Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Σταύρος Τραυλός: «Το έργο στο Αδράκι θα ξεκινήσει ξανά – Γίνονται έργα για να αποφύγουμε τις πλημμύρες»

Σταύρος Τραυλός: «Το έργο στο Αδράκι θα ξεκινήσει ξανά – Γίνονται έργα για να αποφύγουμε τις πλημμύρες»

Σταύρος Τραυλός: «Το έργο στο Αδράκι θα ξεκινήσει ξανά – Γίνονται έργα για να αποφύγουμε τις πλημμύρες» post thumbnail image

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός. Ο κος Τραυλός απάντησε σε μια σειρά από κρίσιμα ερωτήματα, που άπτονται των αρμοδιοτήτων του.

Αρχικώς έγινε αναφορά στις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών και ο αντιπεριφερειάρχης επισήμανε ότι δυστυχώς οι φωτιές είναι πολλές αλλά όλες έχουν αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μάλιστα, ευχαρίστησε και την πυροσβεστική υπηρεσία (επίγεια και εναέρια) για την άμεση αντιμετώπιση των πυρκαγιών και πρόσθεσε ότι τόσο η πυροσβεστική όσο και η αστυνομία, κάνουν καλά την δουλειά τους.

Ο κος Τραυλός αναφέρθηκε στην επίσκεψη του αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας κου Μηλιώτη, στην Κεφαλονιά. «Συζητήθηκαν πολλά θέματα. Είδαμε το θέμα της Αγίας Ευφημίας με τις πλημμύρες  και είχαμε σύσκεψη και με τον Δήμαρχο Σάμης» επισήμανε και συνέχισε: «Το θέμα είναι πολύ σύνθετο και καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια. Μέσα στον Σεπτέμβρη θα δημοπρατηθεί και το έργο του αγωγού για να αποφύγουμε τις πλημμύρες. Χρειάζεται χρόνος και χρήμα αλλά θα πάρουμε όσο περισσότερα μέτρα μπορούμε».

Ο καλεσμένος κλήθηκε να απαντήσει για τα έργα που προβλέπεται να γίνουν στον δρόμο Αργοστολίου- Πόρου και επισήμανε ότι σύντομα θα γίνει η διαγράμμιση. Μάλιστα τόνισε ότι η περιφέρεια έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να αποκτήσει δικό της διαγραμμιστήρα.  Επιπλέον, ενημέρωσε για την παύση εργασιών στο Αδράκι και σημείωσε τα εξής: «Η αρχαιολογία ζήτησε μια επιπλέον μελέτη, η οποία μέσα σε μια μέρα ήταν έτοιμη. Την δώσαμε αμέσως και ενώ θα μπορούσαμε να πάρουμε την έγκριση να συνεχίσουμε, τελικά θα περάσει από το αρχαιολογικό συμβούλιο της Κέρκυρας».

Ο κος Τραυλός αναφέρθηκε στο θέμα του τάφου των Τζανάτων. Εξήγησε λοιπόν, ότι ενώ υπήρχαν όλα τα απαραίτητα έγγραφα, ουσιαστικά υπήρχαν δύο τεχνικά δελτία για το ίδιο στέγαστρο. «Ο τάφος των Τζανάτων  είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε τώρα, για να λυθεί το θέμα, είναι να απενταχθεί  από το ΕΣΠΑ και να το αναλάβει το υπουργείο».

Τέλος και σχετικά με τα ανεπιτήρητα ζώα στον δρόμο από Αργοστόλι προς Έρισσο, ο κος Τραυλός ανέφερε ότι είναι λογικό να υπάρχουν παράπονα από τον κόσμο, όμως είναι θέμα πολλών φορέων και όχι μόνο της περιφέρειας και θα συζητηθεί προκειμένου να βρεθεί λύση.

Related Post

Νίκος Κουρκουμέλης: «Έχουμε προβλήματα, αλλά θα τα καταφέρουμε»Νίκος Κουρκουμέλης: «Έχουμε προβλήματα, αλλά θα τα καταφέρουμε»

Ο Αντιδήμαρχος Ελειού – Πρόννων και υπεύθυνος σε θέματα τουρισμού Νίκος Κουρκουμέλης, μίλησε στον Δημήτρη Αλοϊζο και την Ελευθερία Κουλουριώτου και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» μετά τον

Γεράσιμος Καγκάδης (ΛΑΕ): Θέλουμε να ενώσουμε την Αριστερά!Γεράσιμος Καγκάδης (ΛΑΕ): Θέλουμε να ενώσουμε την Αριστερά!

Ο κος Γεράσιμος Καγκάδης  υποψήφιος βουλευτής μα την Λαϊκή Ενότητα, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», στα πλαίσια της προεκλογικής περιόδου. Η συζήτηση ξεκίνησε με τον κο Καγκάδη

Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών: «Τα θύματα αισθάνονται ενοχή, ντροπή… Μιλούν την στιγμή που βρίσκουν το κουράγιο»Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών: «Τα θύματα αισθάνονται ενοχή, ντροπή… Μιλούν την στιγμή που βρίσκουν το κουράγιο»

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησαν στον Cosmos 96,5 και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» οι εργαζόμενες στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κεφαλονιάς με αφορμή τα περιστατικά κακοποίησης το τελευταίο