Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Ο Μάκης Μεταξάς για την σύσκεψη με θέμα τον Μυκηναϊκό Τάφο στα Τζαννάτα

Ο Μάκης Μεταξάς για την σύσκεψη με θέμα τον Μυκηναϊκό Τάφο στα Τζαννάτα

Ο Μάκης Μεταξάς για την σύσκεψη με θέμα τον Μυκηναϊκό Τάφο στα Τζαννάτα post thumbnail image

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρώην  Νομάρχης Μάκης Μεταξάς με αφορμή την σύσκεψη σήμερα στον Πόρο με θέμα τον Μυκηναϊκό Τάφο στα Τζαννάτα.

Όπως ανέφερε το θέμα που  θα συζητηθεί σε αυτήν την συνάντηση (γιατί θα ακολουθήσουν και άλλες στο Αργοστόλι, στην Σάμη, στο Ληξούρι και στην Αθήνα) είναι ο μνημειώδης θολωτός μυκηναϊκός τάφος των Τζαννάτων, η σημασία του και η κατεπείγουσα ανάγκη της ένταξής του στο τρέχον πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την προστασία και την ανάδειξή του.

Επισήμανε αρκετές φορές ότι όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και χαρακτηριστικά τόνισε: «Δεν θα δεχτώ να ανήκω στην γενιά που θα αφήσει αυτά τα μνημεία των προγόνων μας να θαφτούν».

Εξέφρασε και τις απορίες του για το πώς τελικά σταμάτησαν ενέργειες που κάποιοι είχαν ξεκινήσει και γιατί οι κυβερνήσεις-  «πολιτεία», δεν ανέλαβαν τις απαλλοτριώσεις που θα έπρεπε να γίνουν ώστε να λυθούν τα θέματα που υπάρχουν.

Σήμερα το βράδυ (Δευτέρα 7-10-2019) και ώρα 7,30 μμ στο πνευματικό κέντρο του Πόρου  θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις μνήμης και αλληλεγγύης για την προστασία και την ανάδειξη της μνημειακής μας κληρονομιάς.

Ακούστε τον κο Μεταξά.

Related Post

Θεόφιλος Μιχαλάτος: Πρέπει στην Κεφαλονιά να έρθει η κανονικότητα!Θεόφιλος Μιχαλάτος: Πρέπει στην Κεφαλονιά να έρθει η κανονικότητα!

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά» Θεόφιλος Μιχαλάτος.

Γιώργος Τσιλιμιδός: Προτεραιότητά μας, η διευκόλυνση της καθημερινότητας του πολίτηΓιώργος Τσιλιμιδός: Προτεραιότητά μας, η διευκόλυνση της καθημερινότητας του πολίτη

Ο Γιώργος Τσιλιμιδός , τέως Δήμαρχος, νυν περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Θεόφιλου Μιχαλάτου, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα».

Διονύσης Στανίτσας: «Μεγάλο πρόβλημα η ασάφεια με τα Λιμενικά Ταμεία»Διονύσης Στανίτσας: «Μεγάλο πρόβλημα η ασάφεια με τα Λιμενικά Ταμεία»

Ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θεά» και στον Δημήτρη Αλοΐζο  προκειμένου να δώσει μια ενημέρωση σχετικά με το νησί και τα όσα συμβαίνουν