Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Featured,Συνεντεύξεις Ο Λάμπης Κώτσου στον COSMOS 96,5 για την “μάρκα του καταναλωτή”

Ο Λάμπης Κώτσου στον COSMOS 96,5 για την “μάρκα του καταναλωτή”

Ο Λάμπης Κώτσου στον  COSMOS 96,5 για την “μάρκα του καταναλωτή” post thumbnail image

Για «τη μάρκα του καταναλωτή» που πρόσφατα  τοποθετήθηκε στα ράφια γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ μίλησε στον COSMOS 96,5 ο συνιδρυτής της πρωτοβουλίας Λάμπης Κώτσου.

Πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία η οποία ξεκίνησε στη Γαλλία και ήρθε και στην Ελλάδα με στόχο να θέσει τον καταναλωτή ως τον απόλυτο διαμορφωτή των ποιοτικών χαρακτηριστικών και της τελικής τιμής ενός προϊόντος.

Βασικός άξονας της πρωτοβουλίας, η πώληση προϊόντων τα οποία στο πλαίσιο του Δίκαιου Εμπορίου θα τιμολογούνται με τέτοιο ποσό που θα επιτρέπει στους παραγωγούς να έχουν βιώσιμη επαγγελματική δραστηριότητα αλλά και να αναπτύσσουν την επιχείρησή  τους.

Όπως εξήγησε  ο κ. Κώτσου οι ίδιοι οι καταναλωτές επέλεξαν μέσω ερωτηματολογίων  τα προϊόντα που επιθυμούν να ενταχθούν στην πρωτοβουλία με τη λίστα, εκτός από το γάλα, να περιλαμβάνει και άλλα προϊόντα όπως το γιαούρτι και το λάδι.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο κος Κώτσου, μετά τον ερχομό της κρίσης ,  η εισαγωγή γάλακτος από το εξωτερικό ξεπερνά το 50% , με πολλούς παραγωγούς στην Ελλάδα να έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια πώλησης γάλακτος καθώς το περιθώριο κέρδους είναι μηδαμινό.

Ακούστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη του κ. Κώτσου στην Σπυριδούλα Αναλυτή και τον Χρήστο Λαμπράκη.

 

Related Post

Δημήτρης Μαντζουράτος: «Ανοίγει ο δρόμος για  το χτύπημα των δικαιωμάτων που σχετίζονται με τη μητρότητα»Δημήτρης Μαντζουράτος: «Ανοίγει ο δρόμος για  το χτύπημα των δικαιωμάτων που σχετίζονται με τη μητρότητα»

Ο πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Μαντζουράτος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» προκειμένου να δημοσιοποιήσει ένα πολύ σοβαρό κοινωνικό θέμα που αφορά την άδεια επαπειλούμενης κύησης

Σπύρος Σαμούρης: Πάλι μπλέξαμε με καταγγελίες και αηδίεςΣπύρος Σαμούρης: Πάλι μπλέξαμε με καταγγελίες και αηδίες

Ο Σπύρος Σαμούρης, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Ενωμένη Τετράπολις”, παίρνοντας αφορμή από τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Νίκος Ανουσάκης στην εκπομπή “Στα Υπόγεια είναι η Θέα” την