Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Χρήστος Κοκκόλης: «Ή θα ζήσουμε μονιασμένοι ή χωρίς νερό»

Χρήστος Κοκκόλης: «Ή θα ζήσουμε μονιασμένοι ή χωρίς νερό»

Χρήστος Κοκκόλης: «Ή θα ζήσουμε μονιασμένοι ή χωρίς νερό» post thumbnail image

Ο πρόεδρος της Άσσου Χρήστος Κοκκόλης φιλοξενήθηκε στον COSMOS 96,5  με αφορμή τα προβλήματα που έχουν προκληθεί με την εγκατάσταση της αφαλάτωσης του χωριού.

Τις τελευταίες μέρες έχει υπάρξει μια σειρά ανακοινώσεων, με απόψεις για το καταλληλότερο μέρος εγκατάστασης της αφαλάτωσης. Από τον Δήμο και την ΔΕΥΑΚ έχει προταθεί ο χώρος του πάρκινγκ τους χωριού ενώ αρκετοί κάτοικοι διαφωνούν. Ο κος Κοκκόλης θέλοντας να εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει στην περιοχή, τόνισε ότι όλοι όσοι βγάζουν ανακοινώσεις δεν έχουν καλή πληροφόρηση της κατάστασης.

«Έχουμε εξαντλήσει όλες τις λύσεις. Δεν υπάρχουν εναλλακτικές» ανέφερε και υποστήριξε ότι υπήρξαν κάποιες δωρεές αγροτεμαχίων για την εγκατάσταση της αφαλάτωσης, τα οποία όμως δεν εξυπηρετούν καθώς δεν υπάρχει στα συγκεκριμένα σημεία γεώτρηση. Ο κος Κοκκόλης υπογράμμισε ότι το πάρκινγκ – που προτείνεται- κάθε καλοκαίρι φιλοξενεί τροχόσπιτα, τα οποία υποβαθμίζουν την περιοχή.

Ο πρόεδρος της Άσσου εξήγησε ακόμα περισσότερο γιατί το πάρκινγκ είναι ο καταλληλότερος χώρος: «Είναι δημοτικής περιουσία, είναι ασφαλές σε φαινόμενα τύπου ΙΑΝΟΥ, κάνουμε μια γεώτρηση και παίρνουμε όσο νερό θέλουμε, τα καλώδια και οι σωλήνες θα μπουν υπόγεια. Υπάρχει και η έγκριση της ΔΕΥΑΚ. Σκοπός είναι η Άσσος να σταθεί όρθια και το νερό είναι προϋπόθεση».

Παράλληλα ο κος Κοκκόλης επισήμανε ότι αν συνεχιστεί αυτή η διαφωνία, θα χαθεί το κονδύλι και αναρωτήθηκε: «Αν χαθεί το κονδύλι, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;». Κατέστησε σαφές ότι, σέβεται την άποψη του καθενός, θα κάνει τα πάντα για να γίνει το έργο αλλά πρέπει να επιλέξουμε ή να ζήσουμε μονιασμένοι ή χωρίς νερό!

 

Related Post

Κυριάκος Ντρίλης: 5 χρόνια από τους σεισμούς και είμαστε στο 0Κυριάκος Ντρίλης: 5 χρόνια από τους σεισμούς και είμαστε στο 0

Την απογοήτευσή του αλλά και την οργή του θέλησε να εκφράσει ένας κάτοικος των εργατικών κατοικιών στο Ληξούρι που μετά από 5 χρόνια δεν έχει γίνει το παραμικρό. Ο Κυριάκος

Σταύρος Τραυλός: «Το έργο στο Αδράκι θα ξεκινήσει ξανά – Γίνονται έργα για να αποφύγουμε τις πλημμύρες»Σταύρος Τραυλός: «Το έργο στο Αδράκι θα ξεκινήσει ξανά – Γίνονται έργα για να αποφύγουμε τις πλημμύρες»

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός. Ο κος Τραυλός απάντησε σε μια σειρά από κρίσιμα ερωτήματα, που άπτονται των αρμοδιοτήτων του.

Νικόλας Βαλλιανάτος: «Όταν κυκλοφορούν αλήτες σ’ ένα τόπο, θα συμβαίνουν αυτά»Νικόλας Βαλλιανάτος: «Όταν κυκλοφορούν αλήτες σ’ ένα τόπο, θα συμβαίνουν αυτά»

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νικόλας Βαλλιανάτος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» μετά τα όσα προέκυψαν με την ανάθεση λειτουργίας του κυλικείου του σχολείου της Πάστρας, στην