης: «Ληξούρι και Σάμη έχουν υποχρεώσεις – Πρέπει να πληρώσουν τις οφειλές τους στην ΚΕΔΗΚΕ»

Σπύρος Πεφάνης: «Ληξούρι και Σάμη έχουν υποχρεώσεις – Πρέπει να πληρώσουν τις οφειλές τους στην ΚΕΔΗΚΕ» post thumbnail image

O πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Σπύρος Πεφάνης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» για να ενημερώσει σχετικά με την ΚΕΔΗΚΕ και όλες τις αλλαγές που υπάρχουν.

Όπως ανέφερε ο κος Πεφάνης στις 30 Απριλίου, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης η αλλαγή της ΚΕΔΗΚΕ σε ΔΙΑΚΕΔΗΚΕ, όπου σε αυτήν θα συμμετέχουν και οι 3 δήμοι. «Έπρεπε να έχει συμβεί από τον Σεπτέμβριο. Ήταν κάτι τελείως διαδικαστικό. Παραμένω πρόεδρος και παραμένει και το ίδιο διοικητικό συμβούλιο» υπογράμμισε.

Ο κος Πεφάνης περιέγραψε εν συνεχεία τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΚΕΔΗΚΕ. Όπως ενημέρωσε «Οι άλλοι 2 δήμοι, δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους και αντιμετωπίζουμε μεγάλα προβλήματα». Ανέφερε πως οι υπάλληλοι  έχουν πληρωθεί μέχρι και τον Μάρτιο και ο προϋπολογισμός  δεν είναι ολοκληρωμένος και εξήγησε: «Οι δήμοι Σάμης και Ληξουρίου καθυστέρησαν να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό και χάσαμε την φορολογική μας ενημερότητα. Πρέπει να έχουμε έναν ολοκληρωμένο προϋπολογισμό για να πληρωθούν όλοι. Χρειάζονται 94.000 για να πληρωθεί η ενημερότητα, οι υπάλληλοι και οι εξωτερικοί συνεργάτες».

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος, υπάρχει πρόθεση από τους άλλους 2 δήμους να αποχωρήσουν από την ΚΕΔΗΚΕ και να συστήσουν δικές τους «πολιτιστικές επιχειρήσεις», όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει να γίνει εκκαθάριση. «Ο πολιτισμός είναι ο καθρέφτης του δήμου» τόνισε και ακολούθως αναφέρθηκε στις επιστολές που έχει στείλει και ο ίδιος και ο δήμαρχος στον υφυπουργό εσωτερικών για να λυθεί το θέμα της ΚΕΔΗΚΕ. Όπως σημείωσε: «Θέλω συνεργασία, για να προχωρήσουμε στην εκκαθάριση και μετά να μπορεί ο κάθε δήμος – από μόνος του- να λειτουργήσει σωστά».

Τέλος, ο κος Πεφάνης έκανε μια μικρή αναφορά στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν φέτος οι οποίες όμως θα ξεκινήσουν μετά τις 15 Ιουλίου. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Έχουμε σκεφτεί αρκετές εκδηλώσεις.  Όποιες γίνουν, θα γίνουν μετά τις 15 Ιουλίου και τηρώντας τα πρωτόκολλα ασφαλείας και υγιεινής».

 

Related Post

Νίκος Αθανασάτος: Θα είμαστε στήριγμα του πολίτη και όχι εχθρόςΝίκος Αθανασάτος: Θα είμαστε στήριγμα του πολίτη και όχι εχθρός

Ο υποψήφιος δήμαρχος Σάμης με την «Λαϊκή Συσπείρωση» Νίκος Αθανασάτος φιλοξενήθηκε στο στούντιο του Cosmos 96,5 προκειμένου να παρουσιαστεί στο κόσμο και να εκθέσει απόψεις και προτεραιότητες που θα προτρέψουν

Οδυσσέας Γαλιατσάτος: Ο Πόρος είναι εγκαταλελειμμένος!Οδυσσέας Γαλιατσάτος: Ο Πόρος είναι εγκαταλελειμμένος!

Ο τοπικός σύμβουλος του Πόρου με την παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά», Οδυσσέας Γαλιατσάτος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα»

Βαγγέλης Ευαγγελάτος: Η Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά, θα πάει μπροστά το νησί!Βαγγέλης Ευαγγελάτος: Η Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά, θα πάει μπροστά το νησί!

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε ο παιδίατρος Βαγγέλης Ευαγγελάτος, με άλλη ιδιότητα όμως, αυτή του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με την Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά.