Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Αλέξανδρος Παντελειός: «Το ζήτημα είναι να έχουμε ένα μουσείο»

Αλέξανδρος Παντελειός: «Το ζήτημα είναι να έχουμε ένα μουσείο»

Αλέξανδρος Παντελειός: «Το ζήτημα είναι να έχουμε ένα μουσείο» post thumbnail image

Την άποψή του για το Αρχαιολογικό Μουσείο, εξέφρασε ο επικεφαλής της παράταξης «Κεφαλονιά: Νησί για όλους» Αλέξανδρος Παντελειός στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα».

Από τον κο Παντελειό έγινε αρχικά αναφορά στην τοποθέτηση του κου Κουρή και όπως είπε ο καλεσμένος, ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφράζει την άποψή του και να ασκεί κριτική. Αναφερόμενος δε σε ένα κείμενο που ο ίδιος είχε δημοσιεύσει πριν από μερικές μέρες επισήμανε ότι ήταν ένα κείμενο στο οποίο δεν έθιγε κανέναν και ανέλυε τεχνικά θέματα του μουσείου.

Ο κος Παντελειός και πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου, έδωσε και την  απάντησή του στον κο Κουρή σχετικά με τις κατηγορίες που ακούστηκαν για το ΤΕΕ. Πιο συγκεκριμένα: «Υπήρξαν κατηγορίες ότι το ΤΕΕ δεν πραγματοποίησε μελέτες κλπ. Το ΤΕΕ δεν πραγματοποιεί μελέτες. Αν του ζητηθεί θα το κάνει, αφού πραγματοποιήσει προγραμματικές συμβάσεις και όλα όσα χρειάζονται. Το ΤΕΕ έχει κάνει όμως προτάσεις».

Ο καλεσμένος εξήγησε τι προσπαθεί να πετύχει το ΙΚΙ συλλέγοντας υπογραφές και όπως τόνισε, γίνεται μια προσπάθεια να ενημερωθεί ο κόσμος. «Το ΙΚΙ έχει κάνει ήδη επαφές  στην Αθήνα προκειμένου να μην γκρεμιστεί το κτίριο. Το πώς θα αξιολογηθούν είναι άλλο θέμα» υπογράμμισε και υποστήριξε ότι το κτίριο και επισκευάσιμο είναι και οικονομικά συμφέρει η επισκευή του. Επιπρόσθετα, απάντησε στις κατηγορίες, ότι όλοι όσοι έχουν υπογράψει θέλουν να πάνε πίσω τον τόπο, αντιστρέφοντας την ερώτηση  και ζητώντας απάντηση που ήταν όλοι οι υπεύθυνοι τα τελευταία 6 χρόνια.

Ο κος Παντελειός θέλοντας να γίνει κατανοητό το πόσο σοβαρό είναι το θέμα του μουσείου, επισήμανε ότι αν παρθεί μια απόφαση, θα είναι πολύ δύσκολο – αν τυχόν το μετανιώσει κάποιος- να αναιρεθεί.  Αυτό που ζήτησε ο κος Παντελειός, είναι να υπάρξει ένα μουσείο το οποίο θα μπορεί να φιλοξενήσει τα ευρήματα και να μπορεί να το επισκεφθεί ο κόσμος.

http://

Related Post

Στάθης Τσελέντης: «Έρημο το Φισκάρδο – Από Ιούλιο θα είναι καλύτερα»Στάθης Τσελέντης: «Έρημο το Φισκάρδο – Από Ιούλιο θα είναι καλύτερα»

Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ερίσου Στάθης Τσελέντης  φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», προκειμένου να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί στο κοσμοπολίτικο Φισκάρδο. «Πολύ ήρεμα τα πράγματα,

Στάθης Τσελέντης: «Προσπαθούμε ακόμα να επουλώσουμε τις πληγές μας»Στάθης Τσελέντης: «Προσπαθούμε ακόμα να επουλώσουμε τις πληγές μας»

Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ερίσου Στάθης Τσελέντης  μίλησε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στο Φισκάρδο, μια ανάσα πριν την έναρξη της

Σπύρος Γαλιατσάτος: Το αποτέλεσμα με κρατάει και μου δίνει δύναμη να συνεχίσωΣπύρος Γαλιατσάτος: Το αποτέλεσμα με κρατάει και μου δίνει δύναμη να συνεχίσω

Ο α/περιφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής Σπύρος Γαλιατσάτος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή  «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», αφού και σε αυτές τις εκλογές είναι υποψήφιος. Η συζήτηση ξεκίνησε με ένα σχόλιο