Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Γεράσιμος Βασιλάτος: «Με το νέο χωροταξικό δεν θα μπορούν να δημιουργηθούν ξενοδοχειακές μονάδες»

Γεράσιμος Βασιλάτος: «Με το νέο χωροταξικό δεν θα μπορούν να δημιουργηθούν ξενοδοχειακές μονάδες»

Γεράσιμος Βασιλάτος: «Με το νέο χωροταξικό δεν θα μπορούν να δημιουργηθούν ξενοδοχειακές μονάδες» post thumbnail image

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και στον Δημήτρη Αλοΐζο,  φιλοξενήθηκε ο αρχιτέκτων Γεράσιμος Βασιλάτος, για μια συζήτηση για το πολύ σοβαρό θέμα του χωροταξικού.

Η συζήτηση ξεκίνησε με μια τοποθέτηση του κου Βασιλάτου σχετικά με το χωροταξικό, λέγοντας πως το κράτος έχει καθορίσει την χρήση γης με το χωροταξικό και αυτό είναι σωστό, ωστόσο υπάρχουν κάποια προβλήματα. «Ανέλαβαν κάποιοι μελετητές να κάνουν μελέτες σχετικά με το χωροταξικό. Αυτές εγκρίθηκαν από το υπουργείο και δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ. Καθορίστηκαν και οι όροι δόμησης, χωρίς όμως να ληφθεί υπ’ όψιν η τοπική κοινωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Βασιλάτος.

Εντύπωση προκάλεσε, η αναφορά που έκανε ο καλεσμένος σχετικά με τον καθορισμό των τουριστικών περιοχών στα Ιόνια Νησιά, όπου ο καθορισμός επηρεάζει και το χωροταξικό. «Στην ΠΙΝ  έχουμε 3 ζώνες. Κέρκυρα και Ζάκυνθος ανήκουν στις αναπτυγμένες περιοχές και για να φτιάξει κάποιος ένα ξενοδοχείο μπορεί να χρησιμοποιήσει από 20 στρέμματα και άνω.  Κεφαλονιά και Λευκάδα ανήκουν στις αναπτυσσόμενες περιοχές και κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει από 10 στρέμματα» εξήγησε ο κος Βασιλάτος, σημειώνοντας ότι έτσι θα είναι πολύ δύσκολο πλέον να φτιαχτούν νέες ξενοδοχειακές μονάδες.

Αν θα μπορούσε να γίνει κάτι, αυτό θα γινόταν μόνο από τον υπουργό. Ο κος Βασιλάτος εξήγησε πως μια τροποποίηση μελέτης θα μπορούσε να γίνει μετά από 2 χρόνια, όμως εν’ όψει κτηματολογίου θα μπορούσε να γίνει άρση όλου αυτού του πλαισίου (να υπάρξει ένας καθορισμός, για το τι θεωρείται ιδιοκτησία και τι όχι).

Στην συνέχεια της συζήτησης ακούστηκαν πολλά ενδιαφέροντα σχετικά με το χωροταξικό, τα οποία και μπορείτε να ακούσετε παρακάτω.

Η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», μεταδίδεται καθημερινά 11:00- 13:00

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων, των φωτογραφιών και των πολυμεσικών αρχείων του 965.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.

Related Post

Μάκης Δημητράτος: «Ξεπουλιόμαστε μέχρι τέλους»Μάκης Δημητράτος: «Ξεπουλιόμαστε μέχρι τέλους»

Mε αφορμή ένα πρόσφατο άρθρο του  (δες εδώ), ο Μάκης Δημητράτος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», για να εξηγήσει όσα αναφέρει σε αυτό. «Το κείμενο μου αναφέρεται

Θοδωρής Αλυσανδράτος:  «Η απόφαση μας για τα τραπεζοκαθίσματα , είναι γνωμοδοτικού χαρακτήρα»Θοδωρής Αλυσανδράτος:  «Η απόφαση μας για τα τραπεζοκαθίσματα , είναι γνωμοδοτικού χαρακτήρα»

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αργοστολίου Θοδωρής Αλυσανδράτος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με αφορμή το ψήφισμα που εξέδωσε το συμβούλιο της κοινότητας σχετικά με την τοποθέτηση