Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Κατσιβέλης: «Επαληθεύτηκαν οι φόβοι μας. 11 τα κρούσματα και χρειάζεται προσοχή»

Κατσιβέλης: «Επαληθεύτηκαν οι φόβοι μας. 11 τα κρούσματα και χρειάζεται προσοχή»

Κατσιβέλης: «Επαληθεύτηκαν οι φόβοι μας. 11 τα κρούσματα και χρειάζεται προσοχή» post thumbnail image

Ο Δήμαρχος Ληξουρίου Γιώργος Κατσιβέλης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για την επιδημιολογική κατάσταση του δήμου, όπου φαίνεται και μετά από τις αναλύσεις στα λύματα να έχει ανεβασμένο ιικό φορτίο.

«Επαληθεύονται οι φόβοι μας. Έχουμε φτάσει τα 11 κρούσματα» ανέφερε ο δήμαρχος και ενημέρωσε ότι από τα κρούσματα 2 είναι παιδιά και οι υπόλοιποι ενήλικες και όλοι από την περιοχή του Ληξουρίου. Επισήμανε ότι από την στιγμή που εντοπίστηκαν ξεκίνησε άμεσα η ιχνηλάτηση. «Είμαστε σε επαφή με τις αρχές και με το νοσοκομείο, με τις οικογένειες των κρουσμάτων και εξετάζουμε τις επαφές τους, για να γνωρίζει ο κόσμος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αύριο και μεθαύριο θα πραγματοποιηθούν τα drive through test μπροστά από το άγαλμα του Λασκαράτου. Ήταν προγραμματισμένα για το τέλος της εβδομάδας αλλά το επισπεύσαμε μετά τα κρούσματα» τόνισε και σημείωσε ότι θα μπορούν να γίνουν μέχρι 160 τεστ την μέρα.

Ο κος Κατσιβέλης θέλησε να ξεκαθαρίσει τι συμβαίνει με τα τεστ που πραγματοποιούνται στο Νοσοκομείο και με αυτά που γίνονται σε ιδιωτικά εργαστήρια. Όπως ανέφερε: «Υπήρχε ένα πρόβλημα στην αρχή σχετικά με το τι ανακοινώνεται και τι όχι, αλλά τώρα δεν υπάρχει. Αν σε ένα διαγνωστικό εργαστήριο βρεθεί κρούσμα ενημερωνόμαστε αμέσως. Ο ΕΟΔΥ όμως μας στέλνει ενημέρωση κάθε Δευτέρα».

Ο κος Κατσιβέλης υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να είναι σπίτι τους. «Ήδη έχουμε πάρει τα μέτρα μας, βοηθάμε και στην ιχνηλάτηση γιατί ξέρουμε τον κόσμο. Πρέπει να τηρούνται οι περιορισμοί και η αστυνομία κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες» κατέληξε.

 

Related Post

Ο βουλευτής Παναγής Καππάτος για τους δασικούς χάρτες, τα σπήλαια και τον Μύρτο, την παραλιακή Αργοστολίου και τις αποζημιώσεις του ΙΑΝΟΥΟ βουλευτής Παναγής Καππάτος για τους δασικούς χάρτες, τα σπήλαια και τον Μύρτο, την παραλιακή Αργοστολίου και τις αποζημιώσεις του ΙΑΝΟΥ

Πληθώρα θεμάτων συζητήθηκαν στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» όπου φιλοξενήθηκε ο βουλευτής Παναγής Καππάτος. Μεταξύ άλλων αναπτύχθηκαν τα θέματα των σπηλαίων, του Μύρτου και των αποζημιώσεων του ΙΑΝΟΥ.

Γεράσιμος Τιμοθεάτος: «Ο τουρισμός πρέπει να αντιμετωπίζεται συνολικά – Θα έχουμε ένα καλό καλοκαίρι»Γεράσιμος Τιμοθεάτος: «Ο τουρισμός πρέπει να αντιμετωπίζεται συνολικά – Θα έχουμε ένα καλό καλοκαίρι»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης Γεράσιμος Τιμοθεάτος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», για να δώσει μια πρώτη εικόνα για το πώς θα κινηθεί φέτος

O Αποστολάκης Αντώνης υποψήφιος με το ΚΚΕ (μ-λ), στον Cosmos 96,5O Αποστολάκης Αντώνης υποψήφιος με το ΚΚΕ (μ-λ), στον Cosmos 96,5

Ο υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ (μ-λ) Αποστολάκης Αντώνης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα». Ο κος Αποστολάκης ανέφερε ότι βρέθηκε στο νησί και είδε αρκετό κόσμο, που