Cosmos Fm 96,5 Συνεντεύξεις Μιχάλης Μαρκάτος και Νίκος Τσιμάρας για το ασφαλιστικό

Μιχάλης Μαρκάτος και Νίκος Τσιμάρας για το ασφαλιστικό

Μιχάλης Μαρκάτος και Νίκος Τσιμάρας για το ασφαλιστικό post thumbnail image

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και στον Δημήτρη Αλοΐζο, φιλοξενήθηκαν  οι κύριοι Μιχάλης Μαρκάτος (πρόεδρος εμποροεπαγγελματικού συλλόγου Κεφαλονιάς)και Νίκος Τσιμάρας (μέλος του ΔΣ του συλλόγου με την παράταξη «Αγωνιστική Συνεργασία ΕΒΕ»), με αφορμή μια ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά από συνέλευση του συλλόγου.

Η ανακοίνωση έκανε λόγο για το ασφαλιστικό και για τα αιτήματα του συλλόγου, καθώς όπως δήλωσαν οι καλεσμένοι «Πάντα τα ίδια προβλήματα με το ασφαλιστικό και με τα μνημόνια έγιναν χειρότερα».  Αυτό που επισήμαναν εξ’ αρχής είναι ότι οι επαγγελματίες δεν είναι σωστά ενημερωμένοι και αυτό θα μπορούσε και πρέπει να γίνει.  «Οι επιχειρηματίες πρέπει να ανήκουν σε εμπορικούς συλλόγους και να ενημερώνονται συνεχώς» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Παίρνοντας τον λόγο ο κος Τσιμάρας, αναφέρθηκε στα κινήματα που δημιουργούνται κατά καιρούς, τα οποία καλώς και υπάρχουν αλλά το ερώτημα είναι που στοχεύουν πραγματικά ενώ επισήμανε ότι καμία κυβέρνηση δεν έχει προσπαθήσει να βοηθήσει καθώς η κάθε μία είναι συνέχεια της άλλης ενώ όλα όσα καλούνται να πληρώνουν οι επιχειρηματίες είναι προαπαιτούμενα και υπογεγραμμένα.

Σχετικά με το κύριο θέμα της συζήτησης, το ασφαλιστικό, συνηγόρησαν και οι δύο ότι η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και η σύνταξη καταντάνε να είναι άπιαστο όνειρο, ενώ για τις κυβερνήσεις το ασφαλιστικό είναι ένα οικονομοτεχνικό πρόβλημα.

Ο κος Τσιμάρας ανέλυσε τα 3 είδη ασφάλισης που υπάρχουν. Η δημόσια ασφάλιση, η επικουρική και η αμιγώς ιδιωτική, όπου στην πρώτη η περίθαλψη είναι ελλιπής και η σύνταξη είναι η εθνική, στην επικουρική έχεις λίγο μεγαλύτερη σύνταξη αλλά η περίθαλψη είναι για τα βασικά και τέλος στην ιδιωτική έχεις περισσότερες παροχές αλλά δεν μπορείς να πληρώνεις για τα αυτονόητα.  Ο κος Τσιμάρας εξήγησε και ανέλσυε τι ισχύει για την κάθε ασφάλιση.

Και οι δύο καλεσμένοι επισήμαναν στο τέλος ότι το νομοσχέδιο δεν είναι ασφαλιστικό αλλά ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή αντιασφαλιστικό.

Η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», μεταδίδεται καθημερινά 11:00- 13:00

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων, των φωτογραφιών και των πολυμεσικών αρχείων του 965.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.

Related Post

Αλέξανδρος Κοψαχείλης: «Το Leader θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής»Αλέξανδρος Κοψαχείλης: «Το Leader θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής»

Ο συντονιστής του προγράμματος Leader για την Κεφαλονιά Αλέξανδρος Κοψαχείλης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Δημήτρη Αλοΐζου «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», με σκοπό να εξηγήσει τι είναι το πρόγραμμα και

Δώρα Μαρκάτου : Κόσμημα για το Αργοστόλι το μουσείο Σκλάβου – Πόλος έλξης επιστημόνων από όλο τον κόσμοΔώρα Μαρκάτου : Κόσμημα για το Αργοστόλι το μουσείο Σκλάβου – Πόλος έλξης επιστημόνων από όλο τον κόσμο

Στον COSMOS 96,5 και το Δημήτρη Αλοϊζο μίλησε σήμερα η Δώρα Μαρκάτου, τέως αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αναφερόμενη στην σημαντικότητα της δημιουργίας του νέου μουσείου Σκλάβου

Απολογισμός της θητείας του βουλευτή Παναγή ΚαππάτουΑπολογισμός της θητείας του βουλευτή Παναγή Καππάτου

Στην  εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» του Cosmos 96,5 με τον Δημήτρη Αλοΐζο και την Ελευθερία Κουλουριώτη, φιλοξενήθηκε ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος για έναν απολογισμό της