Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Δ. Αντύπας: «Μέχρι τέλος Ιουνίου θα είναι έτοιμος ο Μύρτος»

Δ. Αντύπας: «Μέχρι τέλος Ιουνίου θα είναι έτοιμος ο Μύρτος»

Δ. Αντύπας: «Μέχρι τέλος Ιουνίου θα είναι έτοιμος ο Μύρτος» post thumbnail image

Στον Cosmos 96,5 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της κοινότητας Διβαράτων Διονύσης Αντύπας, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στον Μύρτο και σχολιάζοντας την αργοπορία στις ενέργειες που θα έπρεπε να έχουν γίνει προκειμένου να “επουλωθούν οι πληγές” του ΙΑΝΟΥ.

Μετά την ανακοίνωση ότι ξεκινούν οι εργασίες για την τοποθέτηση γέφυρας στο Χειμωνικό, ο κος Αντύπας σχολίασε εμφανώς ικανοποιημένος, ότι επιτέλους θα ενωθούν με την υπόλοιπη Κεφαλονιά. Πιο συγκεκριμένα: «Είμαι ικανοποιημένος με την γέφυρα. Εμείς τώρα πηγαίνουμε από την Φάλαρη. Επίσης με την κατάρρευση της γέφυρας δεν είχαμε και λεωφορείο για Αθήνα, καθώς αυτό ερχόταν από το Ληξούρι».

Ο πρόεδρος αναφέρθηκε στα προβλήματα της περιοχής του, σημειώνοντας ότι η δημοτική οδοποιία είναι κατεστραμμένη και ο Δήμος Σάμης (μετά από υπόδειξη του Βουλευτή) προχώρησε σε τεχνικά δελτία και αναμένεται χρηματοδότηση. «Φτάσαμε στο και 5 και δεν έχουμε κανένα νέο σχετικά με το θέμα. Υπήρχαν κάποια χρήματα τα οποία τα διαχειρίστηκε ο Δήμος όπως θεωρούσε σωστό, αλλά δεν φτάνουν για όλους» τόνισε.

Ο κος Αντύπας εξήγησε ότι ο Δήμαρχος και ο Δήμος Σάμης, θα μπορούσαν ειδικά τον πρώτο καιρό (μετά τον ΙΑΝΟ) να είναι πιο απαιτητικοί προς την Κυβέρνηση,  ενώ επισήμανε ότι αν έγιναν έργα σε άλλες περιοχές αυτό έχει να κάνει με τις προτεραιότητες που θέτει ο καθένας καθώς θα ήταν αδύνατον να φτιαχτούν όλα. Αναγνωρίζοντας μάλιστα τις δυσκολίες που υπάρχουν στον Δήμο Σάμης, ο κος Αντύπας  τόνισε: «Αν επιβιώσει ο Δήμος αυτά τα 4 χρόνια, αυτό θα οφείλεται στο ενωμένο Δημοτικό Συμβούλιο» θέλοντας να δώσει έμφαση στο γεγονός ότι ο Δήμαρχος Σάμης έχει βοήθεια από τους συμβούλους ανεξαρτήτως παράταξης.

Ο πρόεδρος έθεσε και τα προβλήματα του Μύρτου, τα οποία όπως εξήγησε είναι τρία και αφορούν τον δρόμο, τα φερτά υλικά και τον εξοπλισμό.

Δρόμος: «Ο δήμος προχώρησε σε μια προσωρινή αποκατάσταση του δρόμου. Πλέον είναι προσβάσιμος και όσο ασφαλής ήταν και πέρυσι» σημείωσε.

Φερτά υλικά: «Η παραλία δέχτηκε χιλιάδες κυβικά μπάζα τα οποία ήταν αδύνατον να μεταφερθούν και να φύγουν» τόνισε και εξήγησε ότι στο σημείο που υπάρχουν αυτά τα φερτά υλικά (και φαίνεται σαν να έχει μπαζωθεί το σημείο), δεν είχε αμμουδιά λόγω της κακοκαιρίας και του κύματος.

Εξοπλισμός: «Υπήρξε καθυστέρηση στην παραγγελία της καντίνας, αλλά έχει παραγγελθεί. Υπάρχουν μόνο 3 εταιρείες που φτιάχνουν καντίνες. Επίσης, αποδυτήρια και τουαλέτες θα έρθουν σύντομα» τόνισε και πρόσθεσε ότι και οι πύργοι των ναυαγοσωστών θα είναι έτοιμοι σύντομα.

Ο κος Αντύπας θέλοντας να δώσει και ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε όλα θα είναι έτοιμα στον Μύρτο, υποστήριξε ότι μέσα με τέλη Ιουνίου θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες ενέργειες.

Ο πρόεδρος αναφέρθηκε και στο θέμα των αποζημιώσεων του ΙΑΝΟΥ και υπογράμμισε ότι υπάρχουν κάποιοι που πήραν ενώ κάποιοι άλλοι δεν έλαβαν καμία αποζημίωση. «Ο τρόπος που έγινε το μοίρασμα είναι λάθος. Είχα πει ότι όλοι θα λάβουν αποζημίωση εκτός από αυτούς που είχαν πραγματικά ζημιές. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν χάσει τα σπίτια τους και δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ» κατέληξε.   

 

 

Related Post

Μάκης Μεταξάς: «Κερδίσαμε την μάχη και όχι τον πόλεμο»Μάκης Μεταξάς: «Κερδίσαμε την μάχη και όχι τον πόλεμο»

Ο τέως Νομάρχης Μάκης Μεταξάς φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την θετική  εξέλιξη αναφορικά με τα έργα που θα πραγματοποιηθούν στον Θολωτό Τάφο των Τζανάτων.

Γιώργος Τσιλιμιδός: Προτεραιότητά μας, η διευκόλυνση της καθημερινότητας του πολίτηΓιώργος Τσιλιμιδός: Προτεραιότητά μας, η διευκόλυνση της καθημερινότητας του πολίτη

Ο Γιώργος Τσιλιμιδός , τέως Δήμαρχος, νυν περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Θεόφιλου Μιχαλάτου, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα».

Σπύρος Σπαθής: « Πολύ φοβάμαι ότι θα θελήσουμε ξανά τον ενιαίο δήμο»Σπύρος Σπαθής: « Πολύ φοβάμαι ότι θα θελήσουμε ξανά τον ενιαίο δήμο»

Στην Σάμη μεταφέρθηκε η εκπομπή  «Στα Υπόγεια είναι η Θεά» και είχε επικοινωνία με τον δημοτικό σύμβουλο Σπύρο Σπαθή. Γνώστης της τοπικής αυτοδιοίκησης ο κος Σπαθής, άρχισε αμέσως την περιγραφή