Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Ο Αλέξανδρος Παντελειός για την έξυπνη στάθμευση, το ΤΕΙ και τις εξορύξεις

Ο Αλέξανδρος Παντελειός για την έξυπνη στάθμευση, το ΤΕΙ και τις εξορύξεις

Ο Αλέξανδρος Παντελειός για την έξυπνη στάθμευση, το ΤΕΙ και τις εξορύξεις post thumbnail image

Στην εκπομπή  «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Κεφαλονιά: Νησί για όλους» και δημοτικός σύμβουλος Αλέξανδρος Παντελειός.

Ο κος Παντελείος με αφορμή τις καταλήψεις που πραγματοποιούνται σε σχολεία της Κεφαλονιάς και λόγω της ιδιότητάς του υπογράμμισε ότι  πράγματι τα σχολεία δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση που θα έπρεπε να είναι και ότι πρέπει κατά καιρούς να γίνονται έλεγχοι  για να γνωρίζουν σε τι κατάσταση είναι τα κτίρια.

Ο καλεσμένος  εξέφρασε και την άποψή του για τις καταστροφές στο Νύφι. Τόνισε ότι χρειάζονται έργα τα οποία δεν μπορούν να γίνουν από την μια μέρα στην άλλη. «Υπάρχει η κλιματική αλλαγή αλλά υπάρχει και η ανθρώπινη επέμβαση» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε « υπάρχουν κτίρια τα οποία βρίσκονται στην πορεία του νερού. Υπάρχουν λεκάνες ανάσχεσης, σε κάποια σημεία όμως χρειάζεται ακόμα και εκτροπή χειμάρρου».

Η έξυπνη στάθμευση συζητήθηκε σε κατεπείγον δημοτικό συμβούλιο και ο κος Παντελειός εξήγησε ότι το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτείται 100% από το ΕΣΠΑ και όχι από τον Δήμο και ο κόσμος πρέπει να το γνωρίζει. «Το συγκεκριμένο project  είναι πολύ καλό, θα βοηθήσει. Και σε συνδυασμό με την αστική συγκοινωνία θα βοηθήσει στο πρόβλημα της στάθμευσης. Όμως δεν θα λυθεί το πρόβλημα και πρέπει να γίνουν και άλλα πράγματα». Σχετικά με την καλυτέρευση του κυκλοφοριακού, η παράταξη πιστεύει ότι  θα πρέπει ο κόσμος να επιλέξει και εναλλακτικά μέσα για να κινηθεί, όπως ένα ποδήλατο.

Το ΚΕΠ υγείας, θεωρεί ο κος Παντελειός  ότι κινείται σε μια σωστή κατεύθυνση και όπως εξήγησε θα λειτουργήσει αρχικά πιλοτικά και αργότερα και εφ’ όσον χρειαστεί  θα γίνουν και προσλήψεις.   

Η αναστολή της λειτουργίας του τμήματος εθνομουσικολογίας  συζητήθηκε με τον κο Παντελειό και την παράταξή του να έχει άποψη. Ο επικεφαλής υπογράμμισε ότι από την στιγμή που άλλαξε όνομα  καταστράφηκε ολοκληρωτικά. «Θα είμαστε κοντά στο Ληξούρι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά τέλος, με τις εξορύξεις ανακοίνωσε ότι η ανοικτή συνέλευση  που έχει συσταθεί και είναι αντίθετη με τις εξορύξεις, θα βρεθεί  στο Περιφερειακό Συμβούλιο για να διατρανώσει την αντίθεσή της. «Πρέπει η πολιτική άποψη της περιφέρειας να ταυτιστεί με την άποψή των πολιτών» τόνισε χαρακτηριστικά.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την άδεια του COSMOS 96,5

Related Post

Γιώργος Τσιλιμιδός: «Σε καραντίνα οι 2 υπάλληλοι και οι επαφές τους- Τεστ στον δήμο Παρασκευή και Δευτέρα»Γιώργος Τσιλιμιδός: «Σε καραντίνα οι 2 υπάλληλοι και οι επαφές τους- Τεστ στον δήμο Παρασκευή και Δευτέρα»

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Τσιλιμιδός φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» δίνοντας την εικόνα που επικρατεί στις υπηρεσίες του Δήμου μετά τα δύο κρούσματα που εντοπίστηκαν. «Είμαστε σε ανησυχία,

Νίκος Κουρκουμέλης: «Γίνονται έργα που θα αναβαθμίσουν την περιοχή – Ευχαριστημένος με την τουριστική σεζόν»Νίκος Κουρκουμέλης: «Γίνονται έργα που θα αναβαθμίσουν την περιοχή – Ευχαριστημένος με την τουριστική σεζόν»

Ο αντιδήμαρχος Ελειού – Πρόννων και Τουρισμού, Νίκος Κουρκουμέλης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με αρκετές ευχάριστες ειδήσεις για την περιοχή του. Μίλησε αρχικά για την περιοχή

Νίκος Παυλάτος: «Να φύγουν όσοι δραστηριοποιούνται στον Κούταβο, να δοθεί στους πολίτες»Νίκος Παυλάτος: «Να φύγουν όσοι δραστηριοποιούνται στον Κούταβο, να δοθεί στους πολίτες»

Ο πρόεδρος της δημοτικής κίνησης πολιτών «ΦΑΡΟΣ» Νίκος Παυλάτος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή  «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με αφορμή τις εθελοντικές δράσεις που έχει πραγματοποιήσει η κίνηση και όλες τις