Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Γεράσιμος Βασιλάτος: «Με το νέο χωροταξικό δεν θα μπορούν να δημιουργηθούν ξενοδοχειακές μονάδες»

Γεράσιμος Βασιλάτος: «Με το νέο χωροταξικό δεν θα μπορούν να δημιουργηθούν ξενοδοχειακές μονάδες»

Γεράσιμος Βασιλάτος: «Με το νέο χωροταξικό δεν θα μπορούν να δημιουργηθούν ξενοδοχειακές μονάδες» post thumbnail image

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και στον Δημήτρη Αλοΐζο,  φιλοξενήθηκε ο αρχιτέκτων Γεράσιμος Βασιλάτος, για μια συζήτηση για το πολύ σοβαρό θέμα του χωροταξικού.

Η συζήτηση ξεκίνησε με μια τοποθέτηση του κου Βασιλάτου σχετικά με το χωροταξικό, λέγοντας πως το κράτος έχει καθορίσει την χρήση γης με το χωροταξικό και αυτό είναι σωστό, ωστόσο υπάρχουν κάποια προβλήματα. «Ανέλαβαν κάποιοι μελετητές να κάνουν μελέτες σχετικά με το χωροταξικό. Αυτές εγκρίθηκαν από το υπουργείο και δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ. Καθορίστηκαν και οι όροι δόμησης, χωρίς όμως να ληφθεί υπ’ όψιν η τοπική κοινωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Βασιλάτος.

Εντύπωση προκάλεσε, η αναφορά που έκανε ο καλεσμένος σχετικά με τον καθορισμό των τουριστικών περιοχών στα Ιόνια Νησιά, όπου ο καθορισμός επηρεάζει και το χωροταξικό. «Στην ΠΙΝ  έχουμε 3 ζώνες. Κέρκυρα και Ζάκυνθος ανήκουν στις αναπτυγμένες περιοχές και για να φτιάξει κάποιος ένα ξενοδοχείο μπορεί να χρησιμοποιήσει από 20 στρέμματα και άνω.  Κεφαλονιά και Λευκάδα ανήκουν στις αναπτυσσόμενες περιοχές και κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει από 10 στρέμματα» εξήγησε ο κος Βασιλάτος, σημειώνοντας ότι έτσι θα είναι πολύ δύσκολο πλέον να φτιαχτούν νέες ξενοδοχειακές μονάδες.

Αν θα μπορούσε να γίνει κάτι, αυτό θα γινόταν μόνο από τον υπουργό. Ο κος Βασιλάτος εξήγησε πως μια τροποποίηση μελέτης θα μπορούσε να γίνει μετά από 2 χρόνια, όμως εν’ όψει κτηματολογίου θα μπορούσε να γίνει άρση όλου αυτού του πλαισίου (να υπάρξει ένας καθορισμός, για το τι θεωρείται ιδιοκτησία και τι όχι).

Στην συνέχεια της συζήτησης ακούστηκαν πολλά ενδιαφέροντα σχετικά με το χωροταξικό, τα οποία και μπορείτε να ακούσετε παρακάτω.

Η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», μεταδίδεται καθημερινά 11:00- 13:00

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων, των φωτογραφιών και των πολυμεσικών αρχείων του 965.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.

Related Post

Αριστοτέλης Μπατιστάτος: «Δηλητηριάζεται η κοινωνία με τέτοιες ενέργειες»Αριστοτέλης Μπατιστάτος: «Δηλητηριάζεται η κοινωνία με τέτοιες ενέργειες»

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου Αριστοτέλης Μπατιστάτος. Αφορμή στάθηκε μια ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την υπόθεση της

Νίκος Κουρκουμέλης: Εδώ και 9 χρόνια η δημοτική αρχή μας περιπαίζειΝίκος Κουρκουμέλης: Εδώ και 9 χρόνια η δημοτική αρχή μας περιπαίζει

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Δημοτική Συμπολιτεία» Νίκος Κουρκουμέλης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα». Ο κος Κουρκουμέλης δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με

Ηλίας Χονδρογιάννης – SOS kids Λάμψη: «Σκοπός μας η ενσωμάτωση των παιδιών στην κοινωνία»Ηλίας Χονδρογιάννης – SOS kids Λάμψη: «Σκοπός μας η ενσωμάτωση των παιδιών στην κοινωνία»

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ικανότητες SOS Kids Λάμψη, Ηλίας Χονδρογιάννης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα». Σκοπός της συνέντευξης να γίνει γνωστό το