Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Κωνσταντίνος Ψαρρός: «Το προσεχές διάστημα απομακρύνονται τα πεσμένα δέντρα»

Κωνσταντίνος Ψαρρός: «Το προσεχές διάστημα απομακρύνονται τα πεσμένα δέντρα»

Κωνσταντίνος Ψαρρός: «Το προσεχές διάστημα απομακρύνονται τα πεσμένα δέντρα» post thumbnail image

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεφαλονιάς, πύραρχος Ψαρρός Κωνσταντίνος φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5  και μίλησε για τα σοβαρά θέματα, αρμοδιότητας της υπηρεσίας, για τους κανόνες που πρέπει να τηρούνται την αντιπυρική περίοδο αλλά και για τις συνεννοήσεις που έχουν γίνει με το δασαρχείο για την απομάκρυνση των πεσμένων και κομμένων δέντρων από τα περιαστικά δάση.

Ο διοικητής αφού αναφέρθηκε στα μικροεπεισόδια με φωτιές που παρουσιάστηκαν το τελευταίο διάστημα, έδωσε οδηγίες αναφορικά με το κάψιμο των ξερών κλαδιών και τόνισε ότι η αντιπυρική περίοδος ξεκινάει 1η Μαΐου και λήγει 31 Οκτωβρίου. «Οι πολίτες πρέπει να ξέρουν ότι οι παραβάσεις τιμωρούνται με πρόστιμα» επισήμανε και σημείωσε πως η Πυροσβεστική Υπηρεσία – εφόσον υπάρχει σημαντικός λόγος, που να δικαιολογεί την καύση- μπορεί να χορηγήσει ειδική άδεια προκειμένου να κάψει κάποιος κλαδιά και να καθαρίσει το οικόπεδό του, πάντα με μέτρα ασφαλείας.  «Τα πρόστιμα δεν θα συνετίσουν, αλλά θεωρούμε ότι θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά» υποστήριξε.

Αναφορά έγινε και στα ακαθάριστα οικόπεδα, των οποίων οι ιδιοκτήτες είτε αμέλησαν να τα καθαρίσουν είτε δεν ζουν στην Κεφαλονιά και έμειναν ακαθάριστα. Όπως εξήγησε ο πύραρχος, η αρμοδιότητα του καθαρισμού των οικοπέδων αυτών ανήκει στον δήμο. «Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες δε τα καθαρίσουν, τότε επεμβαίνει ο δήμος και το κόστος του καθαρισμού, καταλογίζεται στον ιδιοκτήτη» υπογράμμισε.

Το πολύ σοβαρό θέμα των πεσμένων και κομμένων δέντρων που αποτελούν εστίες πυρκαγιάς στα περιαστικά δάση, είναι γνωστό στον πύραρχο, όπως τόνισε ο ίδιος και μάλιστα έχουν γίνει ενέργειες. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Έχουμε εντοπίσει το πρόβλημα. Έχουμε έρθει σε επαφή με την δασάρχη, με τους δήμους και με την αντιπεριφέρεια. Υπήρξε δυσκολία αρχικά, ωστόσο φαίνεται ότι βρέθηκε λύση και το προσεχές διάστημα με παρέμβαση του δήμου και της αντιπεριφέρειας θα απομακρυνθούν» εξήγησε.  Παράλληλα, ανέφερε ότι ο αρμόδιος της Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας ενημέρωσε ότι έχει βρεθεί και μέρος της χρηματοδότησης για την απομάκρυνση.

Για την συνεργασία που έχει η Πυροσβεστική Υπηρεσία με τις ομάδες δασοπροστασίας, μίλησε ο Διοικητής. «Έχουμε συναντηθεί με όλες τις ομάδες δασοπροστασίας. Είναι καταπληκτικοί άνθρωποι που προσφέρουν ανιδιοτελώς στην δασοπυρόσβεση και στην διάσωση. Ελπίζουμε να συνεχιστεί η άψογη συνεργασία» επισήμανε ο διοικητής και πρόσθεσε ότι θα ήταν καλοδεχούμενο να υπάρξουν και άλλες ανάλογες ομάδες που θα βοηθούν όπου τους ζητηθεί.

 

Related Post

Λευτέρης Κρητικός: «Ανάγκη να εκφραστεί το ΚΙΝ.ΑΛ στην τοπική κοινωνία»Λευτέρης Κρητικός: «Ανάγκη να εκφραστεί το ΚΙΝ.ΑΛ στην τοπική κοινωνία»

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο νέος Γραμματέας του ΚΙΝ.ΑΛ Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Λευτέρης Κρητικός. Ο κος Κρητικός στην τοποθέτηση του αρχικά διευκρίνισε ότι είναι γραμματέας –

Ανδρέας Παντελιός: «Πρέπει να ληφθεί υπόψη η νησιωτικότητα για τις επενδύσεις στον τουρισμό»Ανδρέας Παντελιός: «Πρέπει να ληφθεί υπόψη η νησιωτικότητα για τις επενδύσεις στον τουρισμό»

Ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης Ανδρέας Παντελιός, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα, με αφορμή τον αναπτυξιακό νόμο και το τι μπορεί να κερδίσει ο ντόπιος