Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Σταύρος Τραυλός: «Οι δασικοί χάρτες θα τροποποιηθούν – Το συμφέρον των πολιτών είναι η σωστή διαχείριση των απορριμμάτων»

Σταύρος Τραυλός: «Οι δασικοί χάρτες θα τροποποιηθούν – Το συμφέρον των πολιτών είναι η σωστή διαχείριση των απορριμμάτων»

Σταύρος Τραυλός: «Οι δασικοί χάρτες θα τροποποιηθούν – Το συμφέρον των πολιτών είναι η σωστή διαχείριση των απορριμμάτων» post thumbnail image

Ο αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με αφορμή την δημοσίευση των δασικών χαρτών, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις.

Ο κος Τραυλός αναφορικά με το θέμα των χαρτών, τόνισε ότι πράγματι υπάρχει πρόβλημα και ο ίδιος πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με την δασάρχη για να δει τι μπορεί να γίνει, ενώ θα υπάρξει και μια δεύτερη τηλεδιάσκεψη παρουσία του βουλευτή. Παράλληλα εξήγησε: «Υπάρχουν περιοχές που φαίνονται δασικές αλλά ουσιαστικά είναι αναδασωτέες. Δηλαδή εκεί υπήρξε φωτιά και καταγράφηκε έτσι.  Αν υπάρχουν π.χ. χωράφια εκεί και τα δείχνει δασικά ενώ δεν είναι, ο καθένας θα μπορεί να κάνει ένσταση και να δηλώσει την αντίρρησή του». Πρόσθεσε δε, ότι οι χάρτες θα τροποποιηθούν και σε κάποιες περιπτώσεις θα υπάρξει και αυτόματα ανάκληση.  Επίσης ανέφερε ότι τα πράγματα δεν είναι και τόσο δύσκολα.

Ο αντιπερφερειάρχης μίλησε και για έργα που εκτελούνται αλλά και αυτά που θα γίνουν. Μίλησε για την γέφυρα του Χειμωνικού, όπου εξήγησε ότι αυτή που θα τοποθετηθεί, θα είναι δανεική από τον στρατό  μέχρι να φτιαχτεί άλλη.

Και στο Αδράκι τα πράγματα προχωράνε καθώς σύντομα θα πέσει άσφαλτος και αμέσως μετά θα ξεκινήσει να φτιάχνεται μια άλλη επικίνδυνη στροφή στο νεκροταφείο στα Βλαχάτα. Μετά θα ακολουθήσουν και άλλες στροφές στον δρόμο Αργοστολίου – Πόρου, όπως στα Τζαννάτα και στο Κολαΐτη. «Θα τελειώσουμε και τον δρόμο της Κρανιάς και θα βγει και ο μελετητής για τον δρόμο Κρανιά- Αεροδρόμιο. Θα ασφαλτοστρώσουμε και το κομμάτι από την γέφυρα έως τον Δράπανο» υπογράμμισε ο κος Τραυλός αναφερόμενος στα έργα που θα γίνουν το επόμενο διάστημα.

Ο αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την άποψή του για τον ΦΟΔΣΑ όπου εξήγησε ότι υπάρχει μια Ευρωπαϊκή οδηγία με την οποία πρέπει να εναρμονιστούμε. Και εξήγησε: «Η οδηγία αναφέρει ανακύκλωση των απορριμμάτων και όχι θάψιμο. Αυτός είναι ο στόχος. Αν συνεχίσουμε να θάβουμε τα σκουπίδια θα φάμε πρόστιμο». Θέλοντας να δικαιολογήσει την Περιφέρεια ο κος Τραυλός τόνισε ότι ήταν απόφαση της Κυβέρνησης η Περιφέρεια να αναλάβει την διαχείριση. Τέλος, υποστήριξε ότι είναι με το συμφέρον του λαού της Κεφαλονιάς, και θεωρεί ότι το συμφέρον είναι να υπάρχει μια σωστή διαχείριση.

Related Post

Κουρκουμέλης: «Μου έχουν κάνει καταγγελία για το κόψιμο των δέντρων – Θα κάνουμε παρέμβαση στον Πρωθυπουργό για τον Τάφο»Κουρκουμέλης: «Μου έχουν κάνει καταγγελία για το κόψιμο των δέντρων – Θα κάνουμε παρέμβαση στον Πρωθυπουργό για τον Τάφο»

Ο αντιδήμαρχος Ελειού – Πρόννων και πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής  Νίκος Κουρκουμέλης  φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα, με αφορμή την πρόσφατη συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής. Ο κος

Αθανάσιος Δρούγος: «Οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι»Αθανάσιος Δρούγος: «Οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι»

Ο γνωστός διεθνολόγος και  στρατηγικός αναλυτής Αθανάσιος Δρούγος, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα». Μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με πολλές αναλύσεις στα εθνικά μας θέματα. Ο κος

Βαλσαμής: «Θα μας εκπροσωπήσει ο Παλληξουριακός – Θα έχουμε βοήθεια από την Περιφέρεια»Βαλσαμής: «Θα μας εκπροσωπήσει ο Παλληξουριακός – Θα έχουμε βοήθεια από την Περιφέρεια»

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣΚΙ Θέμης Βαλσαμής φιλοξενήθηκε στον COSMOS 96,5 με αφορμή την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής και την συμμετοχή του Παλληξουραικού σε αυτό. «Ο Παλληξουριακός επάξια θα