Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Μιχάλης Μαρκάτος και Νίκος Τσιμάρας για το ασφαλιστικό

Μιχάλης Μαρκάτος και Νίκος Τσιμάρας για το ασφαλιστικό

Μιχάλης Μαρκάτος και Νίκος Τσιμάρας για το ασφαλιστικό post thumbnail image

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και στον Δημήτρη Αλοΐζο, φιλοξενήθηκαν  οι κύριοι Μιχάλης Μαρκάτος (πρόεδρος εμποροεπαγγελματικού συλλόγου Κεφαλονιάς)και Νίκος Τσιμάρας (μέλος του ΔΣ του συλλόγου με την παράταξη «Αγωνιστική Συνεργασία ΕΒΕ»), με αφορμή μια ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά από συνέλευση του συλλόγου.

Η ανακοίνωση έκανε λόγο για το ασφαλιστικό και για τα αιτήματα του συλλόγου, καθώς όπως δήλωσαν οι καλεσμένοι «Πάντα τα ίδια προβλήματα με το ασφαλιστικό και με τα μνημόνια έγιναν χειρότερα».  Αυτό που επισήμαναν εξ’ αρχής είναι ότι οι επαγγελματίες δεν είναι σωστά ενημερωμένοι και αυτό θα μπορούσε και πρέπει να γίνει.  «Οι επιχειρηματίες πρέπει να ανήκουν σε εμπορικούς συλλόγους και να ενημερώνονται συνεχώς» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Παίρνοντας τον λόγο ο κος Τσιμάρας, αναφέρθηκε στα κινήματα που δημιουργούνται κατά καιρούς, τα οποία καλώς και υπάρχουν αλλά το ερώτημα είναι που στοχεύουν πραγματικά ενώ επισήμανε ότι καμία κυβέρνηση δεν έχει προσπαθήσει να βοηθήσει καθώς η κάθε μία είναι συνέχεια της άλλης ενώ όλα όσα καλούνται να πληρώνουν οι επιχειρηματίες είναι προαπαιτούμενα και υπογεγραμμένα.

Σχετικά με το κύριο θέμα της συζήτησης, το ασφαλιστικό, συνηγόρησαν και οι δύο ότι η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και η σύνταξη καταντάνε να είναι άπιαστο όνειρο, ενώ για τις κυβερνήσεις το ασφαλιστικό είναι ένα οικονομοτεχνικό πρόβλημα.

Ο κος Τσιμάρας ανέλυσε τα 3 είδη ασφάλισης που υπάρχουν. Η δημόσια ασφάλιση, η επικουρική και η αμιγώς ιδιωτική, όπου στην πρώτη η περίθαλψη είναι ελλιπής και η σύνταξη είναι η εθνική, στην επικουρική έχεις λίγο μεγαλύτερη σύνταξη αλλά η περίθαλψη είναι για τα βασικά και τέλος στην ιδιωτική έχεις περισσότερες παροχές αλλά δεν μπορείς να πληρώνεις για τα αυτονόητα.  Ο κος Τσιμάρας εξήγησε και ανέλσυε τι ισχύει για την κάθε ασφάλιση.

Και οι δύο καλεσμένοι επισήμαναν στο τέλος ότι το νομοσχέδιο δεν είναι ασφαλιστικό αλλά ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή αντιασφαλιστικό.

Η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», μεταδίδεται καθημερινά 11:00- 13:00

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων, των φωτογραφιών και των πολυμεσικών αρχείων του 965.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.

Related Post

Στάθης Τσελέντης: «Προσπαθούμε ακόμα να επουλώσουμε τις πληγές μας»Στάθης Τσελέντης: «Προσπαθούμε ακόμα να επουλώσουμε τις πληγές μας»

Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ερίσου Στάθης Τσελέντης  μίλησε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στο Φισκάρδο, μια ανάσα πριν την έναρξη της

Αργύρης Γαβριελάτος για ΦοΔΣΑ: «Πρέπει να γίνουν τροποποιήσεις και συζήτηση. Όλα έγιναν στο πόδι»Αργύρης Γαβριελάτος για ΦοΔΣΑ: «Πρέπει να γίνουν τροποποιήσεις και συζήτηση. Όλα έγιναν στο πόδι»

Ο πρόεδρος της ΕΔΑΚΙ, Αργύρης Γαβριελάτος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα». Αφορμή ο νέος ΦοΔΣΑ, το Διοικητικό Συμβούλιο του και το μέλλον της ΕΔΑΚΙ. Ο κος Γαβριελάτος

Νίκος Ανουσάκης: Υπάρχουν δήμοι στην Ελλάδα που θέλουν να μας μιμηθούν!Νίκος Ανουσάκης: Υπάρχουν δήμοι στην Ελλάδα που θέλουν να μας μιμηθούν!

Νίκος Ανουσάκης: Υπάρχουν δήμοι στην Ελλάδα που θέλουν να μας μιμηθούν! Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Ανουσάκης. Η ατζέντα μεγάλη και όχι