Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Ο βουλευτής Παναγής Καππάτος και ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας για τις καταστροφές του “Ιανού”

Ο βουλευτής Παναγής Καππάτος και ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας για τις καταστροφές του “Ιανού”

Ο βουλευτής Παναγής Καππάτος και ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας για τις καταστροφές του “Ιανού” post thumbnail image

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος και ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας, με σκοπό να περιγράψουν την εικόνα που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στα νησιά μας.

«Μετράμε τις πληγές μας. Δεν έχουμε ζήσει κάτι αντίστοιχο»  ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής επισημαίνοντας ότι στην βόρεια Κεφαλονιά που έχει υποστεί τις μεγαλύτερες ζημιές, βρίσκονται μηχανικοί του στρατού για να αποκαταστήσουν όσο περισσότερες ζημιές μπορούν.

Ο κος Καππάτος αναφέρθηκε και στο πολύ σοβαρό θέμα της ηλεκτροδότησης, καθώς πολλές είναι οι περιοχές που βρίσκονται ακόμα στο σκοτάδι, τονίζοντας πως: «3 συνεργεία της ΔΕΔΗΕ εργάζονται πυρετωδώς. Οι καταστροφές είναι πολύ μεγάλες. Σκάλα και Παλλική έχουν ηλεκτροδοτηθεί. Τα συνεργεία εργάζονται σε Πύλαρο και Έρρυσο».  Παράλληλα, ενημέρωσε για τα βοηθήματα που θα δοθούν από την κυβέρνηση. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι θα δοθούν στους δήμους 200 χιλιάδες γενικά για έργα και 1 εκατομμύριο για έργα οδοποιίας, για τα οποία θα υπάρξουν εγκρίσεις πολύ σύντομα.

Ο κος Καππάτος υπογράμμισε πως θα υπάρξει αναστολή πληρωμών φόρων για 6 μήνες, ενώ υπάρχουν και άλλα 9  μέτρα ανακούφισης των πληγέντων. Τέλος, αναφερόμενος στις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση από την αντιπολίτευση ο κος Καππάτος τόνισε ότι: «Στον πόλεμο δεν πρέπει να υπάρχει αντιπαράθεση».

Ο δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας, χαρακτήρισε την κατάσταση στην Ιθάκη τραγική, προσθέτοντας πως επί 4 μέρες είναι ίδια.  Επιπλέον, ανέφερε πως ευτυχώς δεν υπήρξε καμία ανθρώπινη απώλεια, κάτι που απέδωσε στην ώρα της καταστροφής, καθώς όπως είπε αν γινόταν μεσημέρι ή απόγευμα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

«Σπίτια και περιουσίες εξαφανίστηκαν, βάρκες βυθίστηκαν, επιχειρήσεις καταστράφηκαν» επισήμανε ο δήμαρχος ενημερώνοντας παράλληλα για τα μέτρα και της επιχορηγήσεις που θα δοθούν σε δήμους και πολίτες. Αναφορικά με την ηλεκτροδότηση και υδροδότηση, ο κος Στανίτσας επισήμανε ότι η βόρεια Ιθάκη δεν έχει ακόμα ρεύμα, ενώ και το απόθεμα του νερού έχει τελειώσει σε κάποια χωριά. Τέλος, ενημέρωσε πως τα σχολεία θα ανοίξουν μάλλον την Δευτέρα καθώς θέλουν να είναι σίγουροι, ότι τα παιδιά θα είναι ασφαλή μέσα στα σχολεία.

 

Related Post

Παναγής Καππάτος: «Δεν κλείνει η παθολογική – Έχω ζητήσει απόσπαση γιατρών»Παναγής Καππάτος: «Δεν κλείνει η παθολογική – Έχω ζητήσει απόσπαση γιατρών»

Ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» απαντώντας σε όλα τα ερωτήματα που αφορούν το νοσοκομείο και ειδικά το παθολογικό τμήμα, μετά

Δημήτρης Μαντζουράτος: «Ανοίγει ο δρόμος για  το χτύπημα των δικαιωμάτων που σχετίζονται με τη μητρότητα»Δημήτρης Μαντζουράτος: «Ανοίγει ο δρόμος για  το χτύπημα των δικαιωμάτων που σχετίζονται με τη μητρότητα»

Ο πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Μαντζουράτος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» προκειμένου να δημοσιοποιήσει ένα πολύ σοβαρό κοινωνικό θέμα που αφορά την άδεια επαπειλούμενης κύησης

Κώστας Γρηγορόπουλος: Δεν είναι δυνατό να εφαρμοστεί ο Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.Α.ΣΚώστας Γρηγορόπουλος: Δεν είναι δυνατό να εφαρμοστεί ο Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.Α.Σ

Τηλεφωνική συνέντευξη έδωσε στην εκπομπή “Στα Υπόγεια είναι η Θέα”, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης Κώστας Γρηγορόπουλος.