Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Η ψυχολόγος- παιδοψυχολόγος Αλεξάνδρα Καππάτου  στον Cosmos 96,5 για την χρήση μάσκας στα παιδιά

Η ψυχολόγος- παιδοψυχολόγος Αλεξάνδρα Καππάτου  στον Cosmos 96,5 για την χρήση μάσκας στα παιδιά

Η ψυχολόγος- παιδοψυχολόγος Αλεξάνδρα Καππάτου  στον Cosmos 96,5 για την χρήση μάσκας στα παιδιά post thumbnail image

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με την Σπυριδούλα Αναλυτή και τον Χρήστο Λαμπράκη, φιλοξενήθηκε η Ψυχολόγος – παιδοψυχολόγος Αλεξάνδρα Καππάτου, για μια συζήτηση σχετικά με την χρήση της μάσκας και τα παιδιά και τις δυσκολίες που μπορεί να υπάρξουν.

Η κυρία Καππάτου εξήγησε εξ αρχής ότι η μάσκα δεν είναι άγνωστη στα παιδιά καθώς την έχουν δει όλο το προηγούμενο διάστημα.  «Τα παιδιά είναι πολύ πειθαρχημένα και υπάκουα. Ο γονέας πρέπει να είναι ξεκάθαρος και σαφής και να εξηγήσει στα παιδιά γιατί πρέπει να φοράνε μάσκα» επισήμανε, απαντώντας σε ερώτηση για το πως πρέπει να προσεγγίσουμε τα παιδιά για να φορέσουν την μάσκα τους, όσο δύσκολο και  αν είναι.

Η καλεσμένη θεωρεί θετικό το γεγονός ότι άνοιξαν τα σχολεία, καθώς τα παιδιά θα έχουν πάλι την καθημερινότητά τους και θα βρεθούν με τους φίλους τους. Παράλληλα τόνισε, ότι τώρα είναι μια χρυσή ευκαιρία, προκειμένου να μάθουν τα παιδιά να τηρούν τα  μέτρα προστασίας όπως αποστάσεις και μέτρα υγιεινής. Ειδικά για τε μέτρα υγιεινής (π.χ. πλύσιμο χεριών) ανέφερε ότι είναι κάτι που αν το μάθει τώρα το παιδί θα του μείνει.

Οι διαφορετικές δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζουν διαφορετικές ηλικιακές ομάδες αναλύθηκαν, με την κα Καππάτου να εξηγεί, ότι ενδεχομένως οι δυσκολίες δεν σχετίζονται με την ηλικία. «Ακόμα και τον “αντιδραστικό” έφηβο αν του κάνεις κουβέντα και του εξηγήσεις, θα τον πείσεις. Η κουβέντα πρέπει να γίνεται σε συνεχή βάση και στο σπίτι δεν πρέπει να ακούει αντιφατικά μηνύματα» ανέφερε χαρακτηριστικά η καλεσμένη.  Εξήγησε ότι και ο εκπαιδευτικός μπορεί να συμβάλει στην σωστή ενημέρωση παιδιών και εφήβων, ενώ υπογράμμισε πως δεν πρέπει να υπάρχει καμία διχογνωμία ανάμεσα σε γονείς και εκπαιδευτικούς καθώς όλοι πρέπει να είναι ενωμένοι για το κοινό καλό.

Η κυρία Καππάτου κλήθηκε να απαντήσει κατά πόσο η καραντίνα επηρέασε τους πολίτες και αν η ίδια αντιμετώπισε διαφορετικά περιστατικά. «Δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με το παρελθόν. Η αλλαγή όμως μπορεί να αργήσει να εμφανιστεί. Το καλοκαίρι υπήρξε μεγάλη χαλάρωση . Στην καραντίνα είχαμε να διαχειριστούμε κυρίως διαταραχές ύπνου και άγχους» απάντησε χαρακτηριστικά.

Επισκεφθείτε  τις σελίδες της κυρίας Καππάτου για περισσότερα θέματα και πληροφορίες:

http://www.akappatou.gr/

https://www.kappatou-psychologos.gr/

Related Post

Καππάτος: «Υπήρχε κίνδυνος να μην ενταχθεί το μουσείο, αλλά τα καταφέραμε»Καππάτος: «Υπήρχε κίνδυνος να μην ενταχθεί το μουσείο, αλλά τα καταφέραμε»

Ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και στον Δημήτρη Αλοΐζο και μίλησε για το μουσείο Σκλάβου, τους διοικητές των Νοσοκομείων της Κεφαλονιάς και για τις

Τραυλός, Λιβιτσάνης και Στανίτσας για το Οδυσσειακό Κέντρο ΙθάκηςΤραυλός, Λιβιτσάνης και Στανίτσας για το Οδυσσειακό Κέντρο Ιθάκης

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός, ο Έπαρχος Ιθάκης Θανάσης Λιβιτσάνης και ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας. Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε, προκειμένου να ευχηθούν στο

Διονύσης Μινέτος: «Πρέπει και οι άλλοι δήμοι να φροντίσουν να αποκτήσουν δομές φιλοξενίας – Το καταφύγιο θα αξιοποιηθεί τουριστικά»Διονύσης Μινέτος: «Πρέπει και οι άλλοι δήμοι να φροντίσουν να αποκτήσουν δομές φιλοξενίας – Το καταφύγιο θα αξιοποιηθεί τουριστικά»

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά  ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων καθώς και θεμάτων Πολιτικής Προστασίας Διονύσης Μινέτος, με αφορμή το περιστατικό της σύλληψης των αλλοδαπών, στην θαλάσσια