Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Μάκης Μεταξάς: «Στόχος κάποιων να μην αναδειχθεί το μνημείο»

Μάκης Μεταξάς: «Στόχος κάποιων να μην αναδειχθεί το μνημείο»

Μάκης Μεταξάς: «Στόχος κάποιων να μην αναδειχθεί το μνημείο» post thumbnail image

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο τέως Νομάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Μάκης Μετάξας, με αφορμή για ακόμα μια φορά το θέμα του θολωτού τάφου των Τζανάτων.

Ο κος Μεταξάς σε μια προσπάθεια να δώσει την δική του εξήγηση γιατί συμβαίνουν όλα αυτά σε ένα τόσο σημαντικό μνημείο ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πρέπει την Κεφαλονιά να την αγαπήσουν οι κάτοικοι αλλά και όσοι έρχονται για να μείνουν στην Κεφαλονιά. Έχω καταλάβει ότι αυτοί που έρχονται εδώ την μισούν». Ο καλεσμένος υπογράμμισε δε, ότι όλα αυτά συμβαίνουν διότι, αν αναδειχθεί περισσότερο το μνημείο θα ανατραπούν πολλά πράγματα και θα πρέπει να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα που ξέραμε έως σήμερα. «Κάποιοι δεν θέλουν να έρθουν στην επιφάνεια» υπογράμμισε.

Ο κος Μεταξάς εξέφρασε την άποψη ότι μπορεί όλα αυτά να γίνονται για να τον εκδικηθούν και ξεκαθάρισε ότι « εγώ πλέον δεν αποτελώ ενεργό κομμάτι της πολιτικής. Δεν θα με βρει κανείς μπροστά του.  Δεν μπορούν να με τιμωρούν δια του μνημείου».

Χαρακτήρισε παρανοϊκή την κατάσταση, καθώς ενώ η υπουργός έδωσε εντολή να προχωρήσει το έργο της ανάδειξης, πάντα σκαλώνει και σε κάτι καινούργιο και δεν γίνεται τίποτα. «Υπάρχουν υπεύθυνοι οι οποίοι πρέπει να πάρουν θέση και να βοηθήσουν, αλλιώς ο κάθε παρανοϊκός θα κάνει και θα λέει ότι θέλει» επισήμανε.

Τέλος, ο κος Μεταξάς ξεκαθάρισε ότι δεν είναι αυτός που θα πει τι θα γίνει αλλά θα συνεχίσει να προσπαθεί σε πείσμα κάποιων που έχουν ως στόχο την μη ανάδειξη του μνημείου. Επιπρόσθετα, υποστήριξε ότι η ανάδειξη του συγκεκριμένου μνημείου δεν θα στερήσει από την Ιθάκη, ούτε θα της αφαιρέσει την αίγλη που έχει αυτή την στιγμή ως νησί του Οδυσσέα.

Related Post

Δασικοί χάρτες – Κεφαλονιά : Και το κράτος πρέπει να αποδείξει ότι του ανήκει μια έκταση!Δασικοί χάρτες – Κεφαλονιά : Και το κράτος πρέπει να αποδείξει ότι του ανήκει μια έκταση!

Το θέμα των δασικών χαρτών συζητήθηκε εκτενώς χθες στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» του COSMOS 96,5.  Ο τοπογράφος και μηχανικός Γιώργος Παπαϊωάννου , ο Αλέξανδρος Παντελειός , με

Παναγής Καππάτος: «Περιμένουμε την νομοθετική ρύθμιση για την κήρυξη του νοσοκομείου μας, σε άγονο»Παναγής Καππάτος: «Περιμένουμε την νομοθετική ρύθμιση για την κήρυξη του νοσοκομείου μας, σε άγονο»

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος. Ο βουλευτής κλήθηκε να δώσει απαντήσεις σε θέματα που σχετίζονται με την υγεία στο νησί

Ο Αλέξανδρος Παντελειός στον COSMOS 96,5Ο Αλέξανδρος Παντελειός στον COSMOS 96,5

Ο επικεφαλής της παράταξης «Κίνηση Πολιτών: Κεφαλονιά νησί για όλους»,  Αλέξανδρος Παντελειός βρέθηκε στο στούντιο του Cosmos 96,5. Η κουβέντα ξεκίνησε με λίγα λόγια για το σπάσιμο των δήμων. Ο