Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Διονύσης Στανίτσας: «Μεγάλο πρόβλημα η ασάφεια με τα Λιμενικά Ταμεία»

Διονύσης Στανίτσας: «Μεγάλο πρόβλημα η ασάφεια με τα Λιμενικά Ταμεία»

Διονύσης Στανίτσας: «Μεγάλο πρόβλημα η ασάφεια με τα Λιμενικά Ταμεία» post thumbnail image

Ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θεά» και στον Δημήτρη Αλοΐζο  προκειμένου να δώσει μια ενημέρωση σχετικά με το νησί και τα όσα συμβαίνουν εκεί.

Στην πρώτη του τοποθέτηση ανέφερε ότι η κατάσταση γενικά είναι αρκετά δύσκολη καθώς η κεντρική εξουσία έχει εκχωρήσει πολλές αρμοδιότητες στους δήμους χωρίς τους αντίστοιχους πόρους και προσωπικό.

Ο κος Στανίτσας αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, όταν η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε από το σώμα να καταγγείλει την εταιρεία που δραστηριοποιείται στην γραμμή Πάτρα-Σάμη- Ιθάκη και στην Ιθάκη- Κυλλήνη για αύξηση των εισιτηρίων, κάτι  που όπως είπε ο Δήμαρχος δεν συμβαίνει, αλλά συμβαίνει το αντίθετο, δηλαδή μείωση. «Δεν έχουν έρθει ποτέ μαζί μου στο Υπουργείο να δουν πως λειτουργούν τα πράγματα. Είτε πετύχω κάτι καλό είτε κακό, θα έχουν κάτι να πουν» υπογράμμισε, αναφερόμενος στην Λαϊκή Συσπείρωση.

Σχετικά με τα Λιμενικά Ταμεία, όπως τόνισε δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση  και παράλληλα έχει ζητήσει από τον Δήμαρχο Αργοστολίου να έχουν ένα ραντεβού και να πάνε στο Υπουργείο προκειμένου να ξέρουν και να κάνουν τον προγραμματισμό τους για το καλοκαίρι. «Ποια θα είναι η συμμετοχή των δήμων στα Λιμενικά Ταμεία; Τι θα γίνεται με τον καθαρισμό στην ζώνη λιμένα; Πρέπει να τα ξέρουμε αυτά» επισήμανε με την ανησυχία του να είναι φανερή.

Στον τομέα της υγείας ο κος Στανίτσας εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος καθώς περιμένει  κάποιους γιατρούς να πάνε στο κέντρο υγείας, αλλά σε αυτή την φάση είναι ικανοποιημένος.

Ένα ιδιαίτερα ευχάριστο γεγονός είναι ότι το Υπουργείο Πολιτισμού υπέγραψε την προγραμματική σύμβαση για την ανάδειξη του  χώρου του Αγίου Αθανασίου, της Σχολής Ομήρου σε συνεργασία με την εφορία αρχαιοτήτων και το επόμενο διάστημα θα περάσει και από το δημοτικό συμβούλιο και από το περιφερειακό για να συνεχιστούν οι αρχαιολογικές ανασκαφές.

Η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», μεταδίδεται καθημερινά 11:00- 13:00

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων, των φωτογραφιών και των πολυμεσικών αρχείων του 965.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.

Related Post

Ηλίας Παρίσης: Το Ληξούρι χρειάζεται κάποιον να το πάει ψηλά!Ηλίας Παρίσης: Το Ληξούρι χρειάζεται κάποιον να το πάει ψηλά!

Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ηλίας Παρίσης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», με σκοπό να ευχαριστήσει όσους τον ψήφισαν (καθώς κατήλθε στις περιφερειακές εκλογές με τον συνδυασμό της

Ο Σεκόντος Μποχάγιερ για την ζωή του, την «Τετρακτύς» και τους BeatlesΟ Σεκόντος Μποχάγιερ για την ζωή του, την «Τετρακτύς» και τους Beatles

Η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» είχε ένα διαφορετικό ύφος. Ξέφυγε από τα πολιτικά και ασχολήθηκε με τα πολιτιστικά. Στο στούντιο του Cosmos 96,5 φιλοξενήθηκε ο Σεκόντος Μποχάγιερ, για

Ο Λάμπης Κώτσου στον COSMOS 96,5 για την “μάρκα του καταναλωτή”Ο Λάμπης Κώτσου στον COSMOS 96,5 για την “μάρκα του καταναλωτή”

Για «τη μάρκα του καταναλωτή» που πρόσφατα  τοποθετήθηκε στα ράφια γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ μίλησε στον COSMOS 96,5 ο συνιδρυτής της πρωτοβουλίας Λάμπης Κώτσου. Πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία η