Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Δημήτρης Ατσάρος: «Πολλοί δεν θα ανοίξουν διότι φοβούνται – Η Κεφαλονιά πρέπει να μείνει ανοιχτός προορισμός»

Δημήτρης Ατσάρος: «Πολλοί δεν θα ανοίξουν διότι φοβούνται – Η Κεφαλονιά πρέπει να μείνει ανοιχτός προορισμός»

Δημήτρης Ατσάρος: «Πολλοί δεν θα ανοίξουν διότι φοβούνται – Η Κεφαλονιά πρέπει να μείνει ανοιχτός προορισμός» post thumbnail image

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κεφαλονιάς & Ιθάκης Δημήτρης Ατσάρος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» σε μια προσπάθεια να αναφέρει όλα τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει ο κλάδος αυτό το καλοκαίρι.

«Για τις μικρές επιχειρήσεις και τα καταλύματα, υπάρχει αποκλεισμός από την αποζημίωση ειδικού σκοπού ή όποια άλλη ελάφρυνση». Με αυτή τη φράση επέλεξε να ξεκινήσει ο κος Ατσάρος  για να συνεχίσει λέγοντας πως  υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα 40 χιλιάδες καταλύματα που δεν έχουν καμία στήριξη αλλά και τα ξενοδοχεία δεν βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση. Επίσης ο καλεσμένος απάντησε σε ερώτηση σχετικά με το αν γίνονται εκβιασμοί από tour operators για τις τιμές, οπού όπως ανέφερε υπάρχουν κρούσματα εκβιασμών αλλά όχι στην  Κεφαλονιά.

Ο πρόεδρος πρότεινε και τρόπους οι οποίοι θα μπορούσαν εν πολλοίς να βοηθήσουν τον κλάδο του αναφέροντας χαρακτηριστικά, μειωμένος ΦΠΑ για να υπάρχει ανταγωνιστικότητα (σε σχέση και με την υπόλοιπη Ευρώπη), απαλλαγή ΕΝΦΙΑ και να είναι πιο εύκολη η διαδικασία χορήγησης δανείου για όσους έχουν πραγματικά ανάγκη. Κατήγγειλε δε ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου πολλοί χρειάστηκε να προσφύγουν στον δανεισμό από τράπεζα, αλλά με το επιτόκιο στο 8-9% δεν  μπήκαν στην διαδικασία.

«Από 1η Ιουλίου ξεκινάνε οι πτήσεις από τις χώρες με τους κύριους πελάτες μας, Αγγλία και Ιταλία. Κρατήσεις δεν υπάρχουν και όσοι επικοινωνούν ζητάνε κυρίως πληροφορίες» τόνισε ο κος Ατσάρος και συμπλήρωσε πως υπάρχει φόβος από τους τουρίστες (κυρίως λόγω του ταξιδιού καθώς γνωρίζουν ότι έρχονται σε μια ασφαλή χώρα. Επιπρόσθετα ανέφερε ότι πολλοί συνάδελφοί του θα επιλέξουν να μην ανοίξουν λόγω και του δικού τους φόβου.

Τέλος, αναφέρθηκε και στον εσωτερικό τουρισμό και όπως είπε, ο Έλληνας θέλει να ταξιδέψει  αλλά δεν έχει την οικονομική δυνατότητα για να το κάνει. «Οι τιμές είναι ανάλογες με την κατηγορία του καταλύματος» υπογράμμισε υπονοώντας ότι υπάρχουν καταλύματα προσιτά σε όλους, ενώ παράλληλα επισήμανε ότι προκειμένου να ενισχυθεί ο εσωτερικός τουρισμός θα έπρεπε να υπάρξουν κάποιες  επιδοτήσεις για τους  Έλληνες τουρίστες.  Προέτρεψε δε του επαγγελματίες του τουρισμού, παρά τις δυσκολίες να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους και να παραμείνει η Κεφαλονιά είναι ανοιχτός προορισμός.

Related Post

Γαβριελάτος: «Δεν θα υπογράψω την υφαρπαγή της περιουσίας όλων των Κεφαλλονιτών»Γαβριελάτος: «Δεν θα υπογράψω την υφαρπαγή της περιουσίας όλων των Κεφαλλονιτών»

Για την ομόφωνη απόφαση που πήρε του Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΔΑΚΙ στην πρόσφατη συνεδρίασή του αναφορικά με την σύναψη σύμβασης χρησιδανείου με την Περιφέρεια, με το οποίο τα ακίνητα της

Σπύρος Πεφάνης: «Ληξούρι και Σάμη έχουν υποχρεώσεις – Πρέπει να πληρώσουν τις οφειλές τους στην ΚΕΔΗΚΕ»Σπύρος Πεφάνης: «Ληξούρι και Σάμη έχουν υποχρεώσεις – Πρέπει να πληρώσουν τις οφειλές τους στην ΚΕΔΗΚΕ»

O πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Σπύρος Πεφάνης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» για να ενημερώσει σχετικά με την ΚΕΔΗΚΕ και όλες τις αλλαγές που υπάρχουν. Όπως ανέφερε ο