Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Γιώργος Τσιλιμιδός: «Η οικογένεια Σκλάβου παραχώρησε στον δήμο τη συλλογή του έργου του»

Γιώργος Τσιλιμιδός: «Η οικογένεια Σκλάβου παραχώρησε στον δήμο τη συλλογή του έργου του»

Γιώργος Τσιλιμιδός: «Η οικογένεια Σκλάβου παραχώρησε στον δήμο τη συλλογή του έργου του» post thumbnail image

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Τσιλιμιδός φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» στον Cosmos 96,5.

Ο κος Τσιλιμιδός αποκάλυψε πως πριν την επικοινωνία με την εκπομπή, συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή και πάρθηκε μια ιστορική απόφαση. «Η οικογένεια Σκλάβου, παραχώρησε στον δήμο την συλλογή του έργου αυτού του σπουδαίου γλύπτη. Η επιτροπή αποδέχτηκε την δωρεά. Θα συζητηθεί  και στο δημοτικό συμβούλιο το συγκεκριμένο θέμα, όμως είναι ένα τεράστιο πολιτιστικό κεφάλαιο αυτή η δωρεά» ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Τα έργα θα εκτεθούν στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος, που είχε αγοραστεί για αυτό τον σκοπό και θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε και στην ανάδειξη του κτιρίου. Εργαστήκαμε σκληρά γι’ αυτό».

Μετά την πολύ ευχάριστη είδηση, η κουβέντα κινήθηκε σε άλλα θέματα, και ένα από αυτά ήταν ο στολισμός της πόλης, όπου ο κος Τσιλιμιδός επισήμανε ότι ο δήμος προσπαθεί να είναι έγκαιρος και προσπαθεί να δώσει ένα χριστουγεννιάτικο χρώμα. «Το έχουμε ανάγκη και για ψυχική ανάταση» τόνισε χαρακτηριστικά ενώ υπογράμμισε ότι δεν είναι καινοτομία του δήμου το πρόωρο στόλισμα, αλλά όλοι οι δήμοι κάνουν το ίδιο.

Ο αντιδήμαρχος ενημέρωσε και σχετικά με τις απολυμάνσεις που πραγματοποιούνται σε διάφορα σημεία της πόλης και εξήγησε πως θα απολυμανθούν κυρίως τα σημεία όπου γίνεται αρκετή χρήση από τον κόσμο.

Στο θέμα της παιδείας ο κος Τσιλιμιδός ανέφερε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα, τα οποία έρχονται από το παρελθόν. «Το κτιριακό πρόβλημα είναι μεγάλο. Δεν θέλουμε να έχουμε σχολεία σε προκάτ. Θα μεταφέρουμε το 3ο νηπιαγωγείο σε άλλο κτίριο και γίνονται διαδικασίες να κτιστεί κτίριο για την στέγαση του 3ου Γυμνασίου στον ίδιο χώρο που βρίσκεται τώρα» τόνισε μεταξύ άλλων, χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί και στο σχολείο της Πάστρας, όπου εκεί γίνονται συζητήσεις για να μεταφερθεί.

Από την συζήτηση δεν θα μπορούσε να λείπει και να μην αναφερθεί το σπουδαίο έργο των υπηρεσιών πρόνοιας που παρέχει ο δήμος. Ο αντιδήμαρχος επισήμανε ότι όλη την περίοδο του κορωνοϊού και όχι μόνο, προγράμματα όπως το «Βοήθεια στο σπίτι», εξυπηρετούν ανθρώπους οι οποίοι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν μόνοι τους. Παράλληλα ανέφερε και το Κέντρο Κοινότητας το οποίο προσφέρει βοήθεια καθοδηγώντας ομάδες του πληθυσμού που χρειάζονται καθοδήγηση ενώ τόνισε και την σπουδαιότητα του έργου του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών, ειδικά την περίοδο του πρώτου lockdown.

Related Post

Σπυρονικόλας Σολωμός: Δεν πήρα πουθενά τηλέφωνο – Είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενοΣπυρονικόλας Σολωμός: Δεν πήρα πουθενά τηλέφωνο – Είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο

Τέλος στην παραφιλολογία και σε όσα ακούγονται θέλησε να βάλει ο α/δήμαρχος Ελειού- Πρόννων, σχετικά με το φαινόμενο στην παραλία της Σκάλας, οπού τα νερά έχουν καλύψει μεγάλο μέρος της

Ο Σταύρος Τραυλός για το νέο εμβολιαστικό κέντρο, τον τουρισμό και τα έργα οδοποιίαςΟ Σταύρος Τραυλός για το νέο εμβολιαστικό κέντρο, τον τουρισμό και τα έργα οδοποιίας

Ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός, φιλοξενήθηκε στον COSMOS 96,5  με αφορμή το νέο εμβολιαστικό κέντρο που πρόκειται να εγκατασταθεί στον χώρο του Ιονίου Πανεπιστημίου. Όπως ανέφερε το εμβολιαστικό

Σπύρος Μοσχόπουλος: Καμία κυβέρνηση δεν έχει δει σοβαρά το θέμα των πυρκαγιώνΣπύρος Μοσχόπουλος: Καμία κυβέρνηση δεν έχει δει σοβαρά το θέμα των πυρκαγιών

Η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», θέλοντας να ξεφύγει από τα πολιτικά θέματα και να ασχοληθεί με ένα κοινωνικό θέμα, φιλοξένησε στο στούντιο τον κο Σπύρο Μοσχόπουλο, τον πρόεδρο