Cosmos Fm 96,5 Cosmos Frontpage,Συνεντεύξεις Διονύσης Στανίτσας: «Μεγάλο πρόβλημα η ασάφεια με τα Λιμενικά Ταμεία»

Διονύσης Στανίτσας: «Μεγάλο πρόβλημα η ασάφεια με τα Λιμενικά Ταμεία»

Διονύσης Στανίτσας: «Μεγάλο πρόβλημα η ασάφεια με τα Λιμενικά Ταμεία» post thumbnail image

Ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θεά» και στον Δημήτρη Αλοΐζο  προκειμένου να δώσει μια ενημέρωση σχετικά με το νησί και τα όσα συμβαίνουν εκεί.

Στην πρώτη του τοποθέτηση ανέφερε ότι η κατάσταση γενικά είναι αρκετά δύσκολη καθώς η κεντρική εξουσία έχει εκχωρήσει πολλές αρμοδιότητες στους δήμους χωρίς τους αντίστοιχους πόρους και προσωπικό.

Ο κος Στανίτσας αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, όταν η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε από το σώμα να καταγγείλει την εταιρεία που δραστηριοποιείται στην γραμμή Πάτρα-Σάμη- Ιθάκη και στην Ιθάκη- Κυλλήνη για αύξηση των εισιτηρίων, κάτι  που όπως είπε ο Δήμαρχος δεν συμβαίνει, αλλά συμβαίνει το αντίθετο, δηλαδή μείωση. «Δεν έχουν έρθει ποτέ μαζί μου στο Υπουργείο να δουν πως λειτουργούν τα πράγματα. Είτε πετύχω κάτι καλό είτε κακό, θα έχουν κάτι να πουν» υπογράμμισε, αναφερόμενος στην Λαϊκή Συσπείρωση.

Σχετικά με τα Λιμενικά Ταμεία, όπως τόνισε δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση  και παράλληλα έχει ζητήσει από τον Δήμαρχο Αργοστολίου να έχουν ένα ραντεβού και να πάνε στο Υπουργείο προκειμένου να ξέρουν και να κάνουν τον προγραμματισμό τους για το καλοκαίρι. «Ποια θα είναι η συμμετοχή των δήμων στα Λιμενικά Ταμεία; Τι θα γίνεται με τον καθαρισμό στην ζώνη λιμένα; Πρέπει να τα ξέρουμε αυτά» επισήμανε με την ανησυχία του να είναι φανερή.

Στον τομέα της υγείας ο κος Στανίτσας εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος καθώς περιμένει  κάποιους γιατρούς να πάνε στο κέντρο υγείας, αλλά σε αυτή την φάση είναι ικανοποιημένος.

Ένα ιδιαίτερα ευχάριστο γεγονός είναι ότι το Υπουργείο Πολιτισμού υπέγραψε την προγραμματική σύμβαση για την ανάδειξη του  χώρου του Αγίου Αθανασίου, της Σχολής Ομήρου σε συνεργασία με την εφορία αρχαιοτήτων και το επόμενο διάστημα θα περάσει και από το δημοτικό συμβούλιο και από το περιφερειακό για να συνεχιστούν οι αρχαιολογικές ανασκαφές.

Η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», μεταδίδεται καθημερινά 11:00- 13:00

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων, των φωτογραφιών και των πολυμεσικών αρχείων του 965.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.

Related Post

Στέλιος Σπαθής: «Στηρίζουμε, βάζουμε πλάτη, αλλά ο δήμος είναι σμπαράλια»Στέλιος Σπαθής: «Στηρίζουμε, βάζουμε πλάτη, αλλά ο δήμος είναι σμπαράλια»

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες» του Δήμου Σάμης Στέλιος Σπαθής φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», μεταφέροντας την εικόνα που επικρατεί στον δήμο Σάμης μετά και την

Βασίλης Ρουχωτάς: Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη- Η Ενωμένη Τετράπολη δεν διαλύεταιΒασίλης Ρουχωτάς: Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη- Η Ενωμένη Τετράπολη δεν διαλύεται

Μετά την φημολογούμενη μετακίνηση στελεχών της Ενωμένης Τετράπολης στον Κίνημα Πολιτών Κεφαλονιάς και όχι μόνο, ο Βασίλης Ρουχωτάς, ο επικεφαλής της παράταξης (Ενωμένη Τετράπολη), θέλησε να εξηγήσει τι συμβαίνει.

Ο Χρήστος Παυλάτος για την κατάσταση των νοσηλευομένων και για τους εμβολιασμούςΟ Χρήστος Παυλάτος για την κατάσταση των νοσηλευομένων και για τους εμβολιασμούς

Για την καθιερωμένη ενημέρωση, αναφορικά με τα κρούσματα και την κατάστασή τους, φιλοξενήθηκε στον COSMOS 96,5 ο εκτελών χρέη Διοικητή του νοσοκομείου Χρήστος Παυλάτος. «Οι νοσηλευόμενοι είναι 9. Κάποιοι κάνουν