Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Γιώργος Τσιλιμιδός: «Η οικογένεια Σκλάβου παραχώρησε στον δήμο τη συλλογή του έργου του»

Γιώργος Τσιλιμιδός: «Η οικογένεια Σκλάβου παραχώρησε στον δήμο τη συλλογή του έργου του»

Γιώργος Τσιλιμιδός: «Η οικογένεια Σκλάβου παραχώρησε στον δήμο τη συλλογή του έργου του» post thumbnail image

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Τσιλιμιδός φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» στον Cosmos 96,5.

Ο κος Τσιλιμιδός αποκάλυψε πως πριν την επικοινωνία με την εκπομπή, συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή και πάρθηκε μια ιστορική απόφαση. «Η οικογένεια Σκλάβου, παραχώρησε στον δήμο την συλλογή του έργου αυτού του σπουδαίου γλύπτη. Η επιτροπή αποδέχτηκε την δωρεά. Θα συζητηθεί  και στο δημοτικό συμβούλιο το συγκεκριμένο θέμα, όμως είναι ένα τεράστιο πολιτιστικό κεφάλαιο αυτή η δωρεά» ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Τα έργα θα εκτεθούν στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος, που είχε αγοραστεί για αυτό τον σκοπό και θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε και στην ανάδειξη του κτιρίου. Εργαστήκαμε σκληρά γι’ αυτό».

Μετά την πολύ ευχάριστη είδηση, η κουβέντα κινήθηκε σε άλλα θέματα, και ένα από αυτά ήταν ο στολισμός της πόλης, όπου ο κος Τσιλιμιδός επισήμανε ότι ο δήμος προσπαθεί να είναι έγκαιρος και προσπαθεί να δώσει ένα χριστουγεννιάτικο χρώμα. «Το έχουμε ανάγκη και για ψυχική ανάταση» τόνισε χαρακτηριστικά ενώ υπογράμμισε ότι δεν είναι καινοτομία του δήμου το πρόωρο στόλισμα, αλλά όλοι οι δήμοι κάνουν το ίδιο.

Ο αντιδήμαρχος ενημέρωσε και σχετικά με τις απολυμάνσεις που πραγματοποιούνται σε διάφορα σημεία της πόλης και εξήγησε πως θα απολυμανθούν κυρίως τα σημεία όπου γίνεται αρκετή χρήση από τον κόσμο.

Στο θέμα της παιδείας ο κος Τσιλιμιδός ανέφερε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα, τα οποία έρχονται από το παρελθόν. «Το κτιριακό πρόβλημα είναι μεγάλο. Δεν θέλουμε να έχουμε σχολεία σε προκάτ. Θα μεταφέρουμε το 3ο νηπιαγωγείο σε άλλο κτίριο και γίνονται διαδικασίες να κτιστεί κτίριο για την στέγαση του 3ου Γυμνασίου στον ίδιο χώρο που βρίσκεται τώρα» τόνισε μεταξύ άλλων, χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί και στο σχολείο της Πάστρας, όπου εκεί γίνονται συζητήσεις για να μεταφερθεί.

Από την συζήτηση δεν θα μπορούσε να λείπει και να μην αναφερθεί το σπουδαίο έργο των υπηρεσιών πρόνοιας που παρέχει ο δήμος. Ο αντιδήμαρχος επισήμανε ότι όλη την περίοδο του κορωνοϊού και όχι μόνο, προγράμματα όπως το «Βοήθεια στο σπίτι», εξυπηρετούν ανθρώπους οι οποίοι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν μόνοι τους. Παράλληλα ανέφερε και το Κέντρο Κοινότητας το οποίο προσφέρει βοήθεια καθοδηγώντας ομάδες του πληθυσμού που χρειάζονται καθοδήγηση ενώ τόνισε και την σπουδαιότητα του έργου του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών, ειδικά την περίοδο του πρώτου lockdown.

Related Post

Βαγγέλης Ανδρεάτος – Τάσος Καβαλλιεράτος, στο ίδιο έργο θεατές…Βαγγέλης Ανδρεάτος – Τάσος Καβαλλιεράτος, στο ίδιο έργο θεατές…

Για μια ακόμα φορά μετά από την κακοκαιρία που σάρωσε την Κεφαλονιά, στο επίκεντρο βρέθηκαν οι περιοχές Νύφι και Αγία Ευφημία. Ο προϊστάμενος της πολιτικής προστασίας Βαγγέλης Ανδρεάτος βρέθηκε και

Γιώργος Τσιλιμιδός: Προτεραιότητά μας, η διευκόλυνση της καθημερινότητας του πολίτηΓιώργος Τσιλιμιδός: Προτεραιότητά μας, η διευκόλυνση της καθημερινότητας του πολίτη

Ο Γιώργος Τσιλιμιδός , τέως Δήμαρχος, νυν περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Θεόφιλου Μιχαλάτου, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα».

Ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος για την κατάργηση της επιδότησης της αεροπορικής γραμμής του ΙονίουΟ Θεόδωρος Γαλιατσάτος για την κατάργηση της επιδότησης της αεροπορικής γραμμής του Ιονίου

Στον Δημήτρη Αλοΐζο και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο τέως περιφερειάρχης και επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ Θεόδωρος Γαλιατσάτος. Ο κος Γαλιατσάτος βρέθηκε στην Ζάκυνθο για να